| 1997/11/03: RAW |
|
3 Kasım 1997 RAW programının incelemesi.
RAW - 3 Kasım 1997Hazırlayan: Hakan Haktanır
Bu sayfada yazılanları kaynak göstererek dahi yazılı iznim olmadan kullanmayınız. WWF Heavyweight Title: Bret "Hitman" Hart 3 Kasım 1997 - Hershey, Pennsylvania Spikerlerimiz Jim Ross ve James Cornette. Steve Austin Ringde: Vince McMahon ringde, Austin'ın müziği çalıyor ve kendisi ringe geliyor. "Sonunda beklediğin maç bu Pazar gecesi gerçekleşecek. Intercontinental Title için Owen Hart ile karşılaşacaksın" diyor Vince. Austin da "Bu bir güreş maçı olmayacak, bu intikam olacak. Beni boynumun üzerine düşürdüğün için şimdi kıçının tekmelenmesini hak ettin" diyor. Vince, "Bu gece Hart Foundation Kanada'da. Sen hem onları, hem de Nation of Domination'ı sinir ettin. Ahmed Johnson'a da geçen haftaki RAW'da Stunner çektin" diyor. "Ben sadece Owen'ı korudum ki onun kıçı Survivor Series'de benim olsun. Diğer isimler de sadece yanlış zamanda, yanlış yerde yer aldılar. Önüme çıkanın kıçı tekmelenir..." Ahmed Johnson'ın müziği çalıyor ve kendisi sahne girişinde beliriyor, hakemler onun etrafında toplanıyor ki olay çıkmasın. Ahmed ringe giriyor, Vince onunla konuşmak istiyor. Ahmed konuşmaya çalışıyor, ama taraftarlardan muazzam bir "Austin" tezahüratı var. "Geçen haftaya kadar sana saygı duyuyordum Austin, ama geçen hafta yanlış çizgiyi geçtin. Asıl senin kıçın tekmelenecek Austin. Benim taraftara ihtiyacım yok...." Ahmed iyice gaza gelip bağıra bağıra devam ediyor, "Ben 13 yaşından beri kendi başıma kaldım ve kendimi büyüttüm! Bana kazık atabileceğini mi düşünüyorsun!? Güreş giysilerimizi giyinelim ve bu gece bu işi halledelim, serseri!" Görevliler Ahmed'i uzak tutmaya çalışıyorlar, Vince de Austin'a soruyor, "Ne diyorsun Austin? Sana bu gece maç için meydan okundu." Austin da "Bu gece Ahmed Johnson'ın kıçının tekmelenişini görmek istiyorsanız 'Hell Yeah' diyin" diyor, seyirciler de coşuyor. Reklamlardan sonra sıradaki maçı sunmak için Sunny geliyor. Brian Christoper da spikerlere katılıyor. Light Heavyweight Championship - 1. Tur Maçı Aguila sadece 19 yaşında. Augila, bolca springboard hareketler uyguluyor, özellikle armdrag kombinasyonları söz konusu. Loco iplerin arasından uçarak geçmek istiyor ama hareketi batırıyor ve iplere takılıyor. Ardından Aguila'dan, ring dışındaki rakibinin üzerine bir plancha geliyor. Daha sonra ringde Loco üstün ve Bow and Arrow bağlıyor. Loco da daha sonra rakibine bir sommersault plancha yapıyor. Ringde Loco'dan corkscrew moonsault denemesi var, Aguila çekiliyor. Aguila rakibini ring dışına yolluyor ve üst iplerden güzel bir moonsault çekiyor. Tekrar ringdeyiz ve Aguila üst iplerden cross body ile işi bitiriyor. Hareketler bakımından güzel, ama ring içi psikolojisi eksik bir maç. Goldust & Marlena Röportajındaki Olaylar: Jim Ross, Goldust ve eşi Marlena ile yaptığı bir röportajı sunuyor. Röportajda Marlena, bir süre eşi ve çocuğundan uzak kalmanın zor olduğunu söylüyor. Marlena konuşuyor ve çok mutlu olduklarını falan söylüyor ama bir gariplik var, sesi bir garip ve Goldust'ın suratı da çok asık. Goldust bir süre sonra "Bunu daha fazla yapamayacağım" diyor birden. "Terri, ağzından çıkan her laf midemi bulandırıyor" diyor Dustin (Goldust). "Neden bahsediyorsun?" diye soruyor eşi. Uzun bir sessizlik