Facebook'ta Paylaş

Güreşmania, size her ay dünyanın bir numaralı Amerikan güreşi mecmuası olan WWE Magazine'in içeriğini özetlemekte ve tercümeleri ve resimleri ile örnek sayfalar sunmakta. Ekim 2008 sayısının içeriğini görmek için resme tıklayınız.

Nostalji

Güreşmania'nın nostaljik inceleme çalışmalarına bakmayı unutmayın!

Tamamlanan projeler:
1993 RAW ve PPV incelemeleri
1997 RAW ve PPV incelemeleri
1998 RAW ve PPV incelemeleri

WCW PPV İncelemeleri

Web Hosting By Arvixe

İçerik Tıklama Görünümü : 6457497
WWE Magazine - Temmuz 2008
Kullanıcı Değerlendirmesi: / 39
ZayıfEn iyi 
Cuma, 26 Haziran 2009 20:43

WWE Magazine - Temmuz 2008

WWE Magazine'in Temmuz 2008 sayısının kapağında Rey Mysterio yer almakta, bunun yanı sıra kocaman da bir Rey posteri verilmiş mecmuayla.

İlk örnek sayfamızın ismi, "Eveything you wanted to know about royalty." İngilizce'de royalty kelimesi, kem kraliyet veya kral ailesinden olanları tanımlamak için kullanılır, hem de telif hakkı anlamına gelir. Yani espri yapmışlar işte ve bu bölümde hem telif haklarından, hem de kraliyetten bahsetmişler. Sayfada bazı rakamlar verilmiş, sonra da bunların neyi simgelediği anlatılmış. Cleveland Cavaliers'ın King James'ine Nike ayakkabıları giymesi ve tanıtması için senelik 90 milyon dolar ödeniyormuş. LeBron James'e de Cub Cadet marka çim biçme ve kar temizleme aletlerini sevdiğini söylemesi için 7.5 milyon dolar ödenmekte. 1631'de İncil'in King James versiyonunda hata yapan kraliyet matbaasına 300 pound ceza kesilmiş. Matbaa, ilgili cümlede "not" kelimesini eklemeyi unutarak, "Zina işleyin" mesajını vermiş yanlışlıkla. Michael Jackson, 1985 senesinde The Beatles grubunun bütün müziklerinin haklarını satın almak için 47.5 milyon dolar ödemiş. Prens Charles ve Prenses Diana'nın düğünlerindeki pastanın ağırlığı 224 poundmuş. Dodi al-Fayed'in Prenses Diana ve kendisi için satın aldığı dostluk yüzüklerinin değeri 205 bin dolarmış. Bu yüzükleri aldıkları gün öldüler. Resim olarak da Gollum kullanılmış mecmuada! Kral 4. George'un ölümünden sonra 7100 tane zarf bulunmuş. Bunların her birinde kendisinin ilişki yaşadığı farklı bayanlardan bir tutam saç yer almaktaymış. 

Biraz da WWE taraftarlarının görüşlerine yer verelim. Bu örnek sayfamızda Türkiye'de de bolca sorulan bir soru gelmiş: "Sevgli WWE Magazine. Ben muazzam bir WWE taraftarıyım, ama İtalya'da yaşıyorum. Hayalim WWE yıldızı olmak. Ne gerekiyorsa yaparım! Bana önerileriniz var mı?" Mecmua yetkilileri de bu soruyu en iyi Santino Marella'nın cevaplayacağını söyleyip ondan cevap almışlar. "Kendini formda tut, sağlıklı ol. Avrupa'da bolca independent wrestling var, başlangıç için bu iyi bir nokta olabilir. Elbette şans da bir faktör, ama Santino için değil. Ben sadece alınyazımı gerçekleştiriyorum. Ben bir yıldız olmak için doğdum, bu senin için geçerli değilse işin biraz zor olabilir." Mecmua yetkilileri bir de telefon hatta açmışlar, bu hat sadece günde bir saat için açıkmış, arayan kişi için de sadece bir dakika süre tanınıyormuş. İşte gelen bazı sorular veya yorumlar:

"Bir ECW programında Layla ile görüşmeye çalıştım ama beni arenanın dışına attılar. Onunla bir süre yalnız görüşmek istiyorum, bunu ayarlayabilir miyiz?"  
"Ric Flair güreşi bıraktığına göre okuluma gelebilir mi? Bu hafta sınıfa enteresan şeyler göstermek zorunda olduğunuz bir ödev var da."
"Bence daha fazla dans olmalı. Örneğin ECW'nun bir bölümünde tamamen dans yarışması olsun. John Morrison, Elijah Burke ve Tommy Dreamer dans etsinler."
"Bütün gün sizinle konuşmak için bekliyorum ya... ne giyiyorsunuz şu an?"
"Siz işte WWE tişörtleri giyiyor musunuz? Ben her gün Cena tişörtümü giyiyorum. Herkes koktuğumu falan söylüyor ama ben bunun çabalama, sadakat ve saygının (hustle, loyalty and respect) kokusu olduğunu söylüyorum."
"Mr. McMahon neden başkanlığa adaylığını koymuyor?"

