1998/08/24: RAW

SummerSlam öncesi son RAW programında heyecan dorukta. SummerSlam'de Steve Austin ile WWF şampiyonluğu için karşılaşacak Undertaker'ın bu gece ne sürprizleri olabilir? Kendisi artık Kane ile ortak mı? The Nation ve DX arasındaki çekişme iyice kızışmış durumda. Mankind ve Kane bir Hell in a Cell maçında karşılaşıyorlar. Ayrıca Brawl for All müsabakasının da final maçına tanık olacağız.

RAW - 24 Ağustos 1998

Hazırlayan: Hakan Haktanır

Bu sayfada yazılanları kaynak göstererek dahi yazılı iznim olmadan kullanmayınız.

WWF Heavyweight Title: "Stone Cold" Steve Austin
WWF Intercontinental Title: The Rock
WWF Tag Team Titles: Kane & Mankind
WWF European Title: D'Lo Brown
WWF Light Heavyweight Title: Taka Michinoku

24 Ağustos 1998 - Philadelphia, Pennsylvania

Spikerlerimiz Jim Ross ve Jerry Lawler. SummerSlam'den önceki son RAW şovundayız. Programın başında sahne arkasında The Undertaker'ı bir kapıdan çıkarken görüyoruz, arkasından da Kane gelmekte. İki isim artık birlikte çalıştığına dair şüpheler azalmakta.

Taker ve Kane Ringde:

The Undertaker'ın editlenmiş müziği çalıyor ve kendisi yanında Kane'le ringe geliyor! Ringin üzerinde her nedense Hell in a Cell asılı durumda. Vince McMahon gülümseyerek ringe geliyor. "En sonunda Taker ve Kane birlikteler. Sonunda gerçeklere kavuştuk. Ben size demiştim. Bu ikili WWF tarihinin durdurulması en zor ikili. Taker, artık yanında Kane varken, benim yardımıma ihtiyacın olmadan SummerSlam'de WWF şampiyonu olacaksın. Ancak şampiyon olduktan sonra bir gün tekrar bana ihtiyacın olacak. Benim zekama ve dostluğuma ihtiyacın olacak. Şimdi düşün, Vince McMahon dostun mu, düşmanın mı? Bu gece bitmeden buna bir cevap istiyorum senden" diyor Vince. Bearer da geliyor, o biraz üzgün gözüküyor. "Oğlum, bunun doğru olmadığını söyle. Ben her zaman sana destek oldum, seni sevdim. Senin kahpe annen bile bunu yapmadı" diyor Bearer. Taker sinirleniyor ama Kane onun Bearer'ın üstüne gitmesini istemiyor. "Benim için son bir şey yap ve Taker'ı yok et!" diyor Bearer.

Kane arkasını dönüyor ve Taker'ın Bearer'ı pataklamasına izin veriyor. Mankind geliyor sahne arkasından, o da Taker ve Kane'in saldırısına uğruyor. Mankind adeta dayak yemek için gelmiş, hiç karşı koymuyor. Kane ve Taker'dan Mankind'a Spike Piledriver geliyor! Vince tekrar konuşuyor. "Artık WWF şampiyonluğuyla aranda tek bir isim var. Bu da "Stone Cold" Steve Austin" diyor. Austin'ın müziği çalıyor ve kendisi sahne girişinde beliriyor ama girişte alevler yükselince Austin biraz tırsıyor. "Sizin ortak çalıştığınızı zaten biliyordum. SummerSlam'de işim zor olacak, bunu biliyorum. Bu nedenle emin olabilirsin ki ikinizden birini bu gece saf dışı bırakacağım. Ateşle oynarsanız, kıçınız yanar" diyor Austin.

Reklamlar esnasında Mankind sedyeyle ambülansa götürülmüş.

