|
12 Eylül 2008 Smackdown programının incelemesi.

12 Eylül 2008 - Smackdown Hazırlayan: Cem Germaner & Çetin Zırhlı Şov Unforgiven’da olanları gösteren bir video ile açılıyor. HHH, pyro şovu ardından ringe girişini gerçekleştiriyor.
HHH “eğer Unforgiven’ı izleme şansı bulamadıysanız, mutlaka izlemeniz gerek, eğer Scramble maçlarını kaçırdıysanız onları görmeniz gerek” diyerek konuşmaya başlıyor. “Çok inanılmaz bir geceydi, ünvanlar defalarca el değiştirdi… CM Punk, Randy Orton’dan dayak yedi, Chris Jericho böylece maça katılıp ünvanı kazandı, Matt Hardy sonunda turnayı gözünden vurdu ve Rey Mysterio hayatınız boyunca gördüğünüz en garip şey olabilecek Mohawk maskesiyle geldi… Ama sadece bir adam o geceye şampiyon olarak gelip, şampiyon olarak çıktı!!! Maçı kaybetmeme 100’de 80 oran veriliyordu, bu sadece maçta ki diğer güreşçiler için geçerli olabilirdi, benim için değil, hayatımda yaptığım en zorlu maçlardan biriydi, yine de ben bir yolunu bulup son saniyede kazandım” diyor, Jeff’in müziği duyuluyor ve HHH konuşması bölündüğü için sinirlenmiş gözüküyor…
Jeff, ringe girdikten sonra konuşmaya başlıyor ve HHH’i tebrik ediyor. Jeff, “kazanmak için her şeyi yaptığını ama sonuç olarak HHH’in şampiyon olarak ayrıldığını, onun gerçekten Kralların Kralı olduğunu” belirtiyor. “Soyunma odasında birçok kişinin HHH’e saygı duyduğunu ve o saygı duyanlardan birinin de kendisi olduğunu” söylüyor. HHH pek takmamış gibi gözüküyor. Jeff, “sen WWE evreninde bir efsane, bir tanrı gibisin, sende yetenek, güç ve başka her şeyden var” diyor. HHH konuşmaya başlıyor ve Jeff’e teşekkür ediyor. “Benim de sana saygı duyduğumu, seni takdir ettiğimi, bu iş için olan tutkuna hayran olduğumu belirtmek istiyorum” diyor. HHH övgülerine devam ediyor, sonra “senin hep işin ucuna gelmeni, ünvanı kazanmaya çok yaklaşmanı ama ünvana her zaman 1 adım uzak olmanı da takdir ediyorum”.Bu senin tüm hayatının bir özeti aslında değil mi Jeff ?” diye soruyor. Jeff konuşmaya başlıyor “belki de haklısın Triple H, belki ünvana hep bir adım uzaklıktayım… Veya belki de yanımda hiç beni destekleyen biri olmadı, belki benim DX gibi bir takımım olmadı, belki de hiç ailem olmadı!!! Zaten olsaydı, şu an sende bulunan ünvan bende olurdu” diyor.
HHH “bu doğru olabilir eğer saydıklarına sahip olsaydın, ünvana da sahip olabilirdin belki… Fakat kardeşin Matt’i unuttun mu?” diye soruyor. Onunla birlikte hayatında en büyük başarılarını elde ettin, o senin sahip olabileceğin en iyi şey. Çoğu kişi ikinizin içinden senin daha iyi olduğunu düşünüyordu ama bugün Matt bir şampiyon. Sen ondan iyi ya da yetenekli değilsin. Gerçek şu ki, sen Matt’ten uzaklaştığından beri hayatında en çok istediğin şeyi elde etmek için olan konsantrasyonunu kaybettin. Senle bir tartışma girmek istemiyorum Jeff, bu ikimiz içinde yararlı olmaz. İnan ya da inanma ben sana ve yaptıklarına saygı duyuyorum. Bu akşam, kazananın No Mercy’de benimle karşılaşacağı Fatal-4-Way Match’te bir şans daha yakalayacaksın ve Jeff, umarım kazanırsın. Bugün dediklerimin yanlış olduğunu bana kanıtlarsın. Gerçi bu akşam kazansan ve ben dediklerimde yanlış çıksam bile, No Mercy’de, bugün dediklerimde haklı çıkarım!!!” dedikten sonra ringi terk ediyor.
