2008/08/11: RAW

11 Ağustos 2008 RAW programının incelemesi.

11 Ağustos 2008 - RAW

Hazırlayan: Aykut Silan, Cem Germaner, Tolga Şahin

Cena ve Batista hikayesi ile ilgili bir video izliyoruz.

John Cena takım kemeriyle birlikte ringe geliyor. "2 hafta önce, Adamle GM olarak geldiğinde, ilk maçlarından birini ayarladı. Batista ile Summerslam'de karşı karşıya geleceğim. Batista ile benim hiçbir zaman kişisel bir problemim olmadı ancak puuf! Bir anda bir maç oluşuverdi. Nasıl olduğunu bilmiyorum ama geçen hafta da takım şampiyonları olduk. Mike Adamle her şeyi kafasına göre yapmayı istiyor. Kendi reklamını yapıyor. Basın konferansı falan yapacağımızı düşünüyor. Veya bilek güreşi maçı falan... Ama o benim patronum. Her şeye rağmen patronum ancak ne yaptığını kendisi bile bilmiyor! Beni Batista ile ilk kez karşı karşıya getiriyor. Adamle'in reklamı ben ve Batista." diyor ve Batista'yı ringe çağırıyor.

Batista ringe geliyor. Beni mi istedin, buradayım diyor. Cena, geçen hafta seninle beraber dövüştük, karşılıklı değil diyor. İyi haber kemerin onlarda olmasıymış. Kötü haber ise bu hafta kemerleri korumaları gerektiğini söylüyor. Ayrıca başaramazlarsa, ikisi de yenilginin tadına bakacaklarmış. "Summerslam'de de, ringe dost olarak gireceğiz. Fakat düşman olarak dövüşeceğiz. Bu Adamle original geyiği değil. Bu 6 yıldır altyapısı oluşturulan bir şey. 6 yıldır seni izliyorum. Şirketin en yukarısındaki 2 kişi tarafından eğitildin. HHH ve Ric Flair! Benim hiçbir zaman böyle bir şansım olmadı. Ben hep yapmam gerekeni yaptım. Her hafta buraya çıkıp yapmam gerekeni yaptım. Her hafta buraya çıkıp bana karşı gelmek isteyenlerle uğraştım! Fanatiklerin birçok sorusunu cevapladık. Ama kimin daha iyi olduğu sorusunu cevaplamadık. Pazar günü, bu soruyu cevaplayacağız, o da ben olacağım!"

Batista, "Sen beni izledin, ben de seni izledim. Kesinlikle haklısın, sen ve ben, aynı bozuk paranın farklı yüzleriyiz. Sen Royal Rumble maçı kazandın, ben de. Sen Wrestlemania'da Main-Event kazandın, ben de Wrestlemania'da Main-Event kazandım. Ana kemerler, takım kemerleri, hepsini kazandık. Sen yuhalandın! Tüm bunları geçelim, her zaman yürekliydin ve hâlâ da öylesin. Buna da saygı duyuyorum. Ben senin yaptığın bazı hareketleri yapmadım tabii. (5 Knuckle Shuffle'daki tauntu yapar.) Artık benim seni yenmemi bekleyen insanları da anlayabiliyorum. (Cena mikrofonu yere bırakıp kavgaya hazırlanır.) Sakin ol, sakin ol! Pazar günü kimin daha iyi olduğunun cevabını vereceğiz. Cevabı ben vereceğim ve cevabın adı "Batista" olacak!"

Cena yumruğunu sıkıyor. Ardından elini açıyor ve el sıkışmak için Batista'ya uzatıyor. Batista da biraz düşündükten sonra elini uzatıyor. Summerslam'deki rakipler ve takım şampiyonları el sıkıştıktan sonra Cena ringi terkediyor...

