Kurgu ve Ötesi
Hakan Haktanır

Güncel videolar ve güreş forumları için Sevenload'a uğramayı unutmayın.

Nostalji

Güreşmania'nın nostaljik inceleme çalışmalarına bakmayı unutmayın!

Tamamlanan projeler:
1993 RAW ve PPV incelemeleri
1994 RAW ve PPV incelemeleri
1997 RAW ve PPV incelemeleri
1998 RAW ve PPV incelemeleri

WCW PPV İncelemeleri

Web Hosting By Arvixe

WWE Magazine - Kasım 2007
Kullanıcı Değerlendirmesi: / 44
ZayıfEn iyi 
Cumartesi, 23 Şubat 2008 03:32
WWE Magazine Kasım 2007 sayısının incelemesi.

WWE Magazine - Kasım 2007

Kasım 2007 sayısının kapağında The Undertaker var. Mecmua, Taker'ın sakatlıktan döndüğü ve tekrar ana kemeri kovalamaya başladığı zamana rast geldiği için, kendisine bolca yer verilmiş bu sayıda. Hemen kendisiyle ilgili bir bölümle başlayalım o zaman örnek sayfalara.

Deadman Üzerine Teoriler isimli bölümde, bazı kısa yorumlara yer verilmiş.

Old School Yeme Hakkında: Finlay - "Yedi fitlik boyuyla adam zaten senden uzun, ama kolunu kavrayıp üst iplere çıktığı zaman, bu kafanın üzerine düşecek bir gökdelene bakmak gibi bir şey. Tek yapabileceğin, acıya katlanmak. Benim düşünceme göre, acı vermek için yapabileceği bir sürü başka hareket var, ama Old School'u insanı rahatsız etmek için kullanıyor. Kolunu kavrıyor ve seyircileri gaza getiriyor. İnsanlar bağırıyor, Taker da sana karşı bir akıl oyunu oynuyor. Adam seninle uğraşıyor, bunda da çok başarılı."

Taker'ın Kara Listesinde Yer Almak Üzere: Mark Henry - "Ondan kurtulduğumu sanıyordum, ama belli ki işi bitirememişim. Bu sefer işi daha ciddiye alıp bir daha dönmesine engel olacağım. Belki de bu endüstrinin en büyük güreşçisi senden öç almaya çalışınca, bu rahat bir durum değil tabi ki. Ama ben bir yere gitmiyorum ve onu bekleyeceğim, o da bunu biliyor."

Taker'ın Giriş Müziğini Bestelemek Üzerine: Jim Johnston - "İlk aklıma gelen, gong sesini yapmaktı. Tam istediğim kuvvette bir sesi bulamamaktaydım. Şöyle bir mil öteden duyulacak bir şey istiyordum. İlk giriş müziği bir yerel katedralde çalıyormuş gibiydi, ama artık sanki dev bir katedralde çalıyormuş havası var."

Taker'ın Elinde Neredeyse Kariyerinin Sona Ermesi Üzerine: Shawn Michaels - "Yediğim slami aslında yediğim her hangi bir slam gibi hissettim. Ancak Royal Rumble 1998'deki tabut maçımızdan iki gün sonra olayı hissetmeye başladım. Belki de bir sene sonra fark ettim ki belki de ağrılarımın nedeni bu yediğim slamdi. Ancak onunla tekrar ringe girmekten hiç çekinmem. Bu seneki Royal Rumble'ı onunla sonuçlandırmak muazzam bir duyguydu. Karakter olarak tam zıtız, ama aynı ringe girdiğimizde adeta bir sihir söz konusu. Çok az diyalog söz konusu ve iç güdülerimizle hareket ediyoruz."

Jim Korderas, Smackdown hakemi: "Kendisiyle aynı ringe yer almak hem onur verici, hem de korkutucu. Kendisi ringe gelirken ondan gözlerinizi ayırmak çok zor. Rakiplerine baktığınızda da adamlar adeta 'Şimdi başımı belaya soktum' demekteler".

The Miz: "Ondan big boot yediğimde tek düşünebildiğim 'Oh sh**, suratıma big boot geliyor'du. İnince de insan içinden 'Ben en iyisi biraz burada yatayım' diyor."