Maryse & Victoria & Natalya vs. Michelle & Maria & Brie Bella
Herkes ringe giriyor ve maç başlıyor. Maça Natalya ve Michelle başlıyor, Michelle Arm Drag yapıyor ancak Natalya geri geliyor. Michelle Headlock bağlıyor, Natalya kurtulup Irish Whip yapıyor ama Michelle Roll-Up yapıyor. Sonuç gelmiyor ve Natalya yine üstünlüğü ele geçirmek istiyor ama Michelle tekme atıp tuşa gidiyor, olmuyor ve Maria tag alıp Natalya’nın elini büküp tekmeler atıyor. Headlock bağlıyor ancak Natalya onu atıyor ve kolunu büküyor, Maria iplere tutunup takla atarak üstünlüğü ele geçirip Brie Bella’ya tag veriyor. Bella tekmeler ile saldırıyor, Monkey Flip deniyor ama Natalya onu arkaya atarak Maryse’e tag veriyor. Maryse tekme atıp Pendulum Backbreaker yapıyor. Tuşa geçiyor ama Bella kurtuluyor.
Maryse onu kaldırıyor ama Bella tekmeler atıyor. Maryse arkasına geçerek onu düşürüyor ve yumruklar atıp kafasını yere çarptırıyor. Victoria’ya tag veriyor ve üstüne atlıyor ama Bella çekiliyor. Michelle tag almak istiyor ama Natalya onu ring dışına atıyor. Victoria Bella’yı ring dışına atıyor ve onu yakalayamadan Bella ring altına giriyor. Victoria bu sefer onu oradan çıkarıyor ama Bella birden Roll-Up yaparak maçı takımına kazandırıyor!
Arka alanda Shelton, Eve Torres’e bir şeyler anlatırken HHH geliyor. Eve, HHH ile selamlaştıktan sonra uzaklaşıyor. Shelton, HHH’e “yardımcı olabilir miyim?” diye soruyor. HHH, “bence Eve çok ateşli” diyor. “Her neyse romantizmini böldüğüm için özür dilerim, buraya gelmemin tek sebebi bu akşam Fatal-4-Way maçı hakkında konuşmaktı. Scramble maçında pin edilmeyen tek kişi sendin buna rağmen bu gece kendini kanıtlamak için bir maç daha yapman gerekiyor, bu bana pek adil gelmedi. Bu arada bilmeni isterim Jeff bu maçı kazanacağı konusunda çok iddialı” diyor. Shelton endişelenmen gereken en son şey Jeff olacaktır emin ol” yanıtını veriyor. HHH “ben endişe etmiyorum ama o senin endişe etmen gerektiğini söyledi” diyor. Shelton en son, HHH’in ünvanını ele geçireceğini söylüyor. HHH güzel deyip sırıtarak oradan ayrılıyor.