var... Dustin devam ediyor: "Uzun bir süredir babam için, sonra senin için yaşadım. Bir süre evvel yine Jim Ross ile bir röportajım vardı ve ağlamıştım, çünkü babam 25 senedir hayatın zehir etti bana. Seni tanıdığım 7 senedir de bir ufak köpek yavrusu gibi davranmak zorunda kaldım. Ne zaman seni memnun edemediysem bana hep kötü davrandın. Sıkıldım bundan artık, senin yüzünden kendim olamıyorum. Sen benim kim olduğumu bile bilmiyorsun. Söyle, kimim ben? Bir ay gittin evden, kim bilir neler yaptın, sence ben evde oturup Bay Anne rolünü mü üstlendim? Hayır, ben de dışarı açıldım ve aradığım bir şey buldum." Dustin bir kaç defa eşine "Gözlerime baksana" diyor, Terri ise ağlamaya başlıyor, morali çok kötü bozulmuş durumda. Dustin devam ediyor... "Ben bir ay boyunca evde durmadım. Ne oldu biliyor musun? Birini buldum. Beni daha iyi tanıyan ve anlayan birisini buldum... Seni sevmiyorum artık." Terri, "Neden yapıyorsun bunu? Özellikle de şimdi ve burada... Neden?" diye soruyor ona. Dustin da, "Artık yaptıklarımı kendim için yapacağım. Hayatıma baştan başlıyorum. Senin için veya babam için yaşamayı keseceğim. bu yüzüğü, bu evliliği ve Marlena'yı alabilirsin ve arkana sokabilirsin" diyor. Dustin çekip gidiyor, Terri ağlıyor. Başarılı ve tüyler ürpertici bir sunum. Röportajdan sonra arenaya dönüyoruz ve Jim Ross bununla ilgili bir kaç yorum yapıyor. Ross'a göre Goldust hayatı için sorumluluk kabul etmiyor ve sorunları için babasıyla eşini suçluyor. "Aynaya bakıp erkek olsun artık. Bu yaptıkları çok yanlış, utanması gerek" diyor. Survivor Series'de Bret Hart vs. Shawn Michaels maçı olacak. Bu önemli çekişmenin tarihçesine değinen bir kısa belgesel sunuluyor. Bu, ikilinin Wrestlemania XII'den sonraki ilk maçları olacak, yani 18 ay aradan sonra. Ahmed Maç İçin Sabırsızlanıyor: Ahmed Johnson, Steve Austin ile karşılaşmak için ringe geliyor. Maçın daha sonra olması gerek, ama anlaşılan Ahmed bekleyememiş. Işıklar kararıyor, Kane'in müziği çalıyor. Kane arkasında Bearer ile ringe yol alıyor. Kane ringe giriyor, Ahmed onu yumrukluyor. Ama Kane onu yakalayıp chokeslam çekiyor. Ahmed yerde yatarken Kane ellerini havaya kaldırıp indiriyor, köşelerden alevler yükseliyor. Ahmed ayağa kalkınca Kane onu tekrar yakalıyor ve Tombstone Piledriver çekiyor! Kane daha sonra Ahmed'i ayağa kaldırıp bir tane daha çekiyor! Ringe birden Mankind dalıyor, Bearer'a Mandible Clow bağlıyor, sonra da bir metal sopayla Kane'e çakıp onu yere seriyor! Kane bir süre sonra kendine geliyor, Mankind ring dışında elinde sandalye ile bekliyor, görevliler araya duruma el koymaya çalışırken reklam arasına gidiliyor... Reklamlardan sonra olayları tekrar hatırlıyoruz ve eğrilmiş metal boru ekrana geliyor. Austin Tekrar Ringde: Austin mikrofonu alıyor ve "Bu gece Ahmed Johnson'ın kıçının tekmeleneceğini söylemiştim, aynen de öyle oldu. Eğer Ahmed Johnson kıçını ringe getirebilirse, onunla güreşmeye hazırım. Ama gelemezse, soyunma odasından isteyen gelsin" diyor. Bir süre bekleniyor, daha sonra da Nation of Domination'ın müziği çalıyor. Dört NOD üyesi beliriyor, Kama ringe giren isim oluyor. Ancak tam o anda Legion of Doom beliriyor ve ring dışından NOD üyelerine saldırıyorlar. Bu olanlara bakan Kama da arkasını döndüğünde Austin'dan Stunner yiyor. Austin, gülerek sahne arkasının