|
5 Eylül 2008 Smackdown.

5 Eylül 2008 - Smackdown Hazırlayan: Çetin Zırhlı & Cem Germaner Şov Undertaker-Vickie arasında olanlarla ilgili bir video ile açılıyor.
HHH yeni müziği eşliğinde girişini gerçekleştiriyor. “Bu Pazar günü, Unforgiven’da, bugüne kadar yapılan ilk Scramble maçında, kemerimi koruyacağım.” diyerek konuşmaya başlıyor. Rakiplerinin kemer için yapabileceklerinden, bu maçın hayatında karşılaştığı en büyük zorluklardan biri olduğundan bahsediyor. “Joey Styles ve onun yanında çalışan ineklerin WWE.com için yaptıkları araştırmaya göre kemerimi kaybetme ihtimalim 100’de 80’miş…” diyor. HHH konuşmasına devam edecekken Shelton gelip lafını kesiyor, “Bu maç seninle ilgili değil, bu maç katılan herkesi ilgilendiriyor, yani bu maçı kazanman için biraz şans ve bolca yetenek gerekiyor… Yetenek konusunda ben Golden Standard’ım ve Gold Standard olarak bu Pazar bir altını daha koleksiyonuma katacağım!!! HHH alaycı bir şekilde gülüyor ve Shelton buna son vermesi için geçen hafta MVP ve Jeff’i en önemlisi de HHH’i mahvettiğini hatırlatıyor.
Sonrasında geçen hafta Shelton’un yaptıklarını gösteren kısa bir video izliyoruz. HHH konuşmaya başlıyor “bu çok güzel Shelton ama sen özellikle benim seni yendiğim kısmı atlamışsın!!! Arkadan vurmak konusunda çok iyisin Shelton, mahvetmek konusunda da dediğin kadar iyisen, o mikrofonu bırakıp bu ringe gelmeyi ve mahvetme işini benle yüz yüze dene” diyor. Shelton hiç korkmadan ringe gidiyor.
Bu sırada MVP geliyor… Hemen kendini övmeye başlıyor, Jeff’ten, HHH’ten, The Brian Kendrick’ten ve Gold Standard Shelton Benjamin’den çok daha iyi olduğunu söylüyor. Geçen hafta Shelton’un onu arkasından vurduğunu belirtiyor, Shelton ise “ben sadece senin birkaç hafta önce bana yaptığın Drive-By’ın intikamını aldım” diyor. Bir süre daha tartışıyorlar ve birbirlerine girecek gibi duruyorlar ama HHH onlara durmalarını söylüyor. İkisine “kaç yıldır buradasınız, çok küçük bir zaman harcadınız değil mi?” diye soruyor. Nesini anlamadınız pek kavrayamadım ama bırakın da açıklayayım, PPV’un bir hafta öncesindeyiz, ben buraya kemerimi koruyacağıma dair konuşmaya geldim, buna promo kesmek denir… Ben promomu keserken siz gelip benim konuşmamı, arkasında duramayacağınız saçma laflarla böldünüz. Sonrasında ben sizin ailenize falan laf ederdim, siz ringe gelirdiniz ama ben sizi mahvedip soyunma odasına yollardım ve tüm gece boyunca sizi bir daha görmezdik” diyor.
Konuşmaya devam edecekken arkadan bir anda The Brian Kendrick ve Ezekiel ringe giriyor, HHH Kendrick’i savuşturuyor, Ezekiel’e odaklanıyor ama Kendrick arkadan bir tekmeyle onu yere yıkıyor. Sonra Shelton ve MVP’de ringe girince ortalık karışıyor ve herkes HHH’e girişiyor. Onu yerde defalarca tekmeliyorlar. Jeff geliyor, Kendrick’i dışarı atıyor, MVP’ye bir Enzuigiri ve Shelton’a da bir Twiast of Fate yapıyor!!! Swanton için hazırlık yapıyor ama Ezekiel engel oluyor. HHH elinde sandalye ile beliriyor, herkes korkup kaçıyor, Ezekiel’e bir sandalye darbesi geliyor ama hiçbir acı veya sersemleme belirtisi göstermeden ringden çıkıp gidiyor.
