2008/08/15: Smackdown

15 Ağustos 2008 - Smackdown

Hazırlayan: Çetin Zırhlı & Cem Germaner

Geçen hafta olanlara göz atıyoruz. Edge, tüm bu olanların Taker’ın işi olduğunu ancak kendisinin bir planı olduğunu söylüyor. Ringe girdikten sonra Edge, Undertaker hakkında promo kesiyor. Bir süre sonra da sandalyeyi alıp Chavo’ya vuruyor. Ardından Vickie’nin tekerlekli sandalyesini deviriyor.

WWE U.S. Championship match
Jeff Hardy vs. Shelton Benjamin

Jeff gelirken geçen hafta olan maçı görüyoruz. Shelton geliyor ve maç başlıyor. İkili bir süre birbirine bakıştıktan sonra Lock-Up’a girişiyor ve bir süre birbiriyle mücadele ediyor ama Shelton Jeff’i köşeye sıkıştırıyor. Hakem bıraktırıyor ve ikili yeniden Lock-Up’a giriyorlar. Shelton Headlock bağlıyor ama Jeff engellemeye çalışıyor. Jeff Roll-Up yapıyor ama sonuç gelmiyor. Shelton üstüne koşuyor ve Jeff bir daha deniyor ama olmuyor. Shelton onu iplere yolluyor ve Jeff Roll-Up deniyor ama olmuyor, Shelton üstüne çıkıyor ama Jeff zıplayarak üstüne çıkıyor ve tuş deniyor ama o da olmuyor ! Shelton Paydirt deniyor ama Jeff engelleyip Twist Of Fate yapmak istiyor, Shelton ringden çıkıp bir süre sonra dönüyor.

Lock-Up’a girişiyorlar ama Shelton ona tekmelerle saldırıp köşeye sıkıştırıyor. Sonrasında onu oturtarak tekme atıyor ve Headlock bağlıyor. Jeff kurtulmaya çalışıyor ve Shelton’ın kafasını tutuyor ama Shelton bırakmıyor. Shelton hareketi daha çok sertleştiriyor ve Jeff zorlanmaya başlıyor ama yavaşça kalkmayı beceriyor ve yumruk atmaya başlıyor ama Shelton onu düşürüp tuşa geçiyor, sonuç gelmiyor. Shelton Jeff’i kaldırıp köşede yumruk atıyor ama Jeff üst üste yumruklar atıp onu köşeye çarptırarak yumruklarına devam ediyor. Köşeden zıplıyor ama Benjamin onu tutuyor, birden Jeff arkasından iniyor ve Enzuigiri yapıp köşeye çıkan Benjamin’e zıplayarak tekmesini atıp tuşa geçiyor ancak Benjamin son anda ayağını koyuyor ve biz reklama gidiyoruz. Reklamdan döndüğümüzde Jeff Shelton’ın kafasına çalışmakta ve tuşa geçiyor ama sonuç gelmiyor. Jeff harekete devam ediyor ama Shelton kurtulup tuşa geçiyor, sonuç gelmeyince tekmeler atmaya başlıyor ve onu iplere yolluyor ama Jeff dönüşünde Clothesline yapıyor. Tekme atmak istiyor ama Shelton onu kaldırıp köşeye Powerbomb yapıyor. Tuşa geçiyor ama olmuyor, onu kaldırarak Suplex yapıp yine tuşa gidiyor, sonuç gelmiyor.