yolunu tutuyor. Programın ikinci yarısında Vince McMahon ve Jerry Lawler spiker masasındaki yerlerini alıyorlar, Jim Cornette yok. DX Ringde: Rick Rude sahne girişinde beliriyor, bir süre taraftarları aşağıladıktan sonra DX'i takdim ediyor. Michael Cole ringde DX ile röportaj yapıyor. "Shawn Michaels, geçen haftaki RAW'da Bret Hart vs. Ken Shamrock maçına karışıp Hart'a saldırdın..." Triple H mikrofonu onun elinden alıyor. Chyna, Cole'un arkasında eğiliyor, HHH de Cole'u ittirip düşmesine neden oluyor. Cole kızıp ringi terk ediyor. Michaels mikrofonu alıp kendini övüyor, gelecek hafta RAW'da çıplak gezeceğini söylüyor, ikinci olarak da Shamrock'a dünyanın en tehlikeli adamının kim olduğunu gösterecekmiş. DX, Slaughter'ı bu maçı ayarlaması için ringe çağırıyor. Slaughter ringe geliyor, "Sen gelecek hafta Shamrock'ı istiyorsun demek?" diyor. Bu arada DX, Slaughter'ın büyük çenesiyle dalga geçiyor ve hatta yüzlerine koruyucu maske geçiriyorlar. Slaughter da kızıyor ve Michaels'ın Shamrock ile haftaya değil, bu gece karşılaşacağını söylüyor. Marc Mero w/ Sable vs. Savio Vega Mero'dan hip toss, daha sonra da shoulder block. Vega'nın dropkick denemesinde Mero çekiliyor. Vega köşede rakibine çalışıyor, Mero fazla etkilenmiyor. Mero yumruklarla çalışıyor, ama daha sonra Vega'dan spinning heel kick geliyor. Vega daha sonra iplerin dışına eğilip Sable'ın saçını okşuyor, Mero ona ani bir rollup yapıyor ama sadece iki buluyor. Vega'dan clothesline, sonra tekme denemesi, ama hakem Sable ile meşgulken Mero'dan low blow geliyor. Ardından Mero'dan TKO ve tuş geliyor. Maçtan sonra Michael Cole, Sable ile röportaj yapmak istiyor. Mero oraya kızarak geliyor ve "Bu röportaj bitmiştir" diyor. "Gelecek hafta bir yıldızla röportaj yapmak istersen, benimle yaparsan" diye ekliyor. Dog Collar Match Bulldog yanında Jim Neidhart, Phil Lafon ve Doug Furnas ile geliyor (kendileri Survivor Series'de Team Canada'nın parçası olacaklar). Vader ve Bulldog, birbirlerine zincirle boyunlarından bağlanıyorlar. Dört köşeye ilk dokunan kazanacak. Vader yumruklarla saldırıyor, ama daha sonra Bulldog onu ring dışına clothesline ediyor. Vader boynundan asılı kalıyor ve Bulldog'un adamları ona saldırıyor. Maçta DQ yok bu arada. Vader bir süre sonra ringe dönüyor, Bulldog onu çekerek iki köşeye dokunuyor. Üçüncüye de zar zor dokunuyor, ama Vader onun sonuncusuna yetişmesine izin vermiyor. Daha sonra Vader bu sefer rakibini çekerek köşelere dokunuyor ve maçı kazanıyor, ama maçtan sonra dört ismin saldırısına uğruyor. Birden ringe tanımadığımız bir adam dalıyor ve tekmelerle bu isimlere saldırıyor. Bir süre başarılı, ama dört adama birden karşı koyamıyor. Neyse, görevliler araya giriyor. Spikerler de ringe dalan bu adamın bir taraftar olduğunu söylüyorlar. Görevliler bu adamı götürüyorlar. Not: Bu adamın kim olduğunu görseniz bilirsiniz, ama heyecanı gitmesin diye söylemiyorum. Billy Gunn & Road Dogg vs. Los Boricuas Fazla sürmeyen maçta Jose, Road Dogg'a bir Piledriver çekiyor ve tuşu arıyor. Ama hakem o sırada diğer Boricuas üyesiyle meşgul, Billy de bunu fırsat bilip üst iplerden atlayarak Jose'ye çakıyor ve Dogg'un tuşa gitmesini sağlıyor. Hakem de tuşu veriyor. Shawn Michaels vs. Ken Shamrock Shamrock hemen maçın başında rakibine yumruklarla saldırıyor, sonra da