|
19 Kasım 2007 RAW programının incelemesi.

19 Kasım 2007 - RAW Hazırlayan: Arda Yokaş Açılış Shawn Michaels ringe geliyor. ''Dün iyi olan kazandı, elini sıkmamı hakediyor. Orton, ringe gelip seni kutlamama izin ver''.
Orton gözüküyor ama ringe girmiyor. ''Beni kutlamayacağını biliyorum, beni bir daha tekmeleyemeyeceksin. Cena, HHH ve seni yenerek en iyisi olduğumu kanıtladım. Şansın tükendi'' diyor Orton. Bu arada maraton koşucusu var ekranda. Sürekli bir yere doğru koşuyor ve elinde de meşale var. SAVE_US!
Kennedy'nin müziği duyuluyor. HBK ve Kennedy kavga ediyorlar. Sonra bunu bir maça dönüşürmeye karar veriyorlar.
Shawn Michaels vs. Mr. Kennedy İkilinin kavgası sonunda maç koyuldu. Buna maç denemez aslında, sadece kavga var. İki adam ring dışında, anons masasında, seyircilerin arasında sadece yumruklaşıyorlar. Sonunda Kennedy bir sandalye alıp HBK'e vuracakken SCM yiyor ve sandalye de suratında patlıyor. Kennedy yere düşerken HBK'in müziği çalıyor, maç no-contest bitti.
Santino Marella vs. Jerry “The King” Lawler Lawler başlangıcı drop-kick'le yapıyor ve rakibini köşeye uçuruyor. Sonra lock-up'a geçiyoruz. Marella kurtulup rakibini köşeye atıyor, orada omuz darbeleriyle sersemletiyor. Lawler ünlü yumruklarını atıyor şimdi ve köşede olan Santino. Ancak Lawler şarjı ıskalayınca köşeye çarpıyor. Santino divorce court ve diving headbutt yapıyor hemen. Marella ring dışından kral tacını alıp Lawler'la dalga geçiyor. Lawler sinirli şekilde yumruklamaya başlıyor, hiptoss geliyor. Marella bir yumruğu engelliyor ve hiptoss yapmak istiyor, Lawler da bunu engelleyip back slide'a çeviriyor ve Marella kurtulamayınca maçı kazanıyor.
Maçtan sonra Orton gelip Lawler'a RKO çekiyor. Lawler'dan özür diliyor. Bu arada RAW açılırken de bir adam koşarken görülmüştü. Bir de meşale tutuyor. Orton bunun zamanla ilgili birşey olduğunu anlamış, ne zaman yaşanacağını merak ediyor.
Kennedy arka alanda ve HBK'in kendisinden endişelenmesi gerektiğini söylüyor ısrarla.
Jeff Hardy vs. Umaga Çok güzel bir maç, hatta en iyisi denebilir. Jeff'e verilen push'u bu maçta da hissedebilirsiniz.
Teknik bir mücadele ve Umaga gücünü konuşturmaya çalışıyor maç boyunca. Umaga commercial'dayken wheelbarrow suplex ve ip üzerinden DDT yapmış. Hardy bu sırada slam çekmeye çalışıyor ama Umaga ağır gelince üstüne düşüyor. Jeff 2'de kalkıyor. Umaga snap mare yapıyor sonra nerve hold bağlıyor. Umaga hareketi kendi bırakıp önce back body drop, sonra leg drop yapıyor. Tuş denemesinden kurtuluyor Jeff. Umaga hala üstün, seri tekmelerle rakibini sersemletiyor iyice. Jeff drop toe-hold'la rakibini iplere düşürüyor. Sonra üst iplere çıkıyor ama Umaga onu yakalıyor hemen. Onu köşeye çekip running butt splash buluyor, tuşa gidiyor ama Jeff kalkıyor 2'de. Umaga diving headbutt için üst iplere çıkıyor. Jeff yoldan çekilince yere çakılıyor. İki adam da yerde. Aynı anda kalkıyorlar. Umaga yine üstün, rakibini köşeye yolluyor. Splash deniyor ama Jeff çekilince yine köşeye çarpıyor, Jeff hemen whisper in the wind'la Umaga'yı yıkıyor. Twist of fate arıyor Jeff ama Umaga onu köşeye ittiriyor. Umaga splash arıyor yine ama Jeff çekilince 3. cü defa köşeye çarpıyor. Hardy swanton için üst iplere çıkıyor, atlıyor ama Umaga çekilince ringe gömülüyor. Samoan Drop geliyor. Samoan Spike için atılıyor Umaga, Jeff çekiliyor ve boş boş bakan Umaga'ya twist of fate'le cevap veriyor. Umaga apron'da ve ring dışına gitmek istiyor. Jeff baseball slide'la onu istediği yere gönderiyor. Bu sırada nedense Snitsky ringe gelip Jeff'e saldırıyor. Maç da DQ olarak sona eriyor.
Snitsky saldırıp Jeff'e pupmhandle slam yapmak istiyor, Jeff savaşıyor. Sonunda Umaga ve Snitksy beraberce Jeff'i ringden atıyorlar. HHH'in müziği duyuluyor. HHH ikisini de ring dışına clothesline'la gönderiyor.