Kelly Kelly vs Beth Phoenix w/ Santino Marella

Beth Kelly'nin üzerine yürüyor. Kelly bir tokat atıp Beth'in omzuna atlıyor. Beth, Kelly'yi oradan yakalayıp yere fırlatıyor. Beth, Kelly'ye yaklaşınca Kelly, bacaklarını Beth'in omzuna atıyor ve Hurracanrana'yı yapıyor. Beth Turnbuckle'a çarptıktan sonra Kelly Roll-Up deniyor fakat başarısız oluyor. Kelly Beth'i kaldırıp bir kaç yumruk attıktan sonra karnına tekmeyi indiriyor. İplerden geliyor fakat Beth Free Fall Drop'ı vuruyor. Biz bu hareketin tekrarını izlerken Beth de Kelly'yi ringin ortasına çekip tuş deniyor. Başarısız oluyor.

Beth, Kelly'yi Military Press'e alıyor. Biraz gezdirdikten sonra Kelly Beth'in arkasına düşüyor ve Roll-Up deniyor ancak Beth çabuk kurtuluyor. Kelly'yi kaldırıp Glam Slam'i vuruyor ve maçı kazanıyor.

Maçtan sonra Santino, mesaj göndermek için Kelly'ye bir hareket daha yapmasını istiyor Glamazon'dan. Bu sırada Kofi ve Mickie gelip ringi temizliyor. Santino teke tek maç teklif ediyor, hemen şimdi. Kofi hazırlanıyor ve benim için sorun olmaz deyip Marella'yı bekliyor. Marella kendisini yanlış anladığını, maç yapmak istediği kişinin Mickie James olduğunu söylüyor. İyice iğrençleştirip cinselliğe döküyor olayı ve pratik yapmam gerekiyor diyor pazar günü olan maçla ilgili. Kofi, kesinlikle olmaz diyor ancak Mickie onun elinden mikrofonu kapıyor ve kabul ettiğini söylüyor.

Santino Marella w/Beth Phoenix vs Mickie James w/Kofi Kingston

Santino, Mickie'yi köşede sıkıştırmaya çalışınca Mickie yuvarlanarak kurtuluyor. Mickie ringin ortasında bir Headlock bağlıyor Santino'ya. Santino Mickie'yi üzerinden fırlatıyor. Santino duraksamadan bir de Headlock Takeover yapıyor Mickie'ye. Mickie hiç beklemeden bacaklarıyla kafasını sıkıştırıyor Santino'nun. Santino kurtulup hemen Mickie'yi bacağından çekip yere düşürüyor. Tuşa gidiyor ancak Mickie hemen kurtuluyor ve Santino'yu bacağından çekip yere düşürüyor. Drop Toe Hold yapıp Santino'yu iplere düşürüyor. (Yazar Notu: Mickie'nin 619 yapacağını düşündüm bir anda.)

Ardından Mickie, Santino'nun sırtına biniyor ve Santino emeklerken, Mickie onun poposuna şaplak ata ata ilerliyor. (Yazar Notu: Michael Cole'un, "Mickie atlara binmeyi sever." lafı da çok komiğime gitti.  ) Mickie bir Arm Drag yapıyor. Santino'nun kolunu bırakmıyor. ve Arm Bar şeklinde harekete devam ediyor. Santino hiç bekletmeden Mickie'yi omzuna alıyor ve Scoop Slam'i vuruyor. Knee Drop için işaret veriyor. Knee Drop'ı vurmaya çalışıyor ancak Mickie yuvarlanarak kurtuluyor. Santino dizini sakatladığını göstererek dizliğini çıkartıyor ve köşeye oturuyor. Kofi kenardan ona bir şeyler söyleyince Santino dizliği Kofi'ye fırlatıyor. Kofi ringe girmek isteyince hakem onu durduruyor.

Bu sırada Beth ringe giriyor ve Mickie'yi tutup ring direğine vuruyor. Santino da bundan faydalanıp Mickie'ye Roll-Up yapıyor. Maç bu hareketle sona eriyor. Santino ring dışına inip dünyanın en komik sevincini gerçekleştiriyor. Ringin etrafında tur atıyor, Beth'in kucağına falan zıplıyor.

Summerslam'de bu dörtlü arasında gerçekleştirilecek olan maçın kısa bir reklamı yapılıyor.