R-Truth vs. Bam Neely
R-Truth seyircilerin arasından, Neely “Uuu Chavo” müziği ile geliyor. Maç başlıyor ve Lock-Up’a girişiyorlar. Truth Headlock bağlıyor ama Neely onu köşeye yolluyor. Truth onun arkasına geçerek Arm Drag ve ardından çelme takıyor. Neely ile tartışıyorlar ve Neely onu köşeye çarptırıp yumrukluyor. Irish Whip şeklinde onu çekerek Clothesline yapıp tuşa gidiyor ama olmuyor. Headlock bağlıyor ama Truth bir süre sonra kalkarak dirsek atıp yumruklarla kurtuluyor. Neely birden yumruk atıp Truth’u kaldırıyor ancak Truth arkasından geçerek köşeden sekiyor. Neely Clothesline deniyor ama Truth altından geçip Shoulder Block yapıyor. Birkaç yumruk atıp köşeye yolluyor ancak Neely engelleyip onu köşeye yollayarak üstüne koşuyor, Truth tekme atarak köşeye çıkıp Dropkick yapıyor ve ardından Scissors Kick ile tuşa gidiyor. Chavo’nun laf atmasına rağmen hakem tuşu sayıyor ve Truth maçı kazanıyor!
Undertaker ringde ve elinde bir mikrofon var. Konuşmaya başlıyor ve “Derler ki, ölümü beklemek, ölümün kendisinden daha kötüdür… Bana yalvarmana izin vereceğim Vickie Guerrero çünkü Unforgiven’da senin ruhun için geliyor olacağım!!! Yani Pazar gününe kadar seni bazı şeyleri düşünmen için bırakacağım, elimin senin boğazını sarması ve ruhunun vücudunu terk etmesi gibi şeyleri!!!” diyor. Taker tehdit dolu konuşmasına devam ediyor. Vickie’nin kocası Edge’in yanına gidip ona katılabileceğini belirtiyor. “Cehennemde ızdırap içinde yanacaksın” diyor ve ışıklar kararıyor ve ortalık tekrar aydınlandığında Taker’ın kaybolduğunu görüyoruz.
MVP vs. Shelton Benjamin
MVP girerken sağına, soluna, arkasına bakıp pyro şovlarında irkilip taunt yapamıyor. Shelton. Maç başlıyor ve ikili Lock-Up’a girişiyor. MVP altından kurtulmaya çalışıyor ama Shelton onu tutarak Headlock bağlıyor. Ardından hareketi Camel Clutch’a çeviriyor, MVP kurtulmak istiyor ama Shelton izin vermiyor. Bir süre sonra MVP Shelton ile tartışıp ona tokat atıyor ve Shelton yumruklarla onu dövmeye başlıyor. Üst üste üstünlük el değiştiriyor ve sonunda ikili köşeye dayanınca hakem ikiliyi ayırıyor. Shelton MVP’yi yumruklarla dövüyor ancak MVP ring dışına gidiyor. Geri dönmüyor ve Shelton geldiğinde yumrukla onu ringe sokuyor. Tuşa gidiyor ama olmuyor. Shelton’a yumruklar atıp Headlock bağlıyor ve Shelton kurtulur gibi olduğunda yumruklar ile onu düşürüyor. Hareketine Camel Clutch olarak devam ediyor ve Shelton kurtulmaya çalışıyor. Bir süre sonra onu kaldırıyor ancak MVP bırakmıyor. Shelton kurtularak onu atıp dizine çarptırıyor. Tuşa gidiyor ama sonuç gelmiyor. Köşeye çıkıyor ancak iniyor ve inince MVP sert bir tekme vuruyor! Tuşa gidiyor ama olmuyor ve Shelton Paydirt yapıp tuşa gidiyor! Sonuç geliyor ve Shelton maçı kazanıyor!
