Kurgu ve Ötesi
Hakan Haktanır

Güncel videolar ve güreş forumları için Sevenload'a uğramayı unutmayın.

Nostalji

Güreşmania'nın nostaljik inceleme çalışmalarına bakmayı unutmayın!

Tamamlanan projeler:
1993 RAW ve PPV incelemeleri
1994 RAW ve PPV incelemeleri
1997 RAW ve PPV incelemeleri
1998 RAW ve PPV incelemeleri

WCW PPV İncelemeleri

Web Hosting By Arvixe

WWE Magazine - Nisan 2007
Kullanıcı Değerlendirmesi: / 18
ZayıfEn iyi 
Perşembe, 12 Nisan 2007 13:33
Bu ayki mecmuanın kapağında The Undertaker var. Kapaktaki yazıda "Ölümsüz! Yenilmez! Undertaker!" yazmışlar. Bu aynı anda Wrestlemania 23 özel sayısı.

WWE Magazine - Nisan 2007

Bu ayki mecmuanın kapağında The Undertaker var. Kapaktaki yazıda "Ölümsüz! Yenilmez! Undertaker!" yazmışlar. Bu aynı anda Wrestlemania 23 özel sayısı, ama tabi piyasaya 20 Mart'ta çıktığını ve içeriğinin de Şubat başında hazırlandığını hatırlatayım. Yani içinde Wrestlemania 23'den resimler falan bulmayı ummayın. Hatta bir ay sonraki sayıda bile bunu ummayın. Ama işte Wrestlemania 23'ün ana maçları da uzun bir süre evvel belli olduğu için mecmua en azından bu ana çekişmeleri inceleme şansını bulabiliyor. Mecmuanın özel hediyesi de dev Taker posteri.

Bu ay size üç tane örnek sayfa sunma şansına sahibim. İlki karışık bilgilerin olduğu bir sayfa. Sol üstteki resimde, Eylül 1996'da kısa bir süre için ekranlara gelen bir güreşçi var. Kendisi adeta Mortal Kombat'ten fırlamış ve Sub Zero'nun burnundan düşmüş. Ama mecmuanın de belirttiği gibi, taraftarlar Glacier isimli bu güreşçiği "soğuk" karşılamışlar ve kendisi de güreşin Siberyasına şutlanmış.

Onun altında 1992 senesine dönüş var. Wrestlemania VIII'de yer alan Macho Man ve Ric Flair arasındaki ana kemer maçına değinilmiş. Onun yanındaki resimde Baywatch dizisiyle ünlenen Cindy Margolis'in o senede Playboy'da yer aldığı belirtiliyor. Bir sonraki resimde o yılda ünlenen Kris Kross adındaki çocuk zenci rap grubu var. Son resimde de Fransa'da açılan Euro Disney ve başarısızlığına değinilmiş.

Yüksek kolon olarak yer alan bir sonraki köşede Victoria, en sevdiği üç maçı seçiyor. İlk maç, kendisinin 27 Ocak 2003'deki RAW'da Trish Stratus ile yaptığı Chicago Street Fight maçı. İkincisi, bir RAW canlı programında (yani ekrana gelmeyen bir RAW programında) 3 Aralık 2006'da Mickie James ile yaptığı maç. Son olarak da 27 Ağustos 2000'deki SummerSlam'de yer alan Edge & Christian vs. Dudleyz vs. Hardyz TLC maçını seçmiş.

Bu ay Mr. McMahon'in gizli ambarından Wrestling Challenge'in bayrağını bulmuş mecmua görevlileri. 1980'li yıllarda benim yaşımdaki insanların izlediği WWE programı buydu. Daha tabi ne RAW vardı, ne de Smackdown. Programın 1996 senesinde kaldırıldığına değiniliyor.

"Reddedilenler" adlı ufak bölümde, geçen aylarda mecmuaya girmeye layık görülmeyen enstantaneler yer alıyor. Örneğin bu sayıda zırva üç tane mecmua kapağı konmuş. Açıkçası son ikisi pek komik değil de ilkinde bir cüce merdiven maçını gösteren bir kapak var.

En son bölümde de "Güreş Lafları" diye bir köşe var, burada da ancak güreşi bilen insanları anlayabileceği kelimeler seçilmiş... Daha doğrusu, mecmua görevlileri var olmayan ama olması gereken yeni kelimeler bulmuş. Örneğin, "pyrovogue", güreşçinin ringe gelmeden perdeden çıkınca ve fişekler çakmaya falan başlayınca veridiği pozlar için uygun bir kelime olarak görülmüş.