R-Truth vs. Chavo Guerrero
R-Truth her zamanki şovunu yaparak ringe giriyor. Maç başlıyor ve ikili Lock-Up’a girişiyor. Chavo arkasına geçip onu yere atıyor. Headlock bağlıyor ancak Truth kurtularak Armlock bağlıyori Chavo kurtularak tekme ve yumruk atıyor, Truth’un kolunu büküyor ve iplerden sekiyor ama Truth üst üste Arm Drag’ler yapıp Armlock bağlıyor. Chavo kurtuluyor, üstüne koşunca Truth tekme atıyor. İplerden sekiyor ancak Chavo kalkıp Spinning Heel Kick yapıyor. Tuşa gidiyor ama Truth kurtuluyor. Chavo European Uppercut ile tuşa gidiyor, Truth kurtuluyor. Chavo Headlock bağlıyor, Truth kurtuluyor ama Chavo yumruklar atıp iplerden sekiyor. Truth üst üste 2 Clothesline yapıp onu Irish Whip yaparak dirsek atıyor. Bir daha yapıyor ve Chavo kurtuluyor, koşuyor ve Truth Powerslam yapıyor. Tekme ile tuşa geçiyor, Chavo kurtulunca iplerden sekip Scissors Kick deniyor, Chavo kurtulup Three Amigos ile Frog Splash’e gidiyor. Truth kalkıp yumruklar atıyor. Superplex deniyor ama Neely onu atıyor ve Truth DQ ile kazanıyor. Chavo ve Neely tartışıyor, Chavo Neely’i itekleyince Neely onu sertçe itiyor ve kızıyor. Truth birden Neely’e Scissors Kick yapıyor, Chavo ona saldırıyor ama Truth bu sefer üstüne atlayarak kurtuluyor.
Festus vs. Kenny Dykstra
Biscuits and Gravy! Jesse ve Festus çöpçü kıyafeti ve bir paket ile geliyor. Kenny Dykstra müziği eşliğinde girişini yapıyor. Ringe doğru yürürken konuşmaya başlıyor, “kendisinin tüm spor dallarında büyük bir yıldız olabileceğinin gayet açık olduğunu” söylüyor. Kendisine gereken saygının hala duyulmadığını belirtiyor. Fark edilmek için ne yapmalıyım, bir çöpçü gibi mi giyinmem gerek?” diye sorduktan sonra çöpçü giysileriyle ringde duran Jesse ve Festus’a yöneliyor kameralar. Kenny ringe giriyor ve kendisinin şimdi çöpleri boşaltacağını söyleyerek Festus’a bir yumruk atıyor. Ardından Festus’a saldırmaya devam ediyor, Jesse ona vuruyor ve ring dışına giderek ring zilini çaldırıyor. Festus çıldırarak Clothesline yapıp Kenny’i köşeye yolluyor. Üst üste hareketler yapıyor ve Kenny’i bantlamaya başlıyor! Jesse geliyor ve o da ayağından bantlıyor! Reklamlara gidiyoruz...
Dönüşte Kenny’i tamamen bantlamışlar ve Kenny yalvarıyor, Jesse biraz daha bant alarak ağzına bağlıyor ve ikili Kenny’i götürüyor.
Big Show-Vickie-Undertaker arasında olanlara göz atıyoruz. Videonun ardından Todd Grisham ringde ve Vickie Guerrero’yu takdim ediyor. Vickie yuhalamalar eşliğinde ringe giriyor, konuşmak için defalarca izin istiyor ama her seferinde yuhalamalar daha da artıyor.
Sonunda konuşmaya başlıyor. Undertaker’ın, kendisini defalarca ruhunu almakla, cehenneme yollamakla tehdit ettiğini belirtiyor. “Herkes tanık oldu ki Undertaker benim ruhumu alamadı ve beni cehenneme yollayamadı hatta işimi bile alamadı, gördüğünüz gibi hala SmackDown’un genel müdiresiyim” diyor. Undertaker beni tehdit etti ve ben onun suratına tükürdüm ama bunu yalnız başıma başarmadım” dedikten sonra Big Show’u takdim ediyor.
Big Show ringe girdikten sonra konuşmaya başlıyor. “Kısa bir zaman önce, Undertaker’ın Edge’i HIAC maçında mahvettiğini, tüm ailesinin Vickie’yi terk ettiğini” hatırlatıyor. “Vickie’nin kendisinden yardım istediğini” söylüyor. “İlk başta neden yardım edeyim ki diye düşündüğünü, sonra Undertaker’ın kendini ne sanıp böyle şeyler yaptığını merak etmeye başladığını” belirtiyor. “Ben dahil tüm SD güreşçileri Vickie Guerrero’nun koyduğu kurallar çerçevesinde hareket etmek zorunda” diyor. Big Show, “herkes için en iyisinin ne olduğunu bildiğini, bu yüzden Vickie ile anlaşmaya vardığını ve ikisinin güçlü bir ekip olduğunu, bu ekipte evlilik, tatlı gülücükler gibi saçma ve gereksiz şeyler bulunmadığını” söylüyor. “Vickie bana istediğim şeyi yani WWE ünvanını verince, ben de ona istediğini vereceğim ve onun tek istediği Undertaker’dan sadece bir özür…” diyor. Big Show son olarak, Undertaker’ı “eğer şimdi üzgün hissetmiyorsan ben seni zorla üzgün hissettiririm” diye tehdit ediyor ve ikili ringi terk ediyor.