MVP: "Kendisine geçen seneki Survivor Series'de sandalye ile çaktığımda ve kendisinin alnından kanadığını gördüğümde şok oldum. Bu şok da kısa sürede kendi can sağlığımı düşünmeme dönüştü."

Kendisinin kostüm görevlisi Terry Anderson şöyle demiş: "Undertaker'ın, başınızın dertte olduğunu belirten bir bakışı var. Bir kaç defa kıyafetiyle ilgilenmede geç kaldım ve bu bakışla karşılaştım. İlk sefer başıma geldiğinde neredeyse ağlayacaktım."

Paul Bearer: "The Undertaker ve Paul Bearer, birbirleri için yaratılmışlardı. Bazıları bilmeyebilir, ama ben gerçekten bir cenaze görevlisiyim. Kendisinin ana kemer için Hulk Hogan'ı yendiğin günü düşünüyorum da, o zamanlar böyle bir şeye imkansız olarak bakılırdı. Ringin ortasında onunla durmanın nasıl bir duygu olduğunu anlatamam. Taker'ı satıp Mankind'la çalışmaya başladığım geceki Boiler Room Brawl'un üzerinden on sene geçtiğine inanamıyorum. O gece gözlerim dolmuştu. Kuşkusuz, Undertaker bu endüstrideki en iyi karaktere sahip."

Şimdi sırada çok hoşuma giden bir örnek sayfa var. Adı, "Screwjob'ın Sonrası" diyebiliriz. Bahsedilen de tabi ki bundan on sene evvel gerçekleşen ve Bret Hart'ın kazık yediği ünlü Montreal olayı. Olayın devamını ardı ardına birbirine bağlanan olaylarla anlatmışlar. İlk sırada doğal olarak 9 Kasım 1997'de gerçekleşen screwjob var. Bundan sonra olayı dörde bölmüşler.

Kırmızı halinde verilenlerde sırayla şunlar var:

17 Kasım 1997: Vince McMahon RAW'da "Bret'e kazık atan Bret'tir" lafını ediyor ve kötü adam Mr. McMahon karakeri doğuyor.
15 Kasım 1998: Survivor Series'de Vince, Mankind'a da benzeri bir kazık atıyor ve The Rock'ın şampiyon olmasını sağlıyor. Ama bu seferki olay bir hikaye.
4 Ocak 1999: RAW'da Mankind en sonunda The Rock'ı yenerek şampiyon oluyor. Bu sonucu önceden açıklayan Bischoff'un planları ters tepiyor. Bunu duyan yüz binlerce Nitro izleyicisi bir anda kanalı çevirip RAW izlemeye başlıyor.
27 Şubat 2000: Daha önce Mankind olarak bilinen Mick Foley, No Way Out'da Triple H'e yeniliyor ve yarı-emekliliğe giriyor.
29 Nisan 2001: The Rock, The Scorpion King filminde kendini gösteriyor ve sonuç olarak kendisini Hollywood'un parçası yapıyor, zamanla güreşten uzaklaşıyor.

Maviyle gösterilenlerde:

- 29 Mart 1998: Wrestlemania XIV'de "Stone Cold" Steve Austin, WWE şampiyonu oluyor ve Attitude dönemini başlatıyor.
- 13 Nisan 1998: 83 hafta reytinglerde yenilen RAW, nihayet Nitro'yu reytinglerde geçiyor ve ilerleyen üç sene boyunca da bu yarışı üstün götürüyor.
- 26 Mart 2001: Vince McMahon resmen Nitro'yu satın alıyor ve savaş sona eriyor.