Onun ayağına çalışmaya başlıyor, Jeff bir süre sonra iplere tutunuyor ve Shelton bırakıyor. Tuşa geçiyor ancak bu da olmuyor. Kafasına yumruklar atıp kalkmasını bekliyor ve ona Backbreaker yapıyor, 13. kez tuşa gidiyor ancak bundan da sonuç gelmiyor. Jeff’e yumruklar atıyor ve kalkmasını bekliyor ama dibine gidince Jeff yumruklar atmaya başlıyor. Jeff üstünlüğü ele geçirmeye çalışıyor ama Shelton’ın tekmesinden sonra üstünlüğe geçmesi ile gelen 14. tuş sonuçsuz kalıyor. Shelton Jeff’i köşeye koyuyor ve üstüne doğru hızlıca koşuyor ama Jeff çekiliyor, Shelton son anda duruyor ve onu kaldırıyor ama Jeff onu etkisiz hale getiriyor, ikili yerde kalıyor ve o sırada Shelton yumruklar yemeye başlıyor, Jeff iplerden sekerek Clothesline yapıyor, o arada köşede onu tekmeliyor ve Shelton’ı iplere yolluyor ama Shelton onu yolluyor, Whisper In The Wind ile Jeff tuşa gidiyor ama sonuç gelmiyor ! Jeff Twist Of Fate deniyor ama Shelton Backbreaker yapıp tuşa gidiyor ama olmuyor. Onu iplere yolluyor ama birbirlerini düşürüyorlar. Jeff apron’lara doğru gidiyor ama Shelton zıplayarak onun altına geçip Powerbomb deniyor, o sırada Jeff bunu Hurracanrana’ya çeviriyor ! İkili ringe giriyor ama Shelton üstünlüğü ele geçirir gibi oluyor. Jeff üstünlüğü elden bırakmayıp Swanton’a gidiyor ama MVP onu köşeden atıyor ve Shelton DQ oluyor ! Jeff kalkarken ona tekme atmak istiyor ama Jeff çekilince Shelton’a atıyor ! Jeff’e Clothesline deniyor ama Jeff engelleyip Twist Of Fate yapıp ardından MVP ve Shelton’a sırayla Swanton yapıp gidiyor.

Kazanan: Jeff Hardy / 15:35

Arka alanda, Vickie’yi ofisinde otururken, üşümüş bir şekilde görüyoruz. Victoria kapıyı çalıyor ve içeri giriyor. Victoria, Vickie’ye yaz tatilinin nasıl geçtiğini soruyor fakat Vickie dikkati başka yöne çekerek Edge ve The Undertaker’ın burada olduğunu söylüyor. Victoria ise onları görmediğini ama kendisi için bakabileceğini söylüyor. Vickie, “Hayır hayır, lütfen burada kal. Onlar burada, ikisi de…” diyor.

Michelle & Maria vs. Maryse & Natalya

Maça Maria ve Maryse başlıyor. İkili Lock-Up’a girişiyorlar ama birbirlerini bırakıyorlar. Yine girişiyorlar ve Maryse Maria’yı düşürüp köşeye çıkarak taunt yapıyor. Maria üstüne yürüyor ama Natalya tag alıyor ve Lock-Up’a giriştikten sonra üstünlüğü ele geçirmeye çalışıyorlar. Çeşitli hareketlerle üstünlüğü ele geçiremiyorlar ama kısa süre sonra Natalya Sidewalk Slam yaparak üstünlüğü ele geçiriyor, Suplex olduktan sonra Maria Roll-Up ile üstünlüğe geçmek istiyor ama tuş olmuyor. Maria köşeye sıkıştırılıyor, Natalya ve Maryse ile aynı anda dövüşüyor ve sonunda Michelle tag alıyor, Natalya karşısında üstünlüğü ele geçiriyor ama Maryse Natalya’yı ring dışına çekiyor. Michelle ona saldırdıktan sonra Natalya’yı ringe sokuyor ama Maryse geliyor, Michelle onu engellerken Natalya Roll-Up ile maçı kazanıyor.

Kazanan: Natalya & Maryse / 3:05

Kendrick geliyor ringe. Yanında da Ezekiel Jackson var. Kendrick, konuşmasına şu şekilde başlıyor; “Her hafta buraya geliyorum ve istediğimi yapıyorum. İnsanların ne düşündüğünü önemsemiyorum, ben kendim için güreşiyorum” diyor. Heel tarzı konuşmalarına devam ederken, son olarak da seyircilerin şu an geleceğe, Brian Kendrick’e baktıklarını söylüyor. Ardından maç anons ediliyor ve Scotty Goldman’ın müziği duyuluyor…