Arka alanda Maria var ve makyaj yapıyor. Maryse geliyor ve Fransızca bir şeyler söylüyor, Maria İngilizce konuşmasını rica ediyor. Maryse “nereye gittiğine dikkat et” dediğini söylüyor. Maria ise “asıl sen dikkat et çünkü bir anda karşımda beliren sendin” diyor. Maryse “acelen var gibi görünüyor nereye gidiyorsun, dolaba kıyafet almaya mı?” diye soruyor. Maria “neden böyle düşündüğünü sorabilir miyim?” diyor. Maryse “ ringe bu giysilerle gelmeyeceksin, değil mi?” diye soruyor ve Maria’nın giysilerine bakıyor. Maria “nedenmiş o?” diye soruyor. Maryse çok ucuzca bir giysi olduğunu belirterek aşağılıyor Maria’yı. Maria giysileriyle ilgili yanlış bir şey olmadığını söylüyor. Maryse’de “doğru bir şey de yok ama…” diyor. Paris’ten kendisi için özel olarak getirilen, şık kıyafetlerinden birini Maria’ya verebileceğini ama Maria’nın kalçalarının giysiye büyük geleceğini, göğüslerinin ise küçük geleceğini belirtip pis pis sırıtarak oradan ayrılıyor.
Maryse vs. Maria
Maryse girerken Unforgiven’da olacak Divas Title maçının reklamı yapılıyor. Maç başlar başlamaz Maria Maryse’in üstüne atlayıp onu dövüyor ama Maryse ring dışına gidiyor. Orada Clothesline ile üstünlüğü ele geçirip Maria’yı ringe sokuyor ancak Maria diz atarak Maryse aprondayken onu geri yolluyor. Maç ringe taşındığında Maria yumruklarla Maryse’i köşeye yolluyor ama Maryse onu tekmeleyip Pendulum Backbreaker ile tuşa gidiyor, sonuç gelmiyor ve Maryse Maria’nın ayağına tekmelerle çalışıyor. Tuşa gidiyor ama olmuyor. Maria yumruklar atmaya başlıyor ancak Maryse üstünlüğü eline geçirip Maria’ya çelme takarak Camel Clutch bağlıyor. Bir süre sonra Maria’nın kafasını yere çarptırıyor. Maria yumruklarla üstünlüğü ele geçirip onu iplere yollamak istiyor ama Maryse onu yolluyor ve Maria Headscissors yapıp Clothesline’lar ile üstünlüğü ele geçiriyor. Köşeden atlıyor ama Maryse çekilip sonrasında DDT ile maçı kazanıyor.
Maryse giderken Michelle geliyor ve ikili birbirine bakarken Maryse gidiyor.
Jeff Hardy vs. The Brian Kendrick
İkili ringe geliyor ve şovun önceki anlarını izliyoruz. Maç başlıyor ve Brian Jeff’in üstüne koşuyor ama Jeff çekilerek onu köşeye çarptırıp Headlock bağlıyor. Brian onu iplere yolluyor ama Jeff Shoulder Block yapıyor. Bir daha iplerden sekerek Legdrop yapıyor ve Brian’ı kaldırıp Irish Whip yaparak döndüğünde Back Body Drop yapıyor. Kendrick Jeff’in tekmesini engelleyerek üst üste sert tekmelerle tuşa gidiyor ama olmuyor. Jeff’e tekmeler atıp Headlock bağlıyor, sonrasında yumrukla hareketi bırakarak köşeye dayanıyor ve Jeff kalkınca tekme atıyor. Tuşa gidiyor ama Jeff kurtuluyor. Kendrick Armlock ve ardından Headlock bağlıyor, Jeff iplere tutunuyor ve hakem onu engelliyor. Brian tekme atıp Jeff’in kafasına çalışıyor, Jeff’in kalkmasını bekleyerek köşeye koşuyor ama Jeff çekilip Dropkick yapıyor. Tuşa gidiyor ancak Kendrick kurtuluyor ve onu kaldırıp yumruklar atıyor. Kendrick üstünlüğü ele geçirip iplerden sekiyor ama Jeff Clothesline yaparak sonrasında Suplex yapıp Alley Oop ile yere düşürüyor. Tuşa gidiyor ama Brian kurtuluyor. Onun kalkmasını bekleyip Twist Of Fate deniyor ancak Brian ring dışına gidiyor. Jeff üstüne atlıyor ve onu ringe sokuyor ancak hakem Brian’a baktığında Ezekiel onu bariyerlere çarptırıyor ve Brian Sliced Bread #2 ile maçı kazanıyor.
