2008/08/22: Smackdown
Smackdown

22 Ağustos 2008 - Smackdown

Hazırlayan: Çetin Zırhlı & Cem Germaner

Şov SummerSlam videosuyla açılıyor.

Todd Grisham ringde ve Vickie Guerrero’yu takdim ediyor. Vickie ekranda belirir belirmez inanılmaz bir yuhalama alıyor. İyi akşamlar diliyor önce, ardından “biliyorum son aylarda yaptığım seçim ve kararlar pek iyi olmadı ama şunu bilmenizi isterim ki o sıralarda gördüğünüz kişi gerçek ben değildim. O zamanlarda yaptıklarımın hepsi Edge yüzündendi, asıl Vickie Guerrero iyi ve karakterli bir insandır ama ben Edge’in aşkına kurban düştüm, benim kişiliğimi aldı, beni bazı kötü şeylere zorladı ve en önemlisi sizin sevdiğiniz Vickie’yi, kendine uygun bir kadına çevirdi ama artık özgürüm,  Edge beni aldatarak bana cehennemi yaşattı ama şu an kendisi orada yatıyor” der demez iğrenç ve şeytanca bir gülüş patlatıyor. Konuşmasına devam etmek için toparlanıyor. Artık iyi biri olduğumdan ve işimi iyi yaptığımdan dolayı kendimi iyi hissetmeye hazırım, kendimi iyi hissettiğim diğer şey ise Undertaker’ı tekrar işe almaktı” diyor ve bu akşam Undertaker’ı onunla birlikte çılgınca alkışlamalarını rica ediyor. Bu konuyu kapatıp, Unforgiven’da olacak SD Main-Event’i adına açıklamalar yapıyor, maçın bir Scramble maçı olacağından ve bu maçın özelliklerinden bahsediyor ve Unforgiven’da Scramble maçı için kimlerin dövüşeceğini bu akşam öğreneceğiz” diyor.

Maria vs. Natalya

İkili ringe geliyor ve maç başlıyor. Lock-Up’a geçiyorlar ama Natalya hemen onu yere atıyor. Maria bacaklarıyla onun kafasını tutuyor ama olmuyor, en sonunda Maria Headlock tutuyor ama Natalya bacaklarını onun kafasına koyuyor. Maria üstünlüğü ele geçiriyor ama Natalya onun kolunu büküyor, sonunda Maria bunu Arm Drag’e çeviriyor. Sonrasında Headscissors yapıyor ama Natalya onu dövüp yine üstünlüğü ele geçiriyor. Dirsek atıp sonrasında kaldırarak yumruklarla Slam yapıyor. Maria’nın ayağına çalışmaya başlıyor ama Maria pes etmiyor. Bir süre sonra kurtuluyor ve Natalya’nın Elbow Drop’undan kaçıyor. Natalya onu kaldırıyor ama Maria üstünlüğünü devam ettiriyor. Üst üste Clothesline yapıp sonrasında Bronco Buster’ı yapıyor. Onu ring dışına yollayıp iniyor ve yumruklar atıyor. Birden Maryse’in müziği çalıyor ve kendisi geliyor. Natalya yumruk atıyor ve onu yere düşürüyor. Sonra ortakça Maria’ya dayak atıyorlar ama Michelle geliyor. İkili kaçıyor ve Michelle Maria’yı kontrol ediyor.

Arka alandayız ve Vickie-Chavo-Bam üçlüsünü görüyoruz. Karşılarına aniden Big Show çıkıyor ve “şampiyonluk için yapılacak olan Scramble maçı elemelerinden dolayı çok heyecanlı olduğunu” söylüyor. “Bu maçın türü tam bana göre ve bu akşam ki eleme maçı için de çok heyecanlıyım, rakibim kim?” diye soruyor. Vickie özür dileyerek, katılımların kesinleştiği ve imzalandığını belirtiyor. Big Show çok morali bozuk, hatta ağlamaklı bir şekilde orayı terk ediyor.

10 Man Battle Royal

Maç başlamadan önce Big Show ringe geliyor. Maç başlar başlamaz herkes birbirine saldırıyor. Kendrick köşede rakibini döverken Kozlov EdgeHeads ile dövüşüyor. O sırada ikili Kozlova saldırıyor, bu arada Kozlov yollanıyor ve ringe vurup gidiyor. Goldman dayak atarken EdgeHeads beraber gelerek Goldman’i atıyor. Bu sırada Big Show ayağa kalkıyor ve o anda Kendrick Crazy’i yollamaya çalışıyor ama Show Ryan Braddock’u atıyor. Tam o anda EdgeHeads’i atıyor ve Kendrick’i dövüyor. Estrada Big Show tarafından eleniyor ve sonrasında Funaki’yi eliyor. Kendrick’i yolluyor ama Ezekiel onu tutuyor. Show JWY’i atıyor ve eliyor, ve o anda ringin üstünden iniyor ama Ezekiel onu tuttuğu için maçı Kendrick kazanıyor ! Ezekiel’in etrafında dans ederken biz maçın önemli anlarını izliyoruz. Kendrick uzun bir süre sevinip cekedini yerlerde süründürüyor.