Ken Shamrock vs. Dav Severn

Severn hemen rakibini kaldırıp yere çarpıyor. İki isim karşılıklı ankle lock peşindeler. Severn'den powerbomb geliyor, sonra da rakibini yüz üstü suplex ediyor. Severn'den powerslam geliyor, tuş için yetmiyor. Hakem Severn'le meşgulken Own gelip Shamrock'a saldırıyor ve ona chokeout bağlıyor. Hakem bunu görüp DQ kararı veriyor. Steve Blackman imdada geliyor, heeller ring dışına çıkıyorlar. Shamrock kalkınca kendine hakim olamayıp bu sefer Blackman'la uğaşıyor. Görevliler iki ismi sakinleştirmek için uğraşıyorlar. Blackman ringi terk ediyor. Shamrock ise sinirden gidip kendi kafasını basamaklara çarpıyor.

Mankind'ı sahne arkasında sedyeyle dolaşırken görüyoruz. Ambülans görevlileriyse yerde sersemlemiş vaziyetteler. Daha sonra Mankind'ın sedyeyle kayarak ring kenarına geldiğini görüyoruz.

Mankind Ringde:

"Demek baştan beri birlikte çalışıyordunuz ha? Vince McMahon beni uyarmıştı, onu dinlemem gerekirdi. Vince McMahon bana öç alma şansını sundu bu gece. Bunun yolu da üstte asılı olan Hell in a Cell ile olacak. Neredeyse hayatıma mal olan bu kafese geri girmem için aptal olmam gerek. Bir planım var. Ringe girmeme gerek yok, direkt kafesin üstüne çıkacağım yine. Kane'i kafesin üzerinden thumbtacks'in üzerine atacağım. Bu gece tarih yazılacak. İşler ters giderse de bu benim ilk dayak yiyişim olmayacak. Umrumda değil. Bu gece cehennemde görüşmek üzere Kane. İyi günler!"

Marc Mero vs. Kurrgan w/ The Oddities

Maçtan evvel Sable ringe geliyor ve Kurrgan'ı takdim ediyor. Kurrgan rakibini clothesline ile yere seriyor, ama ardından köşede ıskalıyor. Mero onu yere sermeye çalışıyor, ama beceremiyor. Kurrgan'dan sert bir Bossman slam geliyor. Bu esnada seyircilerdne gelen Jacqueline, ring dışındaki Sable'ı boğuyor. Mero ringde low blow çekiyor ve DQ oluyor. Mero ve Jacqueline tüyüyorlar.

Soyunma odasında X-Pac birisinin çizmesinin içine işiyor...

The New Age Outlaws vs. Southern Justice

Hawk yine içmiş, bu maçta kafasına göre spikerlere katılıyor ve saçmalıyor. Daha sonra Jarrett spikerlere katılıyor, ayağında çorapla geliyor. Anlaşılan X-Pac onun çizmesine işemiş, Jarrett çok sinirli. Ringdeki mücadelede fazla anlatılacak bir şey yok. Ortalık biraz karşısınca Billy'den Piledriver geliyor, Road Dogg da tuşu buluyor. Jarrett, sürekli çoraplarını ekrana yansıtan kameramanı pataklıyor, sonra da onun kafasını kazıyor.

Hell in a Cell Match
Mankind vs. Kane w/ The Undertaker

Mankind kafesi tırmanmak istiyor, kendisine engel olmaya çalışan hakemleri pataklıyor. Mankind, kafesin kapısını Kane'e çarpıyor, sonra da onu dışarıda pataklıyor. Mankind kafesin üzerine bir sandalye yollayıp tırmanıyor, Undertaker onu çekip spiker masasına düşürüyor! Taraftarlar Foley için tezahürat yapıyorlar. Kane gelip Mankind'ı pataklıyor. Kane onun kafasını kapıya sıkıştırıyor, sonra da ringe sokuyor. Kane basamakları ringe yolluyor ve bununla Mankind'a çakıyor, bu esnada kafes de kilitleniyor. Kane iplerin üzerinden ring dışındaki Mankind'a crossbody yapıyor. Mankind ringin altına girip diğer taraftan çıkıyor ve sandalyeyle dönüp Kane'e çakıyor. Mankind ringe thumbtacks'i sermek istiyor, ama Kane ona engel oluyor. Mankind rakibine sert darbelerle giriyor ve onu Piledriver ediyor!

Mankind üst iplere yöneliyor, ama Kane kalkıp sandalyeyle ona çakıyor. Kane'den rakibine chokeslam geliyor, sonra da Tombstone. Taker ring dışından Kane'in işi bitirmesini işaret ediyor. Kane tekrar rakibine sandalyeyle iki defa bayağı sert çakıyor! Kane, Mankind'ı sandalyenin üzerine Tombstone ediyor! Birden Austin ringin altından çıkıyor ve Kane'e saldırıyor! Kafesin dışındaki Taker da onun yardımına gelemiyor! Taker kafesi tırmanıyor. Austin'dan Kane'e Stunner geliyor. Taker bu arada kafesin üstünde delik açarak girmeye çalışıyor, ama kafes birden yükseltilmeye başlıyor. Bunun yapanın Vince olduğunu görüyoruz, SummerSlam maçının yanmasına engel oluyor böylece. Austin, kalkan Kane'e bir tane daha Stunner çekiyor ve sahne arkasına dönüyor.

Reklamlardan döndüğümüzde Taker ringde ve konuşuyor. "Austin, bu yaptığın bir korkaklık. Kane'e arkadan saldırdın. Ona saldırınca kaderini de belirlemiş oldun. Bu gece bitmeden kaderinle yüzleşeceksin. Bunun artık SummerSlam'le alakası yok, bu aramızdaki şahsi bir sorun."

Chyna Ringde Zor Durumda:

Chyna ringe gelip geçen hafta HHH'i pataklayan The Rock'ı bekliyor. The Rock elinde mikrofonla ring dışına geliyor. The Rock geldikten kısa bir süre sonra The Nation üyeleri de arkasından geliyorlar. Yanlarında da merdiven var. The Rock konuşuyor. "Chyna, bana meydan falan mı okumak istedin? Buradayım. Ancak bir saniye bilse sanma ki beni kandırdın. Bunun baştan beri ayarlandığını biliyorum. Beni ringe çağıracaktın, sonra da DX üyeleri gelip beni pataklayacaklardı. Ama ben hazırlıklı geldim. Haddini bil, çeneni kapa ve dev ekrana bak." DX'in soyunma odasının kapısı bloke edilmiş. The Rock rahat bir şekilde SummerSlam'de HHH'le yapacağı merdiven maçıyla ilgili olarak promo kesiyor. The Rock ardından Chyna'yla dalga geçiyor ve onun sekse ihtiyacı olduğunu söylüyor. Chyna ona çakmak istiyor, The Nation üyeleri onu tutup buna engel oluyorlar. Chyna dizlerinin üzerinde, The Rock da "Bu bayağı doğal bir pozisyon senin için" diyor. The Rock, Chyna'yı öpecekmiş gibi yapıyor, ama sonra da "Asla senin gibi bir çöp yığınını öpmem!" diyor. "Ama Henry, sen görevini bil ve bu pisliğe bir öpücük ver" diyor. Henry buna hazırlanıyor ama Shawn Michaels elinde sandalyeyle ringe geliyor ve Henry'ye çakıyor! Rezil olan Chyna ağlamaklı oluyor. Michaels da sandalyeyi Chyna'ya verip ringi terk ediyor.

Val Venis vs. Taka Michinoku

Taka'dan heel kick ve sert bir dropkick geliyor, Venis ring dışına düşüyor. Taka'dan Asai Moonsault geliyor. Daha sonra Venis ringde üstünlüğü ele geçiriyor ve powerslam çekiyor. Venis üst iplerden Money Shot çekip işi bitirmişken her nedense HHH gelip Venis'a sandalyeyle çakıyor. Bir sandalye darbesi de Taka'ya. HHH çok sinirli. "Rock, bu gece çizgiyi aştın. SummerSlam'den benim yosmam olacaksın!" diyor.

SummerSlam'in "Highway to Hell" videosu ilk defa gösteriliyor.

Gangrel vs. X-Pac

Gangrel sert darbelerle maça üstün başlıyor. X-Pac bir spinning heel kick ile cevap veriyor. Ama Gangrel'den de hemen çok sert bir powerslam geliyor. X-Pac yine heel kick deniyor, ama Ganrel bu sefer onu yakalayıp yere çarpıyor. Gangrel üst iplerden atlıyor, X-Pac çekiliyor. Yine seyircilerin arasında Edge'i görüyoruz. X-Pac'ten Bronco Buster geliyor. Ancak bu esnada ringe giren Jeff Jarrett, X-Pac'in kafasına gitarıyla çakıyor. HHH ve Chyna imdada geliyorlar, Jarrett ringden tüyüyor. İşler sakinleştikten sonra Edge ringe dalıyor ve Gangrel'e saldırıyor. Görevliler onu Gangrel'den ayırıyorlar, bu sanki Gangrel'in hoşuna gitmiş gibi gülüyor.

Undertaker'ı sahne arkasında bir tabutu iteklerken görüyoruz.

Brawl for All Match - Turnuva Finali
Bart Gunn vs. Bradshaw

Kazanan 75 bin dolar, kaybeden 25 bin dolar kazanacakmış. Gunn hemen iyi yumrukları oturtuyor ve Bradshaw yerde! Hakem sayıyor, Bradshaw kalkıyor. Hakem ona iyi olup olmadığını soruyor, Bradshaw başını sallıyor. Gunn rakibine hemen iki yumruk daha geçiriyor, Bradshaw'un işi yarım dakikada bitmiş durumda! Gunn turnuvayı domine ediyor ve kazanıyor. Bradshaw yerde sürünüyor, sağlık görevlileri onun durumunu kontrol ediyorlar. Bradshaw bir süre sonra kalkıyor ama resmen kamyon çarpmış gibi...

Taker Meydan Okuyor:

Işıklar kararıyor, druidlerin ilahisini duyuyoruz. Bir süre sonra druidleri sahne arkasından gelirken görüyoruz, aralarında bir tabutu getiriyorlar ve bunu ring kenarına bırakıp sahne arkasına dönüyorlar. Taker'ın müziği çalıyor ve kendisi tek başına ringe geliyor. "SummerSlam'de bana ait olan WWF şampiyonluğunu alacağım ve bunu bir erkek gibi yapacağım. Austin, ben sana arkadan saldırmayacağım. Kane'in de SummerSlam'de başka işleri olacak. Sadece sen, ben ve WWF şampiyonluğu Austin... Ama bu gece bu işi şahsi bir sorun haline getirdin. Bu gece Highway to Hell'de gezmen için sana meydan okuyorum" diyor Taker. Vince sahne arkasından geliyor... "Bırak şimdi Austin'ı... Benim soruma cevap ver. Vince McMahon senin için dost mu, yoksa düşman mı?" diye soruyor Vince. Taker gülümsüyor, ama ardından Vince'i boğazından yakalayıp chokeslam ediyor. Austin tabuttan çıkıyor ve ringe dalıyor, ama Taker'a bir şey yapamadan bu sefer de tabuttan Kane çıkıp Austin'a saldırıyor. Nasıl olduysa bu? Austin ring dışına çıkıp eline sandalye geçiriyor, ama ringde karşısında iki kişi olduğu için sahne arkasına dönmeye karar veriyor.

© 2009 Hakan Haktanır

Joomla Templates by Joomlashack