Adamle ve Todd, Adamle'in odasında konuşurken, odaya Kane giriyor. Todd hemen oradan ayrılıyor tabii. Kane, Adamle'ye, odasına niye çağırdığını soruyor. Adamle ise bu gece Jericho ile maça çıkacaksın, o yüzden çağırıldın diyor. Kane kabul ediyor. Adamle ekliyor, maçtan sonra o torbayı bana vereceksin diyor. Kane ise kendisinin büyük bir hata yaptığını söylüyor. Odadan ayrılıyor...

24/7 Classics On Demand videosu veriliyor...

Ted ve Cody arka alanda. Geçmişe saygı duyduklarını ve geçmişten öğrendiklerini söylüyorlar. Takım olmanın çok önemli olduğunu söylüyor. Batista ve Cena'nın kıskançlık ve ego duygularının ön plana çıktığını ve bu yüzden kendi takım kemerlerini de geri alacaklarını söylüyorlar. Daha kariyerimizin başındayız ve ilerleyebileceğimiz bir zaman var diyorlar. Batista ve Cena'nın aksine, birbirimize saygı duyuyoruz diyor Ted. Bu gece, takım kemerlerini geri kazanarak herkesin saygısını kazanacaklarını da söylüyorlar.

Cryme Tyme vs. The Highlanders

Maça Rory ve Shad başlıyorlar. Rory tekme ve yumruklarla Shad’ı sersemletiyor ama Shad’dan bir Shoulder Block geliyor. Shad Rory’i iplere yollayıp, JTG’ye el veriyor ve JTG iplerin üstünden Rory’nin üzerine uçuyor, saydırıyor ancak Rory kurtuluyor, JTG ringin içerisine girmeye çalışan Robbie’ye doğru koşuyor ancak Rory arkadan saldırıyor ve JTG ring dışına  uçuyor. Rory’de aşağı iniyor ve JTG’yi aprona çaktıktan sonra ringe geri yolluyor. Tuşa gidiyor ancak JTG 1’de kurtuluyor. Rory JTG’nin koluna submission uyguluyor, JTG bir Back Body Drop yaparak kurtuluyor ve Shad’a el veriyor. Robbie’de, Rory’den tag alıyor.               

Shad Robbie’nin yumruğundan sıyrılıp clothesline vuruyor, bir clothesline daha, Shad rakibini havaya kaldırıp bir süre tutuyor ardından Facebuster yapıyor. Ringe girmeye çalışan Rory’i iplerin üzerinden Big Boot vurarak uzaklaştırıyor. Shad, Thugnicifent yapıyor ardından tuşa gidiyor ve kazanan taraf Cryme Tyme oluyor.

Reklamlardan döndüğümüzde ringde bir masa ve masanın üzerinde üstü siyah bir örtüyle girişin hemen yanında beliriyor ve seyirciden büyük bir yuhalama alarak ringe geliyor. Geçen haftalara göre oldukça iyi bir reaksiyon alan Punk, JBL’den sonra ringe geliyor.

JBL, bu küçük yarışmayı ve Summerslam’de kemeri kazanmadan, Punk’ın şampiyonluğunun tadını çıkarması gerektiğini söylüyor. Konuşmasına devam edecekken Punk ona çenesini kapamasını söylüyor ve kendisi konuşmaya başlıyor. Kemeri kazandığından beri JBL’in sürekli aynı şeyleri söylediğini fakat henüz icraata geçemediğini söylüyor. JBL’in söylediğine göre Punk o kemeri haketmiyormuş fakat Punk şu anda kemeri belinde taşıyan kişinin kendisi olduğunu, çünkü onu kazandığını söylüyor. Ayrıca Punk küçüklüğünden beri izlediği ve içinde bulunmayı hayal ettiği Summerslam’e şampiyon olarak katılacağını ve oradan şampiyon olarak ayrılacağını söylüyor.

