| 2005/06/30: Smackdown |
|
Smackdown
30 Haziran 2005 - Smackdown Hazırlayan: Hakan Haktanır Geçen hafta Teddy Long'un yeni Smackdown ana kemerinin sahibini belirlemek için bu hafta için altı kişilik bir maç ayarlayışını hatırlıyoruz. Hassan vs Daivari Ringde: Big Show'un RAW'da draft edilişini nedeniyle bu geceki şampiyonluk maçında beş kişi olacağını öğreniyoruz. Hassan, kendilerinin Amerika'da çektiklerine değiniyor, ama bu gece şampiyon olup kendisini ikinci sınıf vatandaş olarak bakanlara ders vereceğini söylüyor. Hassan geçen hafta Show karşısında aldığı galibiyetle övünüyor. Bu gece Taker'ınsa maçta yer almaması gerektiğini, çünkü kendisinin iki hafta evvel JBL'e yenildiğini hatırlatıyor. Işıklar sönüyor, Taker'ın gongu duyuluyor ve kendisi ringe geliyor. Daivari korkudan ringden kaçıyor, Hassan ise ringde bekliyor ve Taker'a "Geldiğine sevindim. Belki sen diğer Amerikalılar gibi değilsindir, belki korkak değilsindir. Senin oldukça başarılı bir kariyerin oldu, ama henüz benimle karşılaşmadın" diyor. Taker onu boğazından yakalıyor, ama Daivari dalıp Taker'a arkadan sandalyeyle çakıyor. Taker, Daivari'yi yakalayıp ona chokeslam çekiyor, Hassan da ringden tüyüyor. WWE Cruiserweight Championship Geçen hafta olduğu gibi bu hafta da maçta bir iki dakika geride kaldıktan sonra Mexicools geliyor ve maça karışıyorlar. Mexicools, iki güreşçiyi de pataklıyor, sonra da seyircilere kendilerini tanıtıyorlar. Eddie ve Rey arasındaki çekişmeden parçalar gösteren bir video sunuluyor. Josh Matthews, sahne arkasında Eddie'yel beraber, kendisine geçen haftaki mağlubiyetinden sonra ringde neden gülümsediğini soruyor. Eddie, "Çünkü ben gerçekleri biliyorum. Rey benim gerçekleri anlatmamı istemiyorsa bu gece ringe gelmeli" diyor. Melina vs. Michelle McCool Fazla önemli bir olay yok. Maça Michelle üstün başlıyor ama Melina bir cheap shot yaparak üstünlüğü kapıyor. Melina üst iplerden bir powerbomb yaptıktan sonra da ipleri de kullanarak tuşu buluyor. Maçtan sonra Mercury ve Nitro, Michelle'e snapshot çekiyorlar. Ardından Heidenreich gelip onları kovalıyor, sonra da Michelle'in durumunu kontrol ediyor. Eddie Guerrero Ringde: Eddie, herkesin geçen hafta Rey'in tekrar onun yenişine tanık olduğunu söylüyor. "Herkes benim bir zavallı olduğunu sanıyorum sanırım. Ama asıl zavallı Rey Mysterio, çünkü ben hayatta kazanmasını bilirim. Ben öyle engeller aştım ki, başkaları bunları rüyalarında bile aşamazlar. Biraz düşünmek için fırsat buldum ve yanıma bir de kamera aldım. Rey, bu seni sanırım ilgilendirir çünkü senin aile fertlerinden biriyle ilgili" diyor Eddie ve Rey'in oğlu Dominique ile oynarken görüntüleri ekrana geliyor. Görüntüde Eddie, Dominique'e sırları sevip sevmediğini soruyor ve ona anlatabileceği çok güzel bir masalı olduğunu söylüyor. Görüntü sona eriyor ve Eddie, Rey'e sırrını açıklamasını isteyip istemediğini soruyor. Bunun üzerine müziksiz bir şekilde Rey ringe geliyor. Eddie, "Bana vurmak istiyor musun Rey? Hadi bana vur" diyor. Eddie onu ittiriyor, ama Rey karşılık vermiyor. "Hadi sırrını açıklamamam için yalvar bana Rey" diye ekliyor Eddie. Rey de dizlerine çöküp yalvarıyor. Eddie, Rey'e şeker isteyip istemediğini soruyor, sonra da biraz şeker yiyip Rey'in üzerine tükürüyor ve ringi terk ediyor. Yeni Smackdown ana kemeri maçıyla ilgili bilgi geçiliyor. Pin, submission, DQ veya countout sonucu elemeler söz konusu. Ringde aynı anda iki kişi olabilir, birisi tag yaparak yerini başkasına bırakabilir. Teddy Long geliyor ve maçın altı kişilik olacağını söylüyor. RAW'da giden Big Show'un yerini draftle Smackdown'a geçtiği açıklanan isim Christian alıyor! 