Brian Kendrick vs. Scotty Goldman

Bu geceki müzikli jobber Scotty Goldman girerken onun sol üstte bir konuşmasını izliyoruz. Bu gece Scotty Goldman’i izleyeceğimizi söylerken sağ altta kendisini görüp şaşırıyor ve iki Scotty Goldman nasıl oluyor diyerek şaşırırken maç başlıyor. Goldman komiklik yaparak emekleyip dibine gidiyor ve sonra Lock-Up’a girişiyorlar ama Kendrick Armlock bağlıyor, Goldman atletik bir şekilde etrafından döne döne tuşa gidiyor ama Kendrick kurtulup tekme atıyor ve o kalkınca Dropkick yapıyor. Ona bir tekme atıp tuşa gidiyor ama sonuç gelmiyor. Kalkınca Clothesline yapıp Camel Clutch bağlıyor. Yumruk atarak harekete devam ediyor ama Goldman kurtuluyor. Birbirlerine üstünlük kurmaya çalışıyorlar ve sonunda Kendrick onu köşede sıkıştırıyor ama üstüne koşunca Goldman tekme atıyor. Üst üste yumruklar atıp Irish Whip yaparak dönüşünde tekme atıp tuşa gidiyor ama sonuç gelmiyor. Powerbomb deniyor ama Kendrick onu köşeye yollayıp Sliced Bread #2 yapıyor ve tuşa giderek maçı kazanıyor.

Kendrick hemen iğrenç ötesi ceketini giyiyor ve Ezekiel Goldman’e Shoulder Block yapıyor.

Kazanan: Brian Kendrick / 2:40

Arka alanda Eve Torres, Triple H’le kısa bir röportaj yapıyor. Geçen hatta The Great Khali ve Triple H arasında olan bilek güreşine göz atıyoruz. Henüz bilek güreşi sonuçlanmamışken Khali, HHH’in kafasına tekme atıyor. Ardından Vice Grip ile Triple H’i yere seriyor.  Eve, Triple H’e SummerSlam için hazır olup olmadığını soruyor. HHH, Khali’nin kendisine yaptıklarının aynını SS’te de yapacağını söylerken, Kenny Dykstra geliyor. Kenny, Khali maçı için endişelenmemesini, çünkü o maçın SummerSlam’de olacağını söylüyor. Ama kendisinin bu gece maça çıkacağını, bunun için endişelenmesi gerektiğini belirtiyor. HHH ise yanlış günde yanlış adama denk geldiğini söylüyor ve oradan ayrılıyor.

Khali ve tercümanı Ranjin Singh geliyor. Khali, konuşmaya başlıyor ve seyirciler, Khali’nin her dediğine “what?” diye bağırıyorlar. Khali bir süre konuştuktan sonra en sonunda Singh mikrofonu alıyor ve Khali’nin neler dediğini anlatıyor bize. Shing, Khali’nin en büyük olduğunu ve kimsenin Khali’den daha iyi olamayacağını söylüyor. Khali sadece tek bir şeye odaklanmış; WWE kemeri.  Singh, Triple H’in Khali için sadece küçük bir engel olduğunu söylüyor. Ranjin, HHH’in bu işin peşini bırakması gerektiğini, yoksa karşısında The Great Khali’yi bualacağını dile getiriyor.

Time to play the game!..  Triple H’in müziği duyuluyor ve seyirci gerçekten de çok olumlu tepki gösteriyor. HHH, tauntu yaptıktan sonra Kenny geliyor ringe ve Khali ring dışına çıktıktan sonra maç başlıyor.

Triple H vs. Kenny Dykstra

Maç başlıyor ve direkt Kenny yumruklarla saldırıyor. Triple H’i köşede sıkıştırıyor ama hakem bıraktırıyor. Üst üste Clothesline’lar ve tekmeler ile onu dövüyor, bir süre üstünlüğü devam ediyor ama Triple H üstünlüğü ele geçiriyor. Onu iplere yolluyor ama Kenny dönünce tekme atıyor. Bir daha iplere koşuyor ama Triple H Spinebuster yapıp Khali’yi işaret ederek Pedigree yapıyor ve maçı kazanıyor.

Triple H kemerini ortaya bırakıp Khali’yi bekliyor, Khali gelmeyince ring dışına iniyor ve Ranjin Singh’i ringe sokuyor. Khali geliyor ve Triple H hemen üstünlüğü gele geçirip onu ring dışına atıyor.

Kazanan: Triple H / 1:30

The Big Show vs. Ryan Braddock

Big Show her zamanki gibi eliyle asker selamı gibi bir selam verip taraftarlara ilgi göstererek geliyor ve 2. müzikli jobber Ryan Braddock geliyor. Maç başlıyor ve Braddock üst üste yumruklar atıp Irish Whip deniyor ama Big Show 1 adım ilerlemeyip onu ring dışına atıyor. Ringe giriyor ve onu da sokuyor, o anda Ryan atak yapmayı deniyor ama Big Show Clothesline’lar ve kafa atışları ile onu dövüyor. Headlock şeklinde onu tutarak yere fırlatıyor ve yumruğunu sıkıp bir yumrukla onu tuş edip maçı kazanıyor.