MVP vs. Festus

Maç başlamadan önce MVP’nin SummerSlam konuşmasını görüyoruz. Ardından Biscuits And Gravy çalıyor ve Jesse Festus’a etrafı gezdire gezdire ringe sokuyor. Maç başlıyor ve Festus çıldırıp Clothesline deniyor ama MVP eğilerek ona saldırıyor, hakem engelliyor ve Festus sert bir yumruk çakıp ardından onu köşeye çarptırıyor. Onu kaldırarak Suplex yapıyor ve tuşa geçiyor ama MVP hemen kalkıyor. MVP ona yumruklar atmaya başlıyor ama Festus karşılık veriyor ve onu yere düşürüyor. Kaldırıp yumruklarına devam ediyor ve son bir kez daha kaldırıp iplerden yolluyor, dönüşünde Clothesline ile tuşa gidiyor ama sonuç gelmiyor. Fallaway Slam yapıyor ve MVP ona tekme atıp köşeye çarptırıyor. Bu sefer korumalıklara onu çarptırıp iplerde sıkıştırıyor ama hakem bıraktırıyor. Üstünlüğünü sürdürüp koluna çalışıyor ama Festus yine üstünlüğü ele geçiriyor, sonunda bir tekme atıp Armlock bağlıyor, bir süre sonra Festus kalkıyor ve kurtulmanın eşiğine geliyor ama MVP onu yere atıp tekmeleyerek tuşa geçiyor, olmuyor ve Headlock bağlıyor. Festus yavaşça kalkıyor ve iki kere kafa atıyor. MVP ring dışına atlayıp onun kolunu çarptırarak girip yumruklar atıyor, sonrasında koluna çalışmaya devam ediyor ama tuşu sonuç getirmiyor. Festus birden yumruklarına devam ediyor, hakem onu çekiyor ve Festus onu kaldırıp yumruk atıyor. Üstüne koşuyor ama MVP çekilip onu yere atıyor. Koluna çalışıp tuşa gidiyor ama sonuç gelmiyor. Armlock bağlıyor ama Festus pes etmiyor ve bir süre sonra kalkıyor, onu kaldırarak arkasına atıyor ve kurtuluyor. MVP kalkıyor ve Festus üst üste yumruklar atıyor. Onu iplerden çapraza Irish Whip ederek iplerden sekip Shoulder Block yapıyor. İplerden sekerek üstüne atıyor ve kaldırıyor, MVP tekme atarak onu yere düşürüyor. İplerden sekiyor ama Festus Big Boot yapıyor. Ring dışında Clothesline yapıyor ama MVP üstünlüğü ele geçiriyor. Festus’u kaldırmaya çalışıyor ama Festus onu kaldırıp arkasından atıyor. Jesse’ye vuruyor ve Festus ona bakarken MVP maçı Count-Out ile kazanıyor. MVP Festus’ın hareket etmediğini görünce iplerden sekip tekme atıyor ve onu ring dışına atıyor. Seviniyor ve gidiyor.