Vladimir Kozlov vs. Scotty Goldman & Funaki
Kozlov ringe geliyor ve maç başlıyor. Kozlov Funaki’ye tekme atıp Goldman’i düşürerek Elbow Drop ve ardından tekme atıyor. Funaki onun tekmesinden eğiliyor ama Kozlov başka bir tekme atıyor. Kozlov Goldman’i dövüyor, Funaki köşeden atlıyor ancak Kozlov kalın kafasıyla Headbutt yaparak tuşa gidiyor ve maçı kazanıyor.
HHH arka alanda dergi okuyan Ezekiel’in yanında beliriyor, dergide bir şeyi gösterip gülmeye başlıyor, Ezekiel ayağa kalkıyor ve ikisi pis pis bakışırlarken, The Brian Kendrick geliyor. Brian Kendrick, Shelton gibi “yardımcı olabilir miyim?” diye soruyor. HHH sadece maç için şans dilemeye geldiğini belirtiyor. Brian Kendrick “çoktan benim hak ettiğim bir şeyi almak için bu gece 3 adamla karşılaşacağım” diyor. HHH, Kendrick’e hak vermiş gibi gözüküyor. Kendrick’in Unforgiven’da ki performansını takdir ediyor. Sonra “o gece kaybeden eziklerin arasından en büyüğünün Kendrick olduğunu” söylüyor. HHH oradan ayrılırken Kendrick oldukça sinirli gözüküyor.
The Colons vs. The EdgeHeads
Carlito & Primo on SmackDown! That’s Cool! İkilinin sol üst ekrandan kısa bir konuşması gösteriliyor ve maça Carlito ile Ryder başlıyor. İkili Lock-Up’a girişiyor, Ryder Carlito’yu itiyor ve Carlito etrafa bakıp gülüyor, sonrasında Ryder’a tekme atıp köşeye kafasını çarptırarak tekmeler atıyor. Hakem onu engelledikten sonra Ryder birkaç tekme atıp onu iplere yolluyor. Carlito kurtulup tuşa geçiyor ama olmuyor, Ryder dirsek atıp iplerden yolluyor, Carlito eğiliyor ve o sırada tag alan Primo Dropkick yapıyor. Ryder’ı bir daha düşürüp Suplex yaparken Carlito’ya tag veriyor. Carlito Primo’yu Ryder’ın üstüne Powerbomb şeklinde atıyor ve tuşa geçiyor, sonuç gelmeyince iplerden sekmek için koşuyor, Hawkins ipleri indirince ona tekme atıyor. Ryder üstüne atlıyor ve üstünlüğü ele geçiriyor.
Hawkins tag alıyor ve tekmeler atıp Suplex yapıyor. Tuşa geçiyor ama Carlito kurtuluyor. Hawkins Headlock bağlıyor ancak Carlito kurtuluyor. Hawkins onu yere atarak Ryder’a tag veriyor ve Ryder tuşa gidiyor, olmayınca ona yumruklar atıp kafasını köşeye çarptırarak Hawkins’e tag veriyor. Hawkins Carlito’ya Clothesline yapıp tuşa gidiyor ancak olmuyor. Carlito’ya yumruklar atıp kafasını köşeye çarptırıyor, Ryder tag alıyor ve Headlock bağlıyor. Carlito bir süre sonra tekme atıp kurtuluyor. Ryder’ı iplere yollayıp Dropkick deniyor. Ryder durarak tuşa geçiyor. Sonrasında Hawkins tag alıp tekmeler atarak Camel Clutch bağlıyor.