Bradshaw ona kendisinin Batista ve Cena’dan daha fazla süre şampiyon sıfatını taşıdığını ve taraftarların yalnızca onu izlemek için şovlara bilet aldıklarını söylüyor. CM Punk’ın Chicago ismindeki ezik bir yerden geldiğini ve bu yüzden ilk olarak ECW’ya gönderildiğini ve Punk’ın ancak orada yükselebildiğini söylüyor. Ancak RAW’da da devam eden bu Kül Kedisi hikayesinin Summerslam’de sonlanacağını söylüyor JBL.  JBL, Punk’ı geçen hafta da olduğu gibi her şekilde yenebilirmiş ve bu haftaki yarışmayı da bu yüzden düzenlemiş. Bradshaw örtüyü kaldırıyor ve örtünün altından bir Jack Daniels şişesi çıkıyor! JBL yarışmayı bu şişeyle gerçekleştireceklerini söylüyor. Ayrıca bu yarışmanın Punk’ın Straight Edge yönünü iyice ortaya çıkarabilmek için iyi bir fırsat olduğunu söylüyor. Eğer Punk bir bardak içebilirse bu yarışmayı kazanacakmış. Eğer içemezse, bu yarışmada olduğu gibi Summerslam’de de Punk’ı kolayca yenebileceğini kanıtlamış olacakmış.

Punk eğer bardağı içerse o da JBL’e benzeyecekmiş fakat Punk bunu istemiyormuş ve CM Punk olarak kalacakmış. Dolayısıyla içmeyi reddediyor. JBL onu ve şampiyonluğunu aşağılayıcı sözler sarfedince de fikrini değiştirdiğini söylüyor ve içmeye karar veriyor. JBL’e “Şerefine” dedikten sonra bardağı ağzına götürüyor fakat son anda yönünü değiştirip bardağın içindeki içkiyi JBL’in suratına fırlatıyor!! JBL gözleri yanmış bir şekilde kendini köşeye atarken Punk koşuyor ve dizini JBL’in suratına geçiriyor!! JBL yerde başını tutarken Punk kemerini havaya kaldırıyor.

Kane vs. Chris Jericho

Evet Kane’in elindeki torbanın sırrı bu maçtan sonra çözülecek mi göreceğiz…

Jericho Kane’i köşeye ittiriyor, birkaç tane yumruk ve tekme atıyor, Kane Jericho’u ittiriyor ve ardından bir Shoulder Block yapıyor, iplerden gerilip bir Low Drop-Kick vuruyor. Jericho’yu köşeye götürüp onu yumruklarla sersemletiyor, köşeden alıp yere çakıyor rakibini, iplerden gerilip Jericho’nun üstüne atlıyor ama Jericho çekiliyor ve yerdeki Kane’e bu sefer o bir Low Drop-Kick vuruyor, Jericho Kane’i iplere yollamaya çalışıyor ancak gücü yetmeyince Kane hemen onu ring dışına fırlatıyor. Kane dışarı çıkıp, Jericho;’u içeri yolluyor, Lance Cade, Kane tam ringe girecekken onu ayağından çekiyor ama Kane düşmüyor ve aprondayken, Jericho iplerden sekerek Kane’e bir çifte geçiriyor.

Jericho yerdeki Kane’i yumrukluyor, Jericho Kane’in koluna bir submission bağlıyor ancak Kane birkaç dirsek darbesi vurup kurtulur gibi oluyor, durumu anlayan Jericho iplerden gerilip gelirken Kane onu yakalayıp havaya kaldırıyor ve yere çakıyor. Köşede dinlenmeye çalışan Jericho’ya bir Splash yapıyor,  diğer köşeye yollayıp tekrar Splash yapacakken Jericho dirsek darbesiyle kurtuluyor, hemen köşeye çıkıp Kane’in üstüne atlıyor ancak Kane, Jericho’ya havadayken bir Uppercut vuruyor, Kane köşeye yolluyor Jericho’yu ancak Splash yapacakken ıskalıyor ve Jericho bir Roll-Up yapıyor ama saydırmadan Walls of Jericho deniyor, Kane izin vermiyor, ve Side Slam yapıyor, köşeye çıkıyor ama Jericho hemen kalkıp Kane’i yumruklamaya başlıyor ama Kane onu ittirip yere düşürüyor ve Jericho ayağa kalkar kalkmaz bir Flying Clothesline yiyerek tekrar yere yapışıyor.

