| 2005/07/11: RAW |
|
11 Temmuz 2005 RAW programının incelemesi.
11 Temmuz 2005 - RAW Hazırlayan: Hakan Haktanır Carlito's Cabana... mı Acaba? IC kemerinin sahibi Carlito, bu gece kemerini Shelton Benjamin'e karşı koruyacağını belirtiyor ve geçen haftaki olaylara değiniyor. Carlito bu hafta, geçen şovun sonunda Hulk Hogan'a superkick çeken Shawn Michaels'ı konuk edeceğini söylüyor. Ancak Michaels'ın yerine Chris Jericho geliyor. Carlito ve Jericho bir süre hangisinin röportaj programının daha iyi olduğuna dair tartışıyorlar. Jericho, Michaels'ın bu gece kendi programına katılacağını iddia ediyor. İki isim ileri geri bir süre daha atışıyorlar, ardından "Rowdy" Roddy Piper beliriyor ve sahneden konuşuyor. Piper, "Orijinal tek bir program vardır, o da Piper's Pit" diyor ve Michaels'ın bugün bu programda olacağını söylüyor! Chris Masters vs. Tajiri Maça Masters sert darbelerle başlıyor, ardından Tajiri hızlı bir ofans yakalıyor ve bir kaç kez tuş arıyor. Tajiri rakibine Tarantula'yı bağlamak isterken Masters hareketi lehine çevirip inverted powerbomb yapıyor, sonra da işi Masterlock ile bitiriyor. Toplam süre 3 dakika. Sahne arkasında Edge & Lita banttan düğünlerini izliyorlar. Kane'in düğüne karıştığını hatırlıyoruz. Snitsky odaya giriyor. Edge, Snitsky'nin ayak fetişi olduğunu bildiğini söylüyor. Edge, Snitsky'nin kendisine Kane'e karşı yardım etmesi halinde Lita'nın güzel ayaklarıyla iyi vakit geçirebileceğini söylüyor. Snitsky, Lita'nın ayaklarını biraz kokladıktan sonra oradan oldukça mutlu bir şekilde ayrılıyor. Intercontinental Championship Shelton maça üstün başlıyor ve ilk iki dakikada bir kaç kez tuş arıyor, ama bulamıyor. Carlito ring dışına çıkınca Shelton'dan ona baseball slide geliyor, ardından ring dışına çıkıp ona daha fazla zarar vermek istiyor ama hakem ona engel oluyor. Reklam arasına gidiliyor, dönüldüğünde Shelton ringde Carlito'nun bağladığı Sleeper'dan kurtulmaya çalışıyor. Carlito, rakibini ring dışına yolluyor ve onu patakladıktan sonra tekrar ringe yolluyor. İlerleyen anlarda Carlito rakibini chinlock ile yoruyor, rakibine bundan kurtulunca da tekmelerle girerek üstünlüğünü koruyor. Shelton rakibinin Sleeper'ından dirsek darbeleriyle kurtuluyor. Carlito ona slam yapmak isterken altta kalıyor ve neredeyse tuş oluyor. Shelton'dan bir kaç ani tuş arayışı daha var ama sonuca gidemiyor ve Carlito da DDT ile cevap veriyor. Shelton rakibinin suplex denemesinden sıyrılıp neckbreaker yapıyor, tuş yine gelmiyor. Shelton iplerden dönen rakibinin suratına dizini geçiriyor, bu da yetmiyor. Shelton'dan yine ani bir rollup var, ardından bir tane de Carlito'dan, ama ikisi de tuşu bulamıyorlar. Köşedeki mücadeleden sonra Carlito'dan superplex geliyor, ama Shelton tuş olmuyor. Tuşu bulamamak Carlito'nun sinirlerini bozuyor ve ring dışından kemerini almaya karar veriyor. Hakem kemeri onun elinden alıp tekrar dışarı yolluyor. Shelton'dan Carlito'ya Samoan Drop, tuş için yetmiyor. Carlito ringden tüymek istiyor, Shelton ona engel oluyor. İplerin dışındaki Carlito ile ringdeki Shelton arasında suplex denemeleri var. İkisi de suplex yapamıyor ama Shelton'dan leg lariat geliyor. Carlito ring dışına düşüyor, hakem 8'i sayarken kendisinin dönme fırsatı var ama Carlito ringe dönmemeyi tercih ediyor ve countout ile maçı kaybetmesine rağmen kemerini koruyor! Sahne arkasında John Cena ve Eric Bischoff hararetli biçimde tartışıyorlar ama ne dediklerini duyamıyoruz. Cena Ringde: Reklamlardan sonra John Cena ringe geliyor ve taraftarları gaza getiriyor. Cena, Eric Bischoff'un kendisini