Park alanında Vickie arabasından iniyor. Herkese kızgın bir şekilde emir yağdırarak içeriye gidiyor.
Super Crazy vs. Ryan Braddock
Maç başlıyor ve ikili Lock-Up’a girişiyor. Braddock yumruklarla Crazy’i yere düşürüyor ve Irish Whip yapıyor. Döndüğünde Crazy tekme atıp ardından Spinning Heel Kick ile tuşa gidiyor, Braddock kurtuluyor ve Crazy onu köşeye yolluyor. Üstüne koşuyor ancak Braddock çekilerek onu köşeye atıyor. Hakem onu engelliyor ama Braddock Clothesline ile tuşa gidiyor. Sonuç gelmiyor ve onu köşeye Irish Whip ile yolluyor. Üstüne koşuyor ve Crazy’nin Superkick’ine maruz kalıyor. Crazy Moonsault ile maçı kazanıyor.
Günümüzün Rus güreşçisi Kozlov’un müziği duyuluyor ve Kozlov iki anlaşılmaz söz söyleyerek onu ring dışına yolluyor. Kozlov’un konuşmalarından sadece “Chellange” sözünü anlıyoruz ve The Big Show’un müziği çalıyor!! Big Show gülümseye gülümseye mikrofonla ringe gelip konuşmaya başlıyor.
Dövüşmeye çalıştıklarında Vickie’nin bu işe bir son vermelerini isteyen iğrenç çığlıkları duyuluyor.
Vickie Big Show’a “bu şovumu bu şekilde son mahvedişindi, bundan sonra böyle şeyler yaparsan eğer, benim hiç görmediğin bir yanımı göreceksin, bu gece icabına bakmam gereken bir takım işlerim var ve sana tavsiyem evine git” diyor. Big Show sinirli bir şekilde ringi terk ediyor.
Big Show ringi terk ettikten sonra, Vickie herkesin sessiz olmasını rica ediyor ama seyirciler inanılmaz bir yuhalamayla karşılık veriyor. Vickie en sonunda konuşmaya başlıyor ve Undertaker’a bir şeyler söyleyeceğini belirtiyor. Undertaker, seni işe geri aldım, senden günahlarımı affetmen için özür diledim ama sen benim hayatımı tehdit ediyorsun. Bu şovun Genel Müdiresi olduğumu sana hatırlatmak istiyorum. Bundan sonra senin korkunla yaşamayacağım. İstediğini yapıp beni cehenneme, kocamın yanına gönderebilirsin ve bu beni rahatsız etmiyor. Undertaker umarım beni dinliyorsundur…Artık senin psikopatça oyunlarının bir kurbanı olmayacağım ve senden korkmuyorum!!! Unforgiven’da istediğimi alacağım, sen benden özür dileyeceksin…” diyor ve konuşmasını sonlandırıyor.
Victoria vs. Brie Bella
Victoria gelirken geçen haftayı görüyoruz. Victoria üstün ancak Bella Roll-Up ile maçı alıyor. Bundan sonra Bella geliyor ve maç başlıyor. Maç başlar başlamaz Victoria tekme atıp onu köşede sıkıştırarak yumruklar atıyor, hakem onu engelliyor ama Victoria tekme atıp Headlock bağlıyor, Bella kurtulmak istiyor ancak Victoria onu bırakmıyor. Üçüncü kez kurtulma denemesinde oluyor ve Arm Drag yapıp Victoria’nın kollarına çalışıyor. Tuşa gidiyor ama Victoria hemen kalkıyor. Bella üstünlüğünü sürdürerek tekmeyle onu ring dışına atıyor ve apron’dan üstüne atlıyor. Victoria üstünlüğü eline alarak yumruklar atıp onu ringe sokuyor ve tekme atıyor. Bella’yı kaldırıyor ve Lock bağlıyor, bir süre sonra onu ring dışına atıyor. Bella ring altından gidiyor, sunucular Hornswoggle esprisi yaparken Bella maçı Roll-Up ile kazanmış oluyor.