Save_Us... Tonight diyor.
Arka alanda HHH'le röportaj var. Neden Jeff'i kurtardığı soruluyor. ''Ben WWE'nin en bad ass karakteriyim. Snitsky veya Umaga değil. Bunu kanıtlamam gerekti. '' diye cevap veriyor.
Hardcore Holly vs. Cody Rhodes İki dost artık düşman. Yine...
Hızlı hareketlerle başlıyor maç. Seri şekilde tuş denemeleri Rhodes'tan ama başarısız. Rhodes inside cradle ve clothesline'dan sonra tuşa gidiyor, başarısız. Holly yumruk atarak kendine geliyor. 2 tane slam çekip ipleri kullanarak rakibini boğuyor. Hakem ayırıyor tabi. Holly snap mare yapıp chin lock bağlıyor. Rhodes hareketten kurtulup russian leg sweep buluyor. Holly bir drop kick'den sonra Alabama Slam için rakibini kaldırıyor, Rhodes kurtulup roll-up'la tuşa gidiyor, Holly son anda kalkıyor. Holly tekrar deniyor, Rhodes bu sefer hareketi DDT'ye çevirip tuşa gidiyor. Ve ilk defa Holly'i yeniyor.
Maçtan sonra Orton gelip bir RKO da Rhodes'a çekiyor. Sonra da Holly'e. Orotn hala merak ediyormuş. Bu arada koşan adam Fort Lauderdale'e varmak üzere. Yani RAW'ın yapıldığı yere!
Finlay ve Vince arka alanda konuşuyorlar. İrlanda'dan da bahsediyorlar. Sonunda Finlay'i içki içmeye davet ediyor Vince. Finlay de fazla kaçırmaması gerketiğini, yoksa yaşlılığın getirdiği dirençsizlikle bir daha içemeyebileceğini söylüyor. Vince kötü kötü bakarken Finlay şaka yaptığını söyleyip oradan uzaklaşıyor.
Ric Flair'le ilgili bir video. Haftaya Ric Flair geri dönüyor!
Jillian Hall & Melina vs. Maria & Mickie James Bilindik bir diva maçı. Maçtan önce Jillian mikrofonu alıp, Lillian'a laf atıyor. Sonra ondan daha iyi söylediğini iddia edip bağırmaya başlıyor. Maça geçersek Mickie'nin önce Jillian'ı öpüp sonra Mick Kick yaparak tuşa gitmesi, ardından maçı kazandığını bilmeniz yeter sanırım.
Carlito vs. Hornswoggle - NO DQ Hornswoggle bir McMahon, ve korku hissetmez tabi ki.
Maç bildiğimiz gibi, güreş hareketi beklemeyin. Horny başlarda rakibini ısırarak yine ring dışına kaçıyor. Carlito da onu peşinden. Kovalamacadan sonra Hornswoggle ring dışına gidiyor. Carlito da ringe dönüp beklemeye başlıyor. Sonra Horny diğer taraftan çıkıyor. Carlito'nun suratına su püskürtüyor bu sırada. Horny cross body yaapyım diyor üst iplerden, Carlto onu havada yakalayıp yere çarpıyor. Carlito elma alıyor püskürtmek için ama o sırada Finlay'i ringe doğru koşarken görüyoruz. Carlito elmayyı tükürüyor ama Finlay'den de dayak yiyor. Horny'i Carlito'nun üzerine atıp hakeme saymasını söylüyor, maçı da kazanıyor Hornswoggle.
Maçtan sonra Horny elma alıp Carlito'nun yüzüne tükürüyor.
Bu arada koşan maratoncu 2 saatte 33 mil gitmiş. RAW'a varmak üzere olduğu söyleniyor.
SAVE US Y2J - RAW is Jericho Time! Orton ringe geliyor. ''Herşeyi yaptım. Yenebileceğim herkesi yendim, imkansızı başardım ve önümde kimse kalmadı'' diye konuşuyor.
Bu arada maraton koşucusu arenaya geliyor ama arkadan yaklaşan biri ona clothesline çekiyor. Jericho mu acaba?
Save_Us videosu beliriyor. THE ANSWER IS…SAVE_US. Y2J!!!! Evet doğru, Chris Jericho WWE'yi kurtarmaya geliyor.
Jericho beliriyor. ''Merhaba... RAW is Jericho! Bu anı fotoğraflayın, videolar kaydedin, çünkü Y2J ikinci defa geri döndü. ''
Orton: Jericho? Seni en son gördüğümde RAW'dan kovulmuştun. Bizi kurtarmaya mı geldin yoksa?
Jericho: Senin esnek kıçından ve sıkıcı kimliğinden insanları kurtarmak için geldim. Evet, senin gibi bir salaktan herkesi korumak için burdayım. İlk elime geçirdiğim fırsatta WWE kemeri benim belimde olacak. Monday Night RAW, WWE hiçbir zaman eskisi gibi olmayacak.
Şov burada sona eriyor.
|