İkinci örnek sayfa olarak "Ayın Gıcığı" sayfası var, konuğu da Kenny Dykstra.

Suçlama: Kendi başına olarak kendini göstermek isteyen biri gözükmek istesen de yeri gelince hemen Orton ve Edge'in kuyruğuna takıldın. Sen hemen millete takılan biri misin böyle?
Cevap: Benim Rated-RKO'ya katılma gibi bir niyetim yoktu! Ben onların DX ile olan çekişmelerinde yardımcı olmak istedim. Ben daha önce DX ile karşılaşmıştım ve onlara tavsiye vermek istiyordum. Ama Rated-RKo beni Royal Rumble'da dışarı yolladı. Sonuç olarak DX'in onları ne hale soktuğuna bakın. Benden yardım alsalardı DX'i bitirirlerdi. Kusura bakmayın beyler!

Suçlama: Seni sen yapan Spirit Squad oldu ama sen kendini düşünerek onları bırakıp gittin. İnsan daha beter satamaz.
Cevap: Ben Spirit Squad'ı satmadım, sadece onlara ihtiyacım kalmamıştı. Kendilerini öyle bir hallere soktular ki millet onları ciddiye almadı artık ve onlara sadece güldü. Ben bu durumdan uzaklaştırdım kendimi. Neyse, artık erkek cheerleading yapmak yok. Artık sadece Kenny Dykstra var, yani yakın geleceğin en genç şampiyonu.

Suçlama: Ric Flair'i temiz yendin ama adamın elini sıkmadın. Biraz saygılı ol!
Cevap: Bir şeyi netçe söyleyeyim: ben Flair'e saygısızlık etmedim. Adam kaybetti ve sadece kendi imajını kurtarmak için elini uzattı. Eğer yenildiysen kabullen işte ve elimi sıkıp dostum olmaya çalışma. Yenildiysen çekip git sahne arkasına. Anladın mı?

Her sayıda olduğu gibi WWE mecmuası bir karara veriyor ayın konuğu hakkında ve her zamanki olduğu gibi Kenny hakkında vardıkları sonuç da onun gıcık olduğu!

Üçüncü örnek sayfa, "You Had To Be There", ya da benim uydurduğum Türkçe karşılığı ile "Ah Bir Görseydin". Bu bölümde WWE yıldızlarının başında geçen olaylar, oyuncaklar kullanılarak anlatılıyor. Yani bunlar öyle sizi yerlere serecek hikayeler olmada da gerçek hikaye olmalarından dolayı okuması güzel oluyor.

Bu ay Jeff Hardy'nin bir hikayesi var. Kendisinin korkusuz olduğu hatırlatılıyor ve insanların kendisine bu yüzden hayranlık duyduğu söyleniyor. Bu nedenle onun taraftarlarının da ondan imza almak için kendi hayatlarını riske atmalarına şaşmamalı denmiş. Bu hikayede de tombul bir kızın Jeff'in üzerine adeta Swanton Bomb yaptığı söyleniyor.

Resim 1: Jeff arenanın arka girişindeyken duvarın öbür tarafından imza isteyen taraftarlar var. Resimde biri "Aman Tanrım bu Jeff Hardy" diyor.

Resim 2: "Herkese imza vermeye çalışıyorum ama duvardan dolayı yetişemediğim insanlar var." Resimde imza isteyenlerden biri "Jeff benim dalgıç aletimi imzalar mısın?" diyor.

Resim 3: "Artık arenaya girmek üzereyim ama yüz kiloluk bir kız var duvarın orada bekleyip de imza isteyen."

Resim 4: "Kız kenara fazla eğildi ve düşmeye başladı. Benim sırtıma düştü ve ben de onun bacaklarından birini yakalayıp onu yere indirdim." Resimde biri "Tamam kızın durumu iyi, kıçlarından birinin üzerine indi" diyor.

Resim 5: "Mucizevi bir şekilde ikimize de bir şey olmadı. Kız utanmadı olaydan hiç. Ben de ona imza verdim ve kız etraftakilerden koca bir alkış aldı."

Bu aylık da bu kadar. Umarım bu sayıya bakışım hoşunuza gitmiştir. Gelecek sayıda görüşmek üzere.

© 2007 Hakan Haktanır

Joomla Templates by Joomlashack