Shelton Benjamin vs. Finlay

Finlay Hornswoggle ile geliyor ve ringe giriyor. Lock-Up’a girişiyor. Shelton onu köşede sıkıştırıyor ama hakem onu engelliyor. Finlay bu arada üstünlüğü ele geçiriyor ve dirsek ile onu yere atıp tuşa geçiyor, sonuç gelmiyor ve Shelton’ı köşede sıkıştırıyor ama hakem zorla onu uzaklaştırıyor. İkili bir süre birbirine bakışıyor ve sonunda Lock-Up’a girişiyorlar. Finlay Headlock bağlıyor ve Shelton’ı yere sürüklüyor, bir süre sonra Shelton kalkar gibi oluyor ve kurtuluyor ama Finlay onu sürükleyip tuşa geçiyor, sonuç gelmiyor ve ikili karşı karşıya kalıyor. Shelton köşede olduğu için hakem onu engelliyor ve bir süre sonra yeniden dövüşmeye başlıyorlar. Shelton onu köşede sıkıştırıyor, hakem onu bıraktırıyor ama Shelton tekme atıp üst üste yumruklar atıyor. Sonrasında hakem yine bıraktırıyor ve ikili birbirinin üstüne çıkıp dövüşmeye başlıyor. Ring dışına sürüklenip sonrasında çıkıyorlar ve bakışıyorlar. Finlay onun ayağına çalışmaya başlıyor ama Shelton o sırada Headlock bağlıyor. Finlay kurtuluyor ama Shelton yumruk atarak Headlock’a devam ediyor. En sonunda ikisi de bırakıyor ama Finlay Shelton’ın ayağına yeniden çalışmaya başlıyor. Shelton yine yakalayarak Finlay’in kafasına çalışıyor ve kurtulmayı deniyor ama Finlay harekete devam ediyor. Shelton ipleri tutuyor ama Finlay bırakmıyor. Hakem saymaya başlayınca Finlay bırakıyor ve köşede ona yumruk atıyor. Üstüne koşuyor ama Shelton çekilip yumruklar atmaya başlıyor. Kafasına çalışıyor ama iplere tutuşunca hakem ikide bir bıraktırıyor. En sonunda apron’danüstüne çıkıyor ve sonrasında ringe girip Headlock bağlıyor. Bırakıyor ve Finlay’i üst üste tekmelerle dövmeye başlıyor. Hakem yine onu engelliyor ama Shelton bu sefer kalkmasını bekleyip tekmeler atmaya başlıyor. Finlay ring dışına çıkıp kulağını tutuyor ve Shelton kayarak ringde iniyor ama Finlay onu örtünün arkasında tutarak yumrukluyor. Ringe giriyor ama Shelton üstünlüğü ele geçirip onu köşeye çıkarıyor. Finlay onu atınca Clothesline ile onu ring dışına yolluyor. Reklama geçiyoruz...

Reklamdan döndüğümüzde Shelton Headlock bağlamakta ama Finlay tekmeler ile kurtuluyor. Shelton tekmeler ve yumruklar ile saldırmaya başlıyor. Onu kaldırıyor ama Finlay kurtuluyor. Finlay onu düşürüp tuşa geçiyor ama sonuç gelmiyor. Yine geçiyor ama olmuyor. Birden Shelton Clothesline yapıp tuşa geçiyor ama olmuyor, Headlock bağlıyor ama Finlay onu iplere atarak kurtuluyor. Birden Shelton onun ayağına tekmeler atıp dövmeye başlıyor, onun kafasına çalışıyor ama Finlay iplere tutunur gibi oluyor. Shelton onu uzaklaştırıp devam ediyor ama Finlay birden Roll-Up ile tuşa geçiyor. Sonuç gelmiyor ve Benjamin birden kalkarak tekme atıp tuşa geçiyor, sonuç gelmiyor ve Finlay yavaşça kalkıyor. Benjamin onun olduğu köşeye koşuyor ama Finlay tekme atıyor. Birden üstüne koşuyor ama Shelton T-Bone Suplex ile tuşa geçiyor ! Sonuç gelmiyor ve Paydirt deniyor ama Finlay engelleyip Clothesline’lar ile saldırıyor. Üstüne atlayıp tuşa geçiyor ama olmuyor. Köşeye koşuyor ve ona vurup Celtic Cross gibi bir hareket yapıyor, o sırada Mike Knox Hornswoggle’a saldırıyor ve Finlay arkasını dönünce birden Shelton Paydirt yapıp tuşla maçı kazanıyor !

Birden Mike Knox gelerek Big Boot yapıyor, sonra Legdrop gibi bir hareket yapıp yumruklar atıyor.

SummerSlam’de HBK ve Y2J arasında olan olayların bir videosu gösteriliyor.

Yine arka alanda Vickie’nin ofisinde Chavo-Vickie-Bam üçlüsü var. Scramble maçı hakkında konuşuyorlar, Vickie çok heyecanlı ve mutlu gözüküyor. Chavo Scramble maçı elemelerine katılsaydım keşke gibi bir şeyler geveliyor ağzında, ardından yine bir şeyler söylemek istiyor ama uzun bir süre tam toparlayamıyor sonrasında “Taker’a bir açıklama yapmaları gerektiğini” söylüyor. Vickie’de “evet, bir özür konuşması” diyor ve arka alanı terk ediyoruz.

The Great Khali vs. Jeff Hardy

Maçtan önce Triple H sunuculara katılıyor ve ikili ringe gelince maç başlıyor. İkili bakışıyor ve Jeff ona saldırmaya çalışıyor ama Khali’ye hiç etki etmiyor. Jeff ring dışına çıkıyor ve bir süre sonra geri dönüyor. Khali’den kaçıp onun ayağına tekmeler atıyor ama iplerden sekince Khali Clothesline yapıyor. Onu kaldırıp kafa atıyor ve köşede tekmeliyor. Hakem onu engelliyor ama Khali devam ediyor. Sonunda onu ayağıyla köşeye sıkıştırıyor ama hakem izin vermiyor. Yeniden köşede vuruyor ve sonra Clothesline yapıyor. Elini kaldırarak omzuna baskı uygulamaya başlıyor, Jef birden kalkıyor ve zar zor kurtuluyor ama Khali yumruk atıyor. Birden onu kaldırarak Slam yapıyor ve kalkmasını bekliyor. Birden onu tutuyor ama Jeff kurtulup köşeye çıkıyor. Birden Khali yumruk atıyor ve Jeff ring dışına düşüyor. Birden Jeff ona vurarak ringe girip Twist Of Fate yapıyor ! Köşeye çıkıyor ama Khali onu tutup yere indiriyor. Köşeye çıkan Ranjin Singh Triple H’ten dayak yiyor ve Khali’ye sandalyeyle vuruyor ! Birden Jeff Whisper In The Wind yapıp ardından Swanton Bomb yapıyor ve maçı kazanıyor !