Carlito kurtulup üstünden Hawkins’i atıyor ama Hawkins Clothesline yapıp tag veriyor. Ryder dirsek atıp yere kafasını çarptırıyor. Carlito’yu kaldırarak Hawkins’e bir daha tag veriyor. Hawkins bir süre dövüyor ve tuşa gidiyor ancak Carlito kurtuluyor. Headlock bağlıyor, Carlito kurtulmak istiyor ve çok çabalayıp kurtuluyor. Hawkins onu köşeye yollayıp atlıyor ama Carlito çekilip Primo’ya tag veriyor. Primo Hawkins’i Clothesline’larla döverek Dropkick yapıyor ve ardından Ryder’a vuruyor. Köşeye dayanıyor ve Hawkins’e tekme atıyor. Köşeden Cross Body yapıyor. Ryder engelleyince Primo tag veriyor ve Carlito’nun Backstabber’ı ile ikili maçı kazanıp sarılıyor.
Arka alanda HHH kahvesini alırken yanından MVP geçiyor ve konuşmaya başlıyorlar. HHH “nereye böyle” diyor. MVP “Fatal-4-Way maçına gidiyorum” diye yanıt veriyor. HHH “ alay edercesine MVP’ye neden Fatal-4-Way’de olduğunu” soruyor. MVP alıştığımız üzere, “bu işte en çok parayı kazanan güreşçiyim” söylemiyle cevap veriyor. Eski US şampiyonu olduğundan bahsederek övünmeye devam ederken, HHH tekrar lafı alıyor, “Jeff bu maça katılmayı hak etti çünkü son saniyelerde şampiyonluğu kaybetti, Brian Kendrick ise maçta şampiyonluğu en uzun süre tutan isimdi, Shelton da hiç pin edilmedi” diyor. “MVP’nin neden katılmayı hak ettiğini pek anlamadığını” söylüyor. MVP ise maça katılmasının sebebini HHH’ten ünvanı alacak adam olmasına bağlıyor. HHH umarım Pazar gecesi olduğu gibi bu gece dayak yemezsin” diyor, MVP cevap vermeden uzaklaşıyor.
Jeff Hardy vs. Shelton Benjamin vs. MVP vs. The Brian Kendrick
Maç başlıyor ve Kendrick ring dışına kaçıyor. Üçlü birbirine girişiyor ve Jeff ikiliyi Clothesline’lar ile dövüyor. Kendrick ringe giriyor ama Jeff üstüne koşmadan kaçıyor. Shelton Roll-Up deniyor ama Jeff çeviriyor. MVP gelerek onu atıyor ve Shelton ile MVP ona üst üste tekmeler atıyor. İkili Jeff’i etkisiz hale getirdikten sonra dövüşmeye başlıyor ve Shelton Roll-Up yapıyor, işe yaramayınca yumruk atıyor ama o sırada Kendrick Jeff’i tuş ediyor! Shelton izin vermeyip Kendrick’i yolluyor, o sırada MVP Shelton’ı dövüyor ve Jeff’i köşeye yolluyor. Kendrick o sırada Shelton’a karşı Sliced Bread #2 deniyor, MVP onu tutuyor ama Kendrick inip MVP’yi itiyor. Jeff tekme atıyor ve MVP’ye Clothesline yapıyor. O sırada Shelton Kendrick’e T-Bone yapıp onu ring dışına yolluyor, Jeff’i iplere yolluyor ve Jeff Whisper In The Wind yapıyor! Reklamlara giriyoruz...