Maçtan sonra Show gülerek ayrılıyor ve hakemler Braddock’un durumunu kontrol ediyor.

Kazanan: Big Show / 1:30

Arka alanda Eve, MVP ile mini bir röportaj için MVP’ye mikrofonu uzatıyor. MVP, mikrofonu sertçe alıyor ve şu şekilde konuşuyor; “Jeff, sana yardım etmeye çalıştım ama sen bunu önemsemedin. Kötü bir yıl geçirdin… Kötü maçların oldu, dibe vurdun. Ancak tüm yıl boyunca çektiğin acıdan fazlasını sana SummerSlam’de göstereceğim. Hardy, senden kesinlikle daha iyiyim” diyor.

Victoria ve Vickie hala aynı yerde, ofisteler. Vickie, Edge’in kendisini aldattığı halde hala içinde ona karşı bir aşk olduğunu söylüyor. Ancak bu geçen haftaya kadarmış. Vickie, Edge’i bir daha görmek istemediğini belirtiyor. Ardından etrafa bakarak burada olmaktan rahatsız olduğunu ve biraz dışarı çıkması gerektiğini söylüyor. Onların burada olduğunu hissedebiliyormuş.

Ron Killings hakkında güzel bir video izliyoruz. Videoda Killings’in buralara gelmek için ne kadar çok çalıştığını izliyoruz. Arka fonda da Killings, hayallerin gerçekleşebilmesi için çok çalışılması ve sabırlı olunması gerektiğini söylüyor. Buralara gelmek için çok çalıştığını, bugün iyi olduğunu ancak yarın daha iyi olacağını belirtiyor.

Vickie ve Victoria’yı görüyoruz tekrar. Limuzinin yanına geliyorlar. Şoförün kapıyı açmasını bekliyorlar ama şoför ortada görünmüyor. Bunun üzerine Victoria, Vickie’ye yardım edecekken arabanın içinden Edge çıkıyor! Vickie yerde çığlık atmaya başlıyor. Edge onu bir süre sonra susturuyor ve bu gece eğleneceklerini söylüyor. Ardından Vickie’yi tekerlekli sandalyesine oturtuyor ve diğer tarafa doğru gidiyorlar.

Festus vs. Vladimir Kozlov

Biscuits and Gravy ! Jesse ve Festus her zamanki gibi ringe geliyorlar, Kozlov karanlık atmosferde ringe giriyor ve maç başlıyor. Maç başlar başlamaz Festus çıldırıyor ve Kozlov’a üst üste yumruklar atıyor. Onu köşede sıkıştırıp sonra bırakıyor, Kozlov ona bakarken sert bir yumruk çakarak onu yere düşürüyor ve Kozlov ring dışına sürünüyor. Festus inerken Kozlov yumruk atıyor ama Festus onu dövmeye devam ediyor, Kozlov tekme atarak onu basamaklara yolluyor ve kafa atıp ringe sokuyor. Tuşa geçiyor ama sonuç gelmeyince onu yerde sıkıştırıp kafasına diz atıyor. Birkaç yumruk daha atıp tuşa geçiyor ama olmuyor. Onu kaldırıp Bearhug bağlıyor ama Festus kurtulur gibi oluyor, o anda Kozlov Belly To Belly yapıp tuşa gidiyor ama olmuyor. Festus’u yine sıkıştırıyor ve Festus kısa bir sürede kurtuluyor, yumruklar atıp sonrasında tokatlar atıyor, Kozlov onu iplere itiyor ama Festus Fallaway Slam yapıyor. Sonrasında Clothesline yapıp yumrukluyor ve iplerden sekip üstüne atlayıp tuşa geçiyor ama olmuyor. Onu köşeye yolluyor ama Kozlov tekme atıyor. Üstüne koşuyor ama Festus Bicycle Kick yapıyor, sonrasında üstüne zıplayıp köşeden sekerek üstüne atlamayı deniyor ama Kozlov sert bir Headbutt ile tuşa gidip maçı kazanıyor. Böylece Kozlov’un çok kalın bir kafası olduğunu anlıyoruz ve o anda Kozlov gidiyor.