Yeşille gösterilenlerde:

- 18 Ocak 1998: Shawn Michaels, Royal Rumble'da omurunun sakatlıyor. Tabut maçında Taker'dan yediği chokeslam ile HBK'in kariyeri neredeyse sona eriyor.
- 20 Mart 1998: RAW'da DX geri dönüyor. Michaels'ın kendilerini yüzüstü bıraktığını iddia eden Triple H, DX'i tekrar kuruyor. Bu seferki üyeleri kendisinin yanı sıra Chyna, X-Pac ve New Age Outlaws.
- 25 Ağustos 2002: Shawn Michaels, dört senelik bir aradan sonra eski arkadaşı Triple H'e karşı SummerSlam'de güreşiyor.
- 9 Ocak 2005: DX'in ikinci dönemi sona erdiğinde Triple H, başarılı bir tekli kariyer yaşıyor ve onuncusu New Year's Revolution 2005'de olmak üzere on defa ana kemeri ele geçiriyor (beş defa WWE Title, beş defa World Heavyweight).
- 22 Kasım 2005: Michaels'ın kitabı yayınlanıyor ve kendisi en sonunda screwjob ile ilgili düşüncelerini belirtiyor.
- 12 Haziran 2006: Michaels ve Triple H, DX'i bir kez daha hayata geçiriyorlar.

Gelelim pembelere:

- 15 Aralık 1997: Bret Hart WCW'da debut yapıyor ve bir maçta hakemi taraflı olmakla suçlayıp bir anda hakemin yerini alıyor, böylece Montreal Screwjob'a da gönderme var.
- 19 Aralık 1999: Starrcade'de Goldberg'den yediği tekme ile Bret Hart sakatlanıyor ve kısa bir süre sonra kariyeri sona eriyor.
- 3 Ağustos 2005: Vince ve Bret el sıkışıyorlar. Neredeyse on sene aradan sonra iki isim geçmişi bir kenara bırakıp Bret Hart'ın kariyerinin incelendiği DVD'yi piyasaya sürüyorlar.
- 1 Nisan 2006: Bret Hart, Hall of Fame'e giriyor.

Sıradaki örnek sayfamız, belki de yeterince tanıma fırsatı bulamadığımız Deuce & Domino ile yapılan bir söyleşi.

Soru: Nedir bu 1950 yolları teması?
Domino: 1950'li yıllarda olmadığımızı biz de biliyoruz. Ama bu görüntü, bizi diğer herkesten ayırıyor. Böylece sizler normal giyinişlerinizle ortada dolaşırken, herkesin gözü bizlerin üzerinde oluyor.

Soru: Sade beyaz atletleriniz çamaşırlar yıkanırken karışıyor mu hiç?
Deuce: Çok komik. Onunkiler benimkilerden biraz daha ufak. Ben daha kaslıyım, bu nedenle daha büyük beden giyiyorum.
Domino: Şaka mı yapıyorsun? Sen artık vücut çalışmaya bile gitmiyorsun. Ayrıca zaten çamaşırları Cherry yıkıyor, o biliyor hangi atletin kime ait olduğunu.

Soru: En sevdiğiniz araba hangisi?
Domino: Chevrolet seviyoruz, yeter ki siyah ve gürültülü olsun. Bazı kızlar aynı kıyafeti iki defa giymezler, bizler de aynı arabayla iki defa ring kenarına gelmeyiz.
Deuce: Gürültülü ve hızlı olsun yeter.

Soru: Saçınız için özel bir araba yağı kullanıyor musunuz?
Domino: Komik değil.
Deuce: Sadece en iyisini kullanıyoruz, Royal Crown.

Soru: Pantolon paçaları kıvrılınca mı daha iyi, kıvrılmayınca mı?
Deuce: Başkaları artık kıvırmıyor, ama biz kıvırıyoruz.
Domino: Bizim için özel hazırlanan bazı motorcu çizmelerimiz var, bu şekilde onları da bir güzel göstermiş oluyoruz. Rakiplerimiz bizden tekme yediklerinde bu çizmeleri iyice yakında görme şansına kavuşuyorlar.

Hızlı sorular:
- The Ramones? Domino: Muazzam. Deuce: Kim?
- Fonzie? Domino: Hafif erkek. Deuce: Salağın teki.
- Marlon Brando? Domino: Badass. Deuce: Fena değil.
- Indiana Jomes? Domino: Eh işte. Deuce: İdare eder.
- David Hasselhof? Domino: Almanya'da önemli. Deuce: Hoş bir arabası var.
- Andrew Dice Clay: Domino: Kral! Deuce: Klasik.

© 2008 Hakan Haktanır

Son Güncelleme: Salı, 12 Mayıs 2009 11:46

Joomla Templates by Joomlashack