Bir Jericho röportajından bir bölüm var sıradaki bölüm olarak. Kendisine en büyük başarısının Undisputed Title'ı ele geçirmesinin olup olmadığı soruluyor. Jericho da "Övgüye değer bir şey olduğu için evet. Bu sadece dünya şampiyonluğu değil, Undisputed Championship'ti. O zamanın en büyük iki yıldızından aynı gecede iki kemer kazandım" diyor. Kendisine Y2J denince insanların Undisputed Championship'i mi hatırlayacakları soruluyor. "Sanırım ilk akla gelen bu olur, ama tüm kariyerimi bu olayla da özetlemem. Çok dolu bir kariyerim oldu ve tek bir şarkıyla ünlü olan bir müzik grubu gibi değilim (Örnek olarak Come on Eileen şarkısıyla ünlü olan Dexys Midnight Runners'ı veriyor). Yani tek bir hitim yok, birçok var. En büyük hitim Undisputed Championship olabilir, o benim kapanış şarkım gibi. O benim için Rock and Roll All Nite gibi." O gece Rock'ı mı, yoksa Austin'ı mı yenmesinin kendisi için daha önemli olduğu soruluyor. "Steve'i tuş ettiğimde şampiyonluğu ele geçirmiş olsam da, şirketteki en büyük rakibim Rock'ı yenmek daha büyük bir olaydı. Rock'a karşı galibiyet almak her zaman önemli bir olaydır." Kendisine Rock'a karşı olan maçını Rock Bottom ile kazandığı hatırlatılıyor, Jericho da her iki maçta da kendi bitirici hareketleriyle maçları almadığına dikkat çekiyor ve ne gerekirse yapman gerektiğini söylüyor. Jericho, taşıdığı iki kemerle ilgili bir soruda da Wrestlemania X-8'de kemeri kaybetmesi üzerine ertesi gün HHH'e özel bir kemer hazırlanmış olduğunu farkına vardığını söylüyor ve böylece kendisinin şampiyonluğunu kaybetmesinin aylar evvelinde planlandığını da öğrenmiş olduğunu söylüyor. Kendisinin hangi şovla hatırlanacağı sorulduğunda, Armageddon'da kemeri kazanmaya bayağı yaklaştığını söylüyor ve hangi şovla hatırlanacağını görebilmek için biraz daha beklenmesinin gerektiğini söylüyor.

Başka bir sayfanın köşesindeki bir sütunda, güreşçilerin sakatlıklarına değiniliyor. En uzun süre uzak kalmak zorunda kalan Rey Mysterio olmuş. Ekim 2006'daki Smackdown'da sakatlanan Rey, Ağustos 2007'deki SummerSlam'de dönebilmişti. Ocak 2007'deki New Year's Revolution'da sakatlanan Triple H de SummersSlam 2007'de dönmüştü. O da böylece 7 ay ringlerden uzak kalmış. Ocak 2006'da sakatlanan Batista, altı ay ringlerden uzak kalmış. Rumble'da sürpriz dönüşünü gerçekleştiren Cena, 3 ay ringlerden uzak kalmıştı. Temmuz 2007'de sakatlanan Edge, Kasım 2007'deki Survivor Series'de dönmüştü. Gelelim mecmuanın bu ayki ödüllerine. En fazla zararın görüldüğü an olarak 30 Mart 2008'deki Wrestlemania XXIV'te gerçekleşen Money in the Bank merdiven maçında Shelton Benjamin'in bir merdivenden diğerine düşmesi gösterilmiş. Bu arada WWE yıldızları, senede 60 merdiven harcıyorlarmış. Ayın maçı olarak 14 Nisan'daki RAW'da Randy Orton'ın William Regal ile yaptığı maç gösterilmiş. "GM olmak güzel bir şey. Regal da bunu lehine kullanarak kendi memleketindeki RAW'da Orton'la maç ayarladı. İngiliz taraftarlar Regal'ı desteklediler ve Regal kazanacakmış gibi gözükse de Orton işi ani bir RKO ile bitirdi." Unutulmayacak debut anı olarak 4 Nisan'daki Smackdown'da Natalya Neidhart'ın gelmesi ve Michelle McCool'a saldırması gösteriliyor. En rahatsız edici an olarak da 11 Nisan'daki Smackdown'da Edge ve Vickie Guerrero'nun kaplıcada geçirdikleri günün ekranlara gelmesi olarak kabul edilmiş. Hottest Diva anı olarak Kelly Kelly'nin 15 Nisan'daki ECW'da dance off'ta yer alması gösterilmiş. Bu yarışmaya katılan divalar 30 saniye boyunca kıç sallamışlar. En duygusal an olarak da 31 Mart'taki RAW programında Ric Flair'in vedası gösterilmiş. "Flair, taraftarlara son kez seslendi. Güreşin bugünkü ve geçmişinden yıldızlar gelip ona saygılarını sundular. Biri mendil uzatsın lütfen."

Son olarak da sizlere seveceğinizi bildiğim iki yazısız örnek sayfa sunuyorum. İlki, Türkiye'nin belki de en popüler aktif güreşçisi Rey Mysterio. Birçok genç çocuk Rey Mysterio olmak istiyor, belki de hep ufak kalmak istedikleri için. Diğeriyse divalarımızdan Jillian. O da Türkiye'de bolca popüler olan ancak ülkemizin fazla sahip olmadığı özelliklere sahip. Küçükler Rey olup WWE'ye girmek isterken, gençler de... Kusura bakmayın kapı çaldı, bir sonraki sayıda görüşmek üzere.

© 2009 Hakan Haktanır

Joomla Templates by Joomlashack