Kazanan: Vladimir Kozlov / 3:25

Video “ONE…PUNCH…CHANGED...EVERYTHING” yazısı alttan geçerken Cena’nın, JBL’in aradan çekilmesi sonucu, Batista’ya istemeden attığı yumruk görüntüleriyle başlıyor, Batista’nın çıldırması ardından kapışmaları ve SummerSlam’de maç yapacakları anonsuyla devam ediyor, Cena’nın konuşmaları ve 6 yıldır Batista’yı izlediğini belirtmesinin ardından Batista’yla ilgili kareler gösteriliyor, yendiği güreşçiler var genelde daha sonra Batista’nın sen beni izliyorsan ben de seni izliyordum dediğini duyuyoruz. Tag Team maçlarından, güvenlik görevlilerinin ayırdığı kavgalarına kadar olan kısımları izliyoruz ve video son buluyor.

Edge girişini yapıyor ve tekerlekli sandalyeyle Vickie’yi de yanında getiriyor. Edge, ringe girmeden önce Vickie’yi tekerlekli sandalyesinden yere atıyor. Edge, yerde ki Vickie’nin yanına oturuyor, zor zamanlar geçirdiklerini söylüyor, ona yemin ettiklerini hatırlatıyor, “iyi günde kötü günde beraber olacaktık” diyor, “şimdi ne diyeceğini biliyorum” diyerek cümlesine devam ediyor. Aşılmış çizgiler, affedilemez günahlar var ancak bunlar başka zamanın konusu” diyor.

Çok güzel zamanlar yaşadıklarını hatırlatıyor, Edge ve burada bulunan herkesin bu güzel zamanları izlemesini istiyorum diyerek Vickie’yi yanına çekip kol atıyor. Edge ve Vickie’nin öpüşme gibi sahnelerinin ardından, videonun sonunda Vickie’nin Taker’ı işe aldığı ve Edge’in çıldırması ile ilgi bölümleri izliyoruz, geri döndüğümüzde Edge ve Vickie yere uzanıyorlar, Undertaker’a yaptıklarımı hatırlıyor musun ha, HATIRLIYOR MUSUN ? Undertaker’dan özür dilemeni istiyorum, Undertaker’a bunca şey yaptığından dolayı cidden kendini üzgün hissetmeni istiyorum !!!” diye bağırıyor. Benim için bunu yapabilir misin Vickie?” diye soruyor Edge bir anda sakinleyen bir ses tonuyla. Vickie o kadar korkmuş durumda ki, özür dilemek istiyor ama sesi bile çıkmıyor. Edge duymadığını belirtiyor, Vickie sesini biraz daha arttırarak “Özür dilerim, Undertaker” diyor. Edge sinirli bir şekilde, Vickie’nin daha yüksek söylemesini istiyor. Vickie defalarca ve çığlıklar atarak özür dilemeye başlıyor.

Edge çok sinirli bir şekilde “ sen acınası bir durumdasın, bir haline bak, bunların hepsine sen neden oldun, tüm acılar, hepsi senin yüzünden oldu, hepsini sen yaptın !!! Undertaker’la Hell in a Cell, bu senin yüzünden, sen benim cehennemde yanmamı istedin Vickie ve başarılı oldun, çünkü ben cehennemde yanıyorum. Ama sana söz veriyorum Vickie, Undertaker cehennemde benimle birlikte yanacak ve Undertaker neden SummerSlam’i bekliyoruz, bunu şimdi yapmalıyız, lütfen Undertaker, ve sana yemin ediyorum sana cehennemin hiç bulunmadığın, en kötü yüzünü göstereceğim” diyor ve tekrar Vickie’ye dönerek iyi günde, kötü günde beraber olacağımız dışında da yeminler ettik, beraberce Hell In A Cell'in, Edge vs The Undertaker'ın üstesinden gelebiliriz diyor. Daha sonrasında da, tıpkı evlilik yeminlerinde olduğu gibi Ölüm Bizi Ayırana Dek diye iç geçiriyor ve dua etmeye başlıyor. Şov da bu görüntülerle son buluyor.

Joomla Templates by Joomlashack