Maçtan sonra HHH mikrofonu eline alıyor, Unforgiven’da olacak Scramble maçından bahsediyor. Rakiplerinden bahsediyor. Asıl olay şöyle ki, WWE kemerimi beni yenmeden bile alabilirler ve şans pek benden yana gözükmüyor, pratik olarak ünvanın el değiştireceğini söyleyebiliriz ama bu maça katılacak çocuklara şunu söylemek isterim, o maçta ki 5. adam… O maçta ki 5. adam, 12 kez dünya şampiyonu olmuş birisi ve o 5. adam WWE’nin yapabileceği her türlü maçta bulunmuş biri… Ve o 5. adam, bilinen adıyla The Game!!! Ayrıca “King of Kings” olarak da bilinir ve bana inanın… Derken Kenny Dykstra ringe geliyor!!! HHH’in yüzünde alaycı bir ifade varken, Kenny mikrofonu çekip alıyor, “yani ben Scramble maçında yokum öyle mi?” diye soruyor. “Buralarda insanların beni ciddiye almamasından sıkıldım ve yoruldum, benim adım Kenny Dykstra derken HHH daha fazla katlanamayıp Pedigree’yi yapıştırıyor. Mikrofonu alıp, “seni gördüğüme sevindim Kenny” dedikten sonra ringi terk ediyor.

Arka alandayız, Chavo ve Bam bir şeyler konuşurlarken, Vickie elinde bulunan bir kağıda bakıyor. Çok geçmeden Hawkins & Ryder geliyor. Vickie “ evet arkadaşlar, yapılacak tek bir şey kaldı o da gidip Taker’dan özür dilemek” diyor.

Ringe geçtiklerinde Vickie konuşmaya başlıyor. Benim adım Vickie Guerrero ve SmackDown genel müdiresiyim, bu gece için bir konuşmam var, ben büyük bir kadınım, yaptığı kötü davranışlarından dolayı özür dileyebilecek kadar büyük…Kendi ayaklarının üzerinde durabilecek kadar büyük…Ve sonunda doğru şeyi yapacak kadar büyük…Ve bu gece bu yüzden buradayım, lütfen Undertaker’ı ayakta alkışlarken bana katılın” diyor. Yavaşça ayağa kalkıp Undertaker’ı takdim ediyor ve Taker girişini yapıyor.

Undertaker’ın sert bakışlarına maruz kalırken, oldukça endişeli gözüken Vickie “Undertaker, sana eşim Edge’i bir HIAC maçında verdim, intikamını almana yardım ettim ve istediğim tek şey senden beni affetmen” diyor. “Eğer zamana ihtiyacın varsa, bu konu hakkında haftaya iyice konuşalım, lütfen benim özrümü kabul edebilir misin?” diye soruyor. Gerçekten, tüm kalbimle senden özür dilemek istiyorum” dedikten sonra yalvarırcasına diz çöküyor. Undertaker mikrofonu eline alıp “ senin ruhun için geri geldim!!!” diyor.

Vickie korkuyla ringi terk ederken , Chavo, Bam, Hawkins ve Ryder Taker’ın çevresini sarıyor. Taker’a hep beraber girişiyorlar ama Taker tekme ve yumruklarla durumu biraz idare ettikten sonra Hawkins & Ryder’ı Double Chokeslam’e almışken, Chavo ve Bam araya girip Taker’ı indiriyorlar, dördü birden Taker’ı yerde dövüyorlar, üç kişi Taker’ı zar zor tutarken Chavo sandalye ile Taker’a vurmak için gerilirken bir Big Boot yiyor. Undertaker onu tutanlardan da gücünü kullanarak kurtulup, Chavo’yu Bam’e fırlatarak ikisini aşağı düşürüyor, Hawkins & Ryder ikilsine de sırayla Chokeslam çekiyor. Klasik tautlarını yaparken, ringden uzak bir yerde Vickie’yi korkmuş bir şekilde Taker’a bakarken görüyoruz ve şov bu görüntülerle sona eriyor.

Joomla Templates by Joomlashack