6-Way Match for the Smackdown Title İlk olarak Taker ve Christian mücadele ediyorlar. Taker rakibini biraz pataklayınca Hassan tag alıyor. Reklam arasına gidiyoruz, döndüğümüzde Taker, Hassan'a karşı da ringde üstün. Taker'dan Old School geliyor. Ardından JBL, Taker'a dokunarak kendi kafasına göre tag yapmış oluyor. JBL Hassan'la mücadele edemeden, Hassan da Benoit'ya tag çıkarıyor. Benoit'dan JBL'e choplar, bir de snap suplex geliyor. Benoit rakibini darbelerle pataklıyor, ama JBL onun gözüne parmak sokarak maça ortak oluyor. JBL'den bir neckbreaker, bir de elbow drop geliyor. Ardından JBL'den Irish Whip, Benoit dönünce ona double forearm çakıyor. Ardından Benoit'dan üç tane German suplex geliyor, ama bunlar tuş için yetmiyor. İki isim birbirlerine choplarla çakıyorlar, ardından JBL'den Hassan'a tag çıkıyor. Hassan, Benoit'ya üstünlük kuruyor ama tuş denemelerinden sonuç çıkmıyor. Benoit rakibinin bir hareket denemesine karşı koyup Northern Lights Suplex çekiyor, ama o da tuşu bulamıyor. Benoit'dan yine choplar, sonra da bir German suplex geliyor. Hassan sersemleyip Taker'la yüz yüze geliyor. İki isim birbirlerine giriyorlar ve Taker bu şekilde kendini maça dahil etmiş oluyor. Hassan spiker masasının oradan sandalye alıyor, ama Taker bunu ele geçirip Hassan'a çakıyor. Taker, DQ kararı ile eleniyor! Hassan da bu arada sahne arkasına kaçınca eleniyor. Reklamlardan döndüğümüzde ringde Benoit ve Booker var. Benoit choplarla kontrolü ele geçiriyor, high knee çekerek de tuşa yaklaşıyor. Benoit rakibine abdominal stretch bağlıyor, Booker kurtuluyor. Ardından Booker'dan Scissors Kick denemesi var ama Benoit harekete engel olup Sharpshooter'ı bağlıyor! Booker bundan da kurtuluyor, Benoit da bu sefer Crossface bağlıyor. Booker iplere yetişiyor, JBL de Benoit'ya tag yaparak kendini maça dahil ediyor. JBL hemen zor durumdaki Booker'a yükleniyor, ama bu sefer de Benoit JBL'e dokunarak kendini maça dahil ediyor. Benoit'dan Booker'a superplex geliyor, JBL yine kendini maça dahil ediyor, ama bu sefer Booker'a dokunarak! JBL'den Benoit'ya ani bir DDT ve tuş geliyor! Benoit da eleniyor böylece. Yine bir reklam arası var, döndüğümüzde ringde JBL, Booker'a karşı üstün. Christian kendini maça dahil ediyor ve Booker'a rear naked choke bağlıyor. Booker kurtulup ona flapjack çekiyor. Booker'dan Scissors Kick denemesi var, ama Christian harekete maruz kalmıyor ve Unprettier çekmek istiyor. Booker da buna izin vermiyor ve ona bir heel kick geçiriyor. JBL yine maça kendini dahil edip Booker'â powerbomb yapmak istiyor, ama Booker engel oluyor. Christian kendini maça dahil ediyor ve üst iplerden JBL'in üzerine atlıyor, ama tuş gelmiyor. Christian daha sonra köşede JBL'e bir de Tornado DDT çekiyor ama yine tuşu bulamıyor. Christian'dan cross body block denemesi var, ama JBL onu yakalayıp fall away slam çekiyor. Christian'dan Booker'a tag çıkıyor. Bopker, JBL'i pataklamaya başlıyor. Booker'dan missile dropkick geliyor ama tuş çıkmıyor. Ardından Bookend geliyor, ama JBL yine tuş olmuyor! Reklam arası var, dönüldüğünde Booker ringde halen üstün. Ancak Christian ona çaktırmadan JBL'e dokunarak kendini maça dahil ediyor ve Booker'ı ani bir rollup ile tuş ediyor! Christian bulduğu tuşun sevincini yaşarken JBL'den sürpriz bir Clothesline from Hell geliyor ve Christian tuş oluyor! Maçtan sonra Teddy Long geliyor ve hem iyi, hem de kötü haberinin olduğunu söylüyor. Kötü haber, JBL'in maçı kazanmış olmasına rağmen yeni Smackdown şampiyonu olmadığı, çünkü yeni bir şampiyona ihtiyaç kalmamış. İyi haber, JBL'in number one contender olmuş olması? Yani kemer için mi? Batista'nın Smackdown'a geçmesiyle bu programa katılan World Heavyweight Title için! Böylece draft ile Smackdown'a geçen son isim Batista oluyor, kendisi gelip poz veriyor, JBL de bu gelişme karşısında şok oluyor. © 2009 Hakan Haktanır |