sürekli eleştirdiğini söylüyor. Chris Jericho'ya da "If you want some, come get some" mesajını yolluyor. Eric Bischoff geliyor ve Cena'yı bir şeyler söylemeye başlıyor, sonra da "Seninle konuşurken bana bak" diyor Cena'ya. Cena da "Bakardım ama New Jersey taraftarları sana asshole diyor, istersen dinle bak" diyor. Bischoff, "Sen onları dinlemek isteyebilirsin, ama bence beni dinle. Bu WWE kemeriyle ilgili. Sen kemeri ben ne zaman istersem o zaman korursun. Kurallar bunlar, çünkü ben öyle diyorum" diyor. Cena, "Sen GM olabilirsin ve maçları ayarlıyor da olabilirsin ama şu an sanki benim üstüme geliyorsun. Sen nerede olduğunu biliyor musun? Burası New Jersey. Benimle bu şekilde konuşursan emin ol ki üstün başın kirlenecek" şeklinde cevap veriyor. Chris Jericho geliyor, ama koridoru yarılamışken Bischoff ona durmasını söylüyor. Bischoff, Cena'nın kemerini SummerSlam'de Jericho'ya karşı koruyacağını söylüyor. Jericho, "Sayın Bischoff, sizi kararınızdan dolayı tebrik ediyorum. Sizi mahçup etmeyeceğim. Ve sen Cena... Bana ucuz diyorsun ama sen elinde bulundurduğun kemerin değerini düşürüyorsun. Senden şampiyon olmaz. Kendine bakıver, kıyafetlerine, tavrına... sen sadece bir serserisin" diyor. İleri geri atışma devam ediyor ve sonuç olarak Cena üstünü çıkarıp rakibine meydan okuyor. Jericho ceketini çıkarıyor, ama ardından SummerSlam'de yeni bir şampiyonun olacağını söyleyerek sahne arkasına dönmeye karar veriyor. Ringde Bischoff kıkırdayınca Cena da "Sanırım siz ikiniz ortak çalışıyorsunuz. Madem ortağın şu an yanında değil, ben de acısını senden çıkarayım" diyor ve ona FU çekiyor. "RAW'a hoş geldin, bitch!" Reklamlardan sonra Diva Search yetenek yarışması gerçekleşiyor. Kurt Angle ringde, altın madalyasını korumak için de iki koruma yanında. "Smackdown'da kimse beni Kurt Angle Invitational'da yenemediği için ben de RAW'dakilere bir şans vereyim dedim. Birinin tek yapması gereken bana karşı 3 dakika dayanabilmek. Bunu gerçekleştirebilirse madalyamı kazanır" diyor. Biri geliyor, "Adım Matt Martell, New York'luyum" diyor. Angle, "Bir saniye, senin adın Martell değil Striker" diyor. "Sen şu kovulan öğretmensin. Okula hasta olduğunu söyleyip bir güreş turuna katılan adamsın. Ben seninle Philadelphia'da karşılaştım, o zaman memleketinin orası olduğunu söylemiştin. Amma yalan söylüyorsun. Bu gece 3 dakikalık acı tadacaksın" diye ekliyor ve süre başlatılıyor. Kurt Angle Invitational Angle maça farklı armbarlar deneyerek başlıyor. Ardından rakibine köşede yumruklarla giriyor. Angle'dan bir de back suplex gelirken maçta bir buçuk dakika geride kalıyor. Striker yumruklarla cevap vermeye başlıyor, sonra da Angle'ın suratına boot geçiriyor. Angle toparlanıp rakibine overhead belly to belly suplex çekiyor ve askılarını indirerek ankle lock vaktinin geldiğini işaret ediyor. Angle, ankle lock deniyor ama Striker onu tekmeyle dışarı yolluyor! Striker'ın Invitational'ı kazanması için 45 saniye daha dayanması gerek. Striker köşeye çekilip bekliyor, Angle acı içinde ringe dönüyor. Striker yine yumruklarla giriyor, hakem onları köşede ayırmaya çalışıyor. Bu karışıklıkta Angle rakibine low blow yapıyor, sonra da saniyeler kala (hatta belki bir saniye kala) maçı ankle lock yaparak kazanıyor! Sıradaki maç için Edge ve Lita ringe doğru geliyorlar, ama güvenlik görevlisi onların önünü kesiyor. Bir dakika, bu güvenlik görevlisi mi, yoksa Matt Hardy geri mi döndü? Millet deliriyor, ama bunun Hardy olup olmadığını net bir şekilde göremiyoruz ve reklam arasına gidiyoruz... Edge w/ Lita vs. Kane Kane rakibini