Kane Chokeslam yapacakken Adamle ve korumaları geliyor!!! Ringin etrafını sarıyorlar ancak maç devam ediyor, Kane Chokeslam için rakibini boğzaından yakalıyor, ama Jeriho izin vermeyip kurtuluyor ama Kane’den bir Big Boot. Kane torbaya yönelip onu korumak için eline alıyor, Jericho arkadan saldırıyor ve bir Codebreaker geliyor ve Jericho tuşa gidip kazanan taraf oluyor.

Kane zar zor ayağa kalkıyor.Adamle ringe giriyor ve Kane’e “ona zor gelecek olsa da bu konuyu çözmeleri gerektiğini ve yardım edeceğini” söylüyor, o maskenin içinde ne olduğunu ve Kane’in “Is he Alive or Dead” derken kimi kastettiğini bildiğini” belirtiyor. O... SENSİN!! diyor, o senin içindeki canavar” diyor. “Bak sen normal bir insan olmayı denedin ama beceremedin bunu ama o torbayı bana vererek normal bir hayat sürebilirsin” diyor.

“O torbanın içinde ne var biliyorum ve sanırım burada ki insanlarda bunu bilmeyi hak ediyor  ve artık çevrede bu şekilde dolanman yetti, bu işin sonuna gelmeliyiz ve bunu hemen şimdi yapmalıyız” diyor ve torbayı istiyor, Kane ağır ağır yaklaşıp mikrofonu alıyor Adamle’den ve “bu torbada bir maske olduğunu, o maskenin arkasındaki adamın insanlara tanınmamak için işkencelere mağruz kaldığını, acı çektiğini” belirtiyor.

Ama asıl problem şu ki, bu benim maskem değil !!! Kane torbayı çözüyor veee Rey Mysterio’nun maskesi çıkıyor!!! Kane psikopatça kahkahalar atıp, gidiyor.

William Regal vs. Jamie Noble

Maça Regal hızlı başlayan taraf oluyor, Jamie Noble’ı köşeye ittirip birkaç yumruk atıyor, daha sonra ipleri bir silah olarak kullanıyor ve Noble’ın boynuna hasar veriyor , Regal dışarı çıkıp yerde ki Noble’ın kafasını aprona çakıyor daha sonra onu dışarı çekip yine boyun kısmını iplere çakıyor,  rakibin ringe yollayıp saydırıyor ama Noble 1’de kurtuluyor,  Noble ayağa kalkıyor ve Regal’ın tekmesini savuşturup onu yere yapıştırıyor, sürünerek köşeye giden Regal’ın üstüne çok güzel bir taklayla atlıyor, tuşa gidiyor ama Regal 1’de kurtuluyor.

Noble köşeye çıkıp bir Cross Body yapıyor, pin arıyor ancak Regal 2’de kurtuluyor, toparlayan Regal rakibi Noble’ı yere fırlatıyor, iplerden gerilip ayağa kalkan Noble’ın kafasına bir diz geçiriyor, pin arıyor ve kazanan taraf Regal oluyor.

Smack Down’da Edge’in yaptıklarıyla ilgili bir video izliyoruz.

SummerSlam ile ilgili videolar gösteriliyor, ardından WWE’nin yaptığı “Kim daha büyük bir Super Star” yarışmasında, John Cena’nın 100’de 73 oranında oy alarak ezici bir üstünlükle Batista’yı geçtiğini görüyoruz.