Döndüğümüzde MVP Shelton’a Headlock bağlamakta. Reklamlarda Jeff’in ring dışına yollandığını izliyoruz, o sırada MVP dirsek atıp kafasına diz atıyor. Tuşa gidiyor ancak Shelton kurtuluyor. MVP yine Headlock bağlıyor, Shelton yumruklar atıp Irish Whip yapıyor, ayağını atınca MVP tutuyor ama Shelton tekme atıyor. Ezekiel Shelton’ı meşgul ederken Kendrick arkadan Dropkick yapıyor, Shelton’a tekme atıp tuşa gidiyor ancak Shelton kurtuluyor. Camel Clutch bağlıyor ve Ezekiel Jeff’i bariyerlere çarptırıyor. Kendrick bir süre sonra yumruklarla hareketini devam ettiriyor, Shelton sonrasında kalkarak Kendrick’i köşeye çarptırıyor. Kendrick yinede bırakmayınca yine çarptırıyor. Kendrick yine bırakmayınca Shelton arkaya zıplayıp onu yere düşürüyor. Tuşa gidiyor, Kendrick kurtuluyor.
MVP ringe girerek tekme atıyor, Shelton yumruk atıyor ama MVP de yumruk atıyor. Shelton üst üste yumruklar atarak Irish Whip deniyor, MVP yaparak dönünce Body Drop yapıyor. Tuşa gidiyor ancak olmuyor. MVP Headlock bağlıyor ve bırakıp yumruklarla tuşa geçiyor. Shelton kurtuluyor ve Jeff girip yumruklar atmaya başlıyor. MVP onu ring dışına atıp Shelton’a Suplex deniyor. Shelton inerek German Suplex ile tuşa gidiyor, olmuyor ve Kendrick o sırada Jeff’e tekme atıp ringi kolluyor.
Üst üste ikili birbirine tuş deneyince Kendrick girer gibi oluyor ama girmiyor. Girip Shelton’ı tuş etmek istiyor. MVP onu dövüyor. Kaçmak isteyince MVP onu çekip tuş etmek istiyor. Kendrick tekme atıp kaçıyor kaçıyor ve MVP Shelton’dan yumrukla ring dışına düşüyor. Jeff ringe girdiği gibi Shelton tarafından düşürülüyor ve Shelton tek kalıyor. Shelton MVP’ye Suplex yapıp tuşa gidiyor ama olmuyor.
MVP’ye Armlock bağlıyor, o sırada Jeff dışarıda Kendrick’i dövüyor. Ringe girerek Shelton ve MVP’yi yumruklarla dövüyor. Shelton’ı köşede tekmeliyor, ardından Dropkick yaparak tuşa gidiyor ama Shelton kurtuluyor. Jeff bir tekme atıp köşeye çıkıyor, Swanton deniyor ancak MVP Shelton’ı çekiyor! O sırada Kendrick tuşa gidiyor, MVP gelip onu atıyor. Jeff’i tutuyor ve Kendrick’in vurmasını istiyor Jeff eğilince MVP ona Clothesline yapıyor. MVP Hardy’i köşeye yolluyor ama Jeff Whisper In The Wind ile tuşa gidiyor, Shelton gelip engelliyor! Shelton Jeff’i ring dışına atıyor ve o sırada MVP yumruk atıp köşeye Irish Whip ediyor. Üstüne koşuyor ama Shelton çekiliyor. MVP duruyor ve Shelton’ın üstüne koşuyor, o sırada Shelton Paydirt yapıyor!
Tam o anda Kendrick Shelton’a tekme atıyor, Shelton kalkıp onu iplere yollamak istiyor ama Kendrick yollayıp üstüne koşuyor. Shelton çekilince Kendrick Sliced Bread #2 yapıyor, Jeff geliyor ve Ezekiel’i uzaklaştırıyor. Kendrick tuşa geçtiği an Jeff ona Swanton Bomb yapıyor ve onu tuş ederek maçı kazanıyor!
Jeff sevinirken Kozlov’un müziği çalıyor ve kendisi ringe gelip Jeff’le bakışıyor. Clothesline deniyor ama Jeff eğilip onu dövüyor. İplerden sekiyor ama Kozlov koca kafasıyla Headbutt yapıyor. Jeff kalkınca tekme atıp köşede yumruklar ve tekmeler atıyor. Lights Out yapıp Jeff’e bakarak gidiyor. Şov Kozlov’un Jeff’e bakışlarıyla sona eriyor.
|