köşede pataklıyor, ama daha sonra onun üstüne koşarak gelince suratına boot yiyor. Edge Kane'i dışarı yolluyor ve onu yumrukladıktan sonra tekrar ringe yolluyor. Kane ringde chokeslam deniyor, ama Edge onu dirsekliyor. Edge iplerden koşarak geliyor ama Kane onu yakalayıp sidewalk slam çekiyor. Kane üst iplerden clothesline çekiyor, sonra da ring dışına çıkıp Lita'ya saldırmak istiyor. Bu esnada Snitsky beliriyor ve Kane'e sandalyeyle çakıyor. İki dakikalık bu maçı Kane DQ ile kazanıyor. Snitsky bir kez daha çakmak istiyor, ama Kane ona boot ile cevap veriyor. Kane ve Snitksy seyircilerin arasında birbirlerine giriyorlar. Edge ve Lita yalnız kalıyorlar ve bir kez daha Matt Hardy beliriyor! Görevliler onun Edge'e fazla zarar vermesine engel oluyorlar, ama Hardy mikrofonu alıyor. "Seni piç. Hayatı sana zehir edeceğim. Ve sen, kahpe Lita, senin de hayatını mahvedeceğim. WWE de benim kıçımı öpsün!" diyor Hardy. Güvenlik görevlileri onu kelepçeliyorlar ve oradan uzaklaştırıyorlar. Piper's Pit: Piper, Shawn Michaels'ı takdim ediyor. Taraftarların kendisine reaksiyonu karışık. Piper, "Bir profesyönelden diğerine bir soru geliyor. Cevabı istiyorum. Ne için Hogan'ı faka bastırdın? Neden bu ucuz yolu seçtin?" diye soruyor. Shawn bir süre sessiz kalıyor, sonra konuşmaya başlıyor. "Son yirmi senedir bu ringe tek bir amaçla girdim. Taraftarlara unutamayacakları bir şeyler bırakmak için. Bunu yaparken resmen sırtımı bile kırdım. HBK'den daha fazla kimse RAW ve PPV anı yaratmamıştır. Kimse size daha fazla Wrestlemania anısı bırakmamıştır. Kimse bu endüstriye HBK'den fazla yön vermemiştir. Hall of Fame'de sizlerin Hogan'a bir maç daha yapması için tezahüratta bulunduğunuzu duydum. İşte o an bir kez daha sizlere istediğinizi vermeye ve kendimi kurban etmeye karar verdim. Geçen hafta, Hogan'ın bir maç daha yapmasını sanırım garanti ettim. Son maçının bana karşı olmasını da garanti ettim" diyor. "Sen dünyada ölümsüz Hulk Hogan olarak tanınıyorsun. Ama dürüst olmak istiyorum, ben seni bu şekilde görmüyorum. İşte sana meydan okuyorum. SummerSlam'de ölümsüz Hulk Hogan ilk defa showstopper, headliner, the main event, the icon, the "Heartbreak Kid" Shawn Michaels'a karşı olacak. Hogan, sana SummerSlam'de ölümsüz olmanın da bir bedelinin olduğunu kanıtlayacağım" diyor Michaels. Piper mikrofonu geri alıyor. "Ama gayet basit soruma cevap vermedin halen. Neden? Bu insanları kandırabilirsin, ama beni asla. Seni 4 kez WWE şampiyonu yapan bu taraftarlar. Seni asla terk etmediler. Bu işe ilk girdiğinde bana sorardın: 'Sayın Piper, nasıl main event olabilirim?' Ben de seninle saatlerce konuşurdum çünkü buna değdiğini düşünmekteydim. Ama şimdi senden utanıyorum. Seninle konuşurken bana bak! Her şey iyi giderken yön değiştirip Hogan'a arkadan saldırdın, bunu anlamıyorum. Neden böyle bir şeyi yapan biri olarak hatırlanmak istiyorsun? Bunun nedenini bilmek istiyorum." "Sence bu benim için kolay mı? Bak, sana saygım var ama ben cevabımı verdim zaten. Başka diyeceğim yok" diyor Michaels. Piper sinirleniyor, "Öyle çekip gidemezsin buradan, seni serseri! Sen kiminle konuştuğunu zannediyorsun? Ben gerçek cevabı biliyorum, ama sen bu cevabı vermeye korkuyorsun. O zaman cevabı ben vereyim, madem ki sen bir korkaksın" dediği anda suratına Michaels'dan superkick yiyor. Şov sona ererken Michaels yerdeki Piper'a bakmakta, ama sanki "Ben ne yaptım?" gibisinden bir ifade var suratında. Taraftarlar Hogan lehine tezahürat yaparlarken Michaels da yavaşça oradan uzaklaşıp sahne arkasına yöneliyor... © 2008 Hakan Haktanır |