Cena & Batista vs. Rhodes & Dibiase

Cena ve Batista maç başlarında kimin ilk çıkacağı hakkında tartışıyorlar, Batista başlıyor maça ama Cena gong çalar çalmaz Batista’ya dokunarak tag alıyor ve giriyor, Rhodes ve Dibiase ikilisi Cena’yı yumruklarla indiriyorlar daha sonra Rhodes ve Cena kalıyor ringde, Rhodes dirsek darbeleriyle üstünlüğü ele almaya çalışıyor, ardından köşeye atıyor Cena’yı ve nedenini anlamadığım bir şekilde hakemle tartışırken,  Dibiase ring dışından Cena’ya yumruk atıyor ve onu boğuyor, Rhodes tekrar rakibine yöneliyor, Cena toparlar gibi oluyor ve karşılıklı yumruklaşıyorlar kısa bir süreliğine ama Rhodes bir Hammer-Lock yapıyor, tuşa gidiyor ancak Cena kurtuluyor.

Rhodes rakibin iplere yolluyor ancak Cena toparlıyor ve kendine özgü Shoulder Block’larını yapıyor ardından rakibini slam ediyor, Dibiase’yi yumrukluyor ve aşağı düşürüyor ve bir Five Knuckkle Shuffle hazırlığında, Batista’nın yanına gidip “You Can’t See Me” tauntunu ona yapıyor ve rakibine Five Knuckkle Shuffle yapıyor, Cena Batista’nın yanına gidip taunt yapıyor yine.

Commercial Break’e gidiyoruz.

Geri döndüğümüzde Dibiase üstünlüğü eline almış durumda, Cena’ya yerdeyken bir Head-Lock uyguluyor. Cena yavaş yavaş ayağa kalkıp kurtuluyor ama Rhodes onu köşeye yollayıp bir Clothesline denerken, Cena altından geçiyor ve Batista’ya el veriyor, Batista giriyor ringe birkaç yumruk ardından Clothesline yapıyor, rakibin köşeye yapıştırıp kendine özgü Shoulder Thrustl’larını yapıyor. Rakibini diğer köşeye yollayıp üstüne doğru koşarken, Dibiase bir tekmeyle karşılık veriyor ama Batista hemen toparlayıp bir Spine Buster buluyor, Batista Bomb için hazırlanıyor ve bu sefer o Cena’nın yanına gidip taunt yapıyor, Cena içeri girip Dibiase’yi kenara atıyor ve Batista ile göz göze geliyorlar, hakem zar zor Cena’yı çıkarıyor.

Bu boşluktan faydalanan Rhodes Batista’ya arkadan saldırıyor, daha sonra Dibiase, Rhodes’a el veriyor, Rhodes bacağına çalışıyor Batista’nın, Batista birkaç tekme atıp kurtuluyor ama Rhodes pek etkilenmeden Batista’nın dizine bir Low Drop-Kick yapıyor, pin arıyor ama Batista 2’de kurtluyor, Batista toparlayıp bir Power Slam buluyor, sendeleyerek Cena’nın yanına gidiyor ve bir tokatla tag veriyor Cena’ya, Cena çok kızıyor ve Batista’yla konuşurken Dibiase arkadan geliyor ve Roll-Up ile Cena’yı tuş ediyor, Rhodes & Dibiase ikilisi yeniden Tag Team Şampiyonları oluyorlar.

Maçtan sonra Batista ve Cena bir süre bakışıyorlar, ardından Ted ve Cody ringe girip onlara saldırmaya çalışıyorlar ama Cena ve Batista onları hallediyorlar. Bakışmaya devam ediyorlar, ardından kavgaya hazırlanıyorlar fakat Cena arka alana doğru yöneliyor. Seyircilerden çok fazla tepki alıyor bu hareket. Cena duruyor, arkasını dönüyor ve ringe doğru ilerlemeye başlıyor! Ardından ringe giriyor fakat tam o sırada güvenlik ve hakemler ringe girip ikiliyi yatıştırmaya çalışıyorlar. Her şey bitti sanılırken Batista ve Cena bir anda birbirlerine giriyorlar!! Hakemler ayırıyor fakat Batista ve Cena bir daha dövüşmeye başlıyorlar!! Hakemler en sonunda bir daha ayırıyorlar ikisini, Batista ve Cena tekrar kavgaya hazırlanırlarken şov sona eriyor…

Joomla Templates by Joomlashack