Maç sonrasında Victoria çıldırıyor ve Bella dans ediyor.
Arka alanda Eve Laurence var ve HHH ile bu gece Khali ile olacak maçı hakkında konuşuyor. Eve, Scramble maçında karşılaşacağı rakiplerinin de ring kenarında bulunacağını hatırlatıyor. Bu konuda en büyük endişen nedir? “ diye soruyor. HHH endişelerim genelde küresel ısınma ve ekonomidir ama bunlar bir yana bugün sadece normal bir iş günü, yani WWE şampiyonuysan, zirvedeysen ve ünvanını ele geçirmek isteyen kişilerin listesi 1 mil uzunluğu aşıyorsa, yapman gereken tek şey önüne bakmaktır ve karşındaki engeli, sana kafa tutacak başka bir engel gelene kadar geçmektir” diyor ve karşısında Jeff beliriyor. HHH sinirli ve şaşkın bir biçimde Eve’e şunu soruyor “acaba bu şovu birisi senin konuşmanı bölmeden bitirebilmek mümkün mü?” Jeff “ bak adamım, küçük promonu böldüğüm için özür dilerim ama bu Pazar günü karşında büyük bir problem olacağını söylemek istedim ve o problem benim!!!” diyor. HHH ise "Jeff'in ona karşı şansını iki kere harcadığını söylüyor. "Ne derler bilirsin, 3. hakkını harcayınca oyun dışı kalırsın" diyor ve hızla oradan uzaklaşıyor.
Lumberjack Match - Triple H vs. The Great Khali
Maç öncesi geçen haftayı izliyoruz. Khali geliyor ancak Triple H Pedigree ile maçını kazanıyor. Shelton kemerle vuruyor ve Khali Double Handed Chokeslam ile HHH’i eziyor. Maç öncesi Lumberjack’ler geliyor ve Khali böğürüp girişini yapıp, HHH suyunu püskürtünce maç başlıyor. HHH yumruklar atıyor ama Khali’ye işlemiyor ve onu köşeye yollayıp kafa atıyor. HHH yine yumruklar deniyor, Irish Whip deneyince Khali bir milim bile hareket etmeyip onu yolluyor, dönünce Clothesline yapıp onu ring dışına yolluyor. Bütün heel’lar HHH’i dövüp ring içine atıyor ve reklama gidiyoruz.
Reklamdan döndüğümüzde Khali Headlock bağlamakta, HHH bir süre sonra kurtuluyor ancak Khali onu köşeye sıkıştırıp dövüyor. Hakem onu engelliyor ve HHH Khali’yi dövmeye başlıyor. İplerden sekiyor ama Khali Big Boot yapıp ardından onu ring dışına yolluyor. 4 heel HHH’i dövüyor ancak Jeff gelip hepsine saldırıyor. Shelton ve MVP Jeff’e saldırırken HHH ringe sokuluyor ve Khali Double Handed Chokeslam ile tuşa gidiyor, HHH kurtuluyor ve Khali onu köşeye çarptırıyor. Tekmelerle saldırıp Irish Whip yapıyor ama HHH üstünlüğü eline alıp köşeden Clothesline ile Khali’yi etkisiz hale getiriyor. Heel’lar onu ring dışına çekip dövüyor, Jeff o sırada ringe çıkıp atlıyor ve HHH üstünlüğü ele geçiriyor! Khali tokat deniyor, HHH Spinebuster yapıp ardından Pedigree istiyor, Khali izin vermeyip Back Body Drop yaparak Vice Grip bağlıyor. HHH etkisiz hale geldi derken birden çıldırıp kurtulur gibi oluyor, kurtulmayı beceriyor ama Khali elleriyle kafasına vuruyor. HHH sonrasında Pedigree yapmayı becerip tuşa gidiyor ve maçı kazanıyor!
Maç sonrasında HHH taunt yapıyor, Hardy onu alkışlıyor ve HHH gidiyor, tam giderken Jeff Twist Of Fate yapıyor! Jeff etrafa bakarken şov sona eriyor.
|