1998/05/25: RAW

RAW - 25 Mayıs 1998

Hazırlayan: Hakan Haktanır

Bu sayfada yazılanları kaynak göstererek dahi yazılı iznim olmadan kullanmayınız.

WWF Heavyweight Title: "Stone Cold" Steve Austin
WWF Intercontinental Title: The Rock
WWF Tag Team Titles: The New Age Outlaws
WWF European Title: Triple H
WWF Light Heavyweight Title: Taka Michinoku

25 Mayıs 1998

Spikerlerimiz Jim Ross ve Michael Cole.

Vince ve Adamları Ringde:

Geçen hafta olduğu gibi, bu hafta da Vince yanında Brisco, Patterson ve güvenlik görevlileriyle ringe geliyor. "Geçen Pazartesi gecesi, ne güzel bir geceydi. Brisco ve Patterson bir geceliğine emeklilikten çıkıp Austin'ı patakladılar. Ben de yılan Austin'ın başından zehri akıttım. Seyircilerin arasından çıkıp Austin'ın sırtına sandalyeyle çakmak çok güzel bir duyguydu. Ben Austin'a saldırdım! Bu bizler için özel bir geceydi, ama bu Pazar olacakların yanında az kalacak" diyor Vince McMahon ve Over the Edge'de kendisinin, Brisco'nun ve Patterson'ın görevlerini hatırlatıyor.

Austin'ın müziği çalıyor ve kendisi ringe geliyor. Austin, Vince'in yaptıklarıyla kendisinin dünyanın en aptal adamı olduğunu ispatladığını söylüyor. Austin, az önce Vince'in "Ben Austin'a saldırdım" laflarını hatırlatıyor ve güvenlik görevlilerinin onu tutuklaması gerektiğini söylüyor. Vince de bunun sadece lafın gelişi olduğunu söyleyeme çalışıyor ama görevliler onu götürüyorlar! Vince kelepçelenirken sinirden köpürüyor. Patterson ve Brisco da Vince'i korumak için görevlileri ittirdikleri zaman, onların da başı derde giriyor. Austin onların karşısında bir bira açıyor ve bunu Vince'in kafasına döküyor. Austin seyircileri selamlarken Vince ve adamları da ringden götürülüyorlar.

Legion of Doom 2000 (Hawk, Animal & Puke) vs. The Disciples of Apocalypse

Hawk ve Animal, yeni ortaklarını takdim ediyorlar: Puke (Darren Drozdov). Maçın başında altı isim de ringdeler. Ardından ortada bir mücadele izliyoruz. Hawk kısa bir süre zor durumda kalıyor, ama sonunda rakibini clothesline ile yere serip Puke'a tag çıkarıyor. Puke temizliğe gidiyor ve Chainz'a flying tackle çekiyor. Ardından Puke'tan powerbomb ve tuş geliyor.

Sahne arkasında Vince McMahon'in görevlilerle tartışırken görüyoruz. Vince ve adamları polis arabasına bindiriliyorlar.

Dan Severn vs. Owen Hart

Severn'den fireman carry takedownlar geliyor, sonra da Owen'ın koluna pes ettirici armbar bağlıyor. Severn hareketi bırakıyor, Own daha sonra ona tekmelerle cevap vermek istiyor ama Severn yine onu indiriyor. Owen'dan yine tekmeler geliyor ve Severn ring dışına düşüyor. Owen rakibini ring dışında pataklayıp ringe sokuyor. Owen'dan gutwrench suplex geliyor, Severn daha sonra köşede rakibini pataklayarak cevap veriyor. Owen hakeme çaktırmadan bir low blow tekme geçiriyor. Severn tekrar armbar'ı bağlıyor, ama Nation of Domination üyeleri imdada geliyorlar ve DQ'ye neden oluyorlar. Severn onlardan dayak yiyor. Henry'den iki splash geliyor, Owen da Severn'in bacağını sandalyeye kıstırıp iplerden üzerine atlamak istiyor ama görevliler buna engel oluyorlar.

Edge... Yakında WWF'te...

The Jackyl, ringe Howard Stern Show'da çalışan iki salakla ringe geliyor: Hank the Angry Drunken Dwarf ve Crackhead Bob. Jackyl, size tanıtacağım ucubeler bu kadar değil deyip sahne arkasından birilerini çağırıyor. Gelen grubun içinde Princess Luna, maskeli isim Golga ve uzun boylu bir isim var. Neyse, bunlar Human Oddities grubunu oluşturuyor.

Golga vs. Headbanger Thrasher w/ Mosh

Golga hemen rakibine saldırıyor, ama ardından üstünlük Thrasher'da. Golga onu kaldırıp başını köşeye çarpıyor. Golga'dan big boot, kafa atışı, powerslam ve tuş geliyor. Mosh maçtan sonra ringe dalıyor, ama uzun boylu adam ringe girip ona kafa atıyor.

Vince ve adamları halen polis arabasındalar. Halen götürülmelerini bekliyoruz.

Jeff Jarrett w/ Tennessee Lee vs. Vader

Vader'dan clothesline, slam, karın bölgesine dirsek, sonra da splah geliyor ama Lee hakemi meşgul edip tuşa engel oluyor. Vader'dan köşede splash geliyor, sonra da powerbomb yapıyor! Lee tekrar hakemi engelliyor... Vader bunun üzerine onunla uğraşıyor, Jarrett da arkadan onun dizine saldırıyor. Jarrett rakibinin dizine ve bacağına çalışıyor. Vader daha sonra kendine gelip rakibini yere seriyor, ikinci iplerden splash yapıyor, ama birden Kane ringe dalıp Vader'a saldırıyor! Maç Vader'ın lehine DQ ile sonuçlanıyor. Kane, Vader'ı bir güzel pataklıyor. Kane onu ring dışında basamaklara çarpıyor, sonra da Bearer ile birlikte sahne arkasının yolunu tutuyor.

Vince ve adamları polis arabasından çıkarılıyorlar. Anlaşılan o ki Austin, bir anlaşma yapılması durumunda şikayetini geri çekeceğini söylemiş. Vince, Austin'dan özür diliyor ve serbest bırakılıyor. Programın ikinci yarısına geçerken Vince'in yüzünden bayağı sinirli olduğunu görebiliyoruz.

Programın ikinci bölümünde spikerlerimiz Jim Ross ve Jerry Lawler.

Vince ve Adamları Tekrar Ringde:

Vince ve adamları bir kez daha ringe geliyorlar, bu sefer biraz rezil olmuş durumdalar. Vince, "Umarım eğlenmişsindir Austin. Beni bir suçlu gibi tutuklattın? Sen kendini ne zannediyorsun? Yaptığımız anlaşma gereği de Pazar geceki maçta bir de tarafsız görevli istedin. Onun görevi de benim tarafsız hakemlik yaptığımı kontrol etmekmiş. Ben bunu kabul ettim, çünkü WWF'in kadrosundaki kimse beni korkutmuyor. Kimse benim yapacaklarıma engel olamaz. Eğlencen artık sona eriyor Austin. Bu gece seni maça sokuyorum. The Undertaker ile karşılaşmak zorundasın!" diyor.

DX ordusunun videoları devam ediyor. Bu sefer bir havalimanındalar.

Al Snow gelip Lawler'a kızıyor, "Hani bana Vince'le görüşme ayarlayacaktın?" diyor. Görevliler kendisini uzaklaştırıyorlar.

Taka Michinoku vs. Togo w/ Yamaguchi San

Taka'dan heel kick, sonra da ring dışındaki rakibine springboard crossbody geliyor. Ringde Taka'nın üstünlüğü sürüyor. Missile dropkick geliyor, ama bir kez daha üst iplerden atlayınca Togo ona dropkick geçiriyor. Togo ring dışına düşen rakibine ringin köşesinden cannonball yapıyor. Yine ringe dönüyoruz ve Yamaguchi'nin yardımıyla Togo tuşa yaklaşıyor. Togo'dan snap powerslam var, ama tuş gelmiyor. Togo'dan moonsault, bu da yetmiyor. Taka daha sonra hurricarana ile cevap verip tuşu buluyor. Taka maçtan sonra Kaientai grubunun saldırısına uğruyor. Maalesef Bradshaw bu hafta burada olmadığı için imdada gelemiyor.

Farooq vs. Marc Mero w/ Sable

Mero'nun elinde, Sable'ın kontratı var. Bize Sable'ın neden köşesinde olması gerektiğini hatırlatıyor. Mero fırsatı buldukça ring dışında Sable'ı kalkan olarak kullanıyor. Mero'dan running knee lift geliyor, sonra da DDT çekiyor. Sable iplerin dışına gelip Mero ile tartışıyor, Farooq da Mero'yu arkasını dönünce clothesline ile yere serip tuşu buluyor. Sable bir kez daha Mero'nun yenilmesine neden oluyor. Mero mikrofonu alıyor. "Oyun oynamak mı istiyorsun Sable? Over the Edge'de herhangi bir isim beni senin yardımın olmadan yenerse, o zaman bu kontratı yırtıp atarım. Aksi taktirdeyse sen WWF'ten ayrılmak zorundasın" diyor Mero. Sable da bunu kabul ediyor ve onu Pazar gecesi göreceğini söylüyor.

DX videosu devam ediyor. HHH güya jete binmiş ve gökyüzüne WCW aleyhine sloganlar yazıyor.

The Rock w/ Mark Henry vs. HHH w/ Chyna

Rock side headlock ile rakibini yere indiriyor. Rock side headlock bağlıyor, ama HHH ona dirsekle çakarak kurtuluyor. Ardından yumruklaşma var, Rock bundan üstün ayrılıyor. HHH rakibini ring dışarı yolluyor, Chyna da fırsatı bulunca Rock'a çarpıyor. Henry ve Chyna ring dışında yüz yüze geliyorlar. Bu esnada HHH de Rock'ı ring dışında bir güzel pataklıyor. Ringe dönülünce Rock toparlanıyor ve rakibinin köşede pataklıyor. Ardından hakemin Chyna ile meşgul olmasını lehine kullanan Rock, HHH'in kafasına şampiyonluk kemeriyle çakıyor. Ancak Rock tula gittiği anda da Chyna ringin öbür köşesine geliyor ve Rock'ı çekerek tuşu bozuyor.

Reklamlardan dönüğümüzde Rock ringde People's Elbow çekiyor, bu tuş için yetmiyor. HHH daha sonra toparlanıyor ve rakibini yere seriyor. Hakem yine diğer isimlerle meşgul olduğu anda da bu sefer Chyna, Rock'ın kafasına kemerle çakıyor. HHH, rakibinin yerde kaldığını biraz geç görüyor ve tuşu bulamıyor. HHH'ten snap suplex, kafaya diz darbesi, yine tuş gelmiyor. HHH daha sonra Pedigree deniyor ama Rock onu backdrop ile ring dışına yolluyor. Henry ring dışında HHH'i tekmeleyince, Chyna da ona sandalyeyle çakıyor. HHH, Henry'yi köşeye çarpıyor. Rock da ring dışına gelip HHH'le kavgaya giriyor. Hakem zilin çalınmasını istiyor, karar Double Countout.

Rock sahne arkasına giderken Farooq'un saldırısına uğruyor. Farooq, ona sahne girişinde Piledriver çekiyor!

Gecenin Son Maçı İçin Bekleyiş:

Vince McMahon, hakem olarak giyinmiş şekilde ringe geliyor. Kendisi, Taker ve Austin arasındaki maçın hakemi olacak. Ardından Undertaker'ın müziği çalıyor ve kendisi ringe geliyor. Taker, Vince'in suratının dibine giriyor, sonra da onu boğazından yakalıyor ve chokeslam ediyor! Taker bununla da yetinmiyor ve ona Tombstone çekmek istiyor, ama Kane'in ringe doğru geldiğini görünce hareketi çekmekten vazgeçiyor. Taker ve Kane yumruklaşıyorlar. Taker'dan big boot, sonra da clothesline ve Kane ring dışına düşüyor. İki isim ring dışında kavga ediyorlar, sonra da bu mücadele seyircilerin arasına taşıyor. Patterson ve Brisco da ringde Vince'in durumunu kontrol ediyorlar. Birden Austin'ın müziği çalıyor ve kendisi ringe geliyor. Brisco'ya Stunner, Patterson'a Stunner! Austin, Vince'inm kollarını iplere sıkıştırıyor, sonra da onun kafasına sandalyeyle çakmaya hazırlanıyor. Arkadan koşarak elinde sandalyeyle Dude Love geliyor, ama Austin buna hazırlıklı ve sandalyeyle ona çakıyor. Vince'in adamları da bu arada onu iplerden kurtarıyorlar.

© 2009 Hakan Haktanır

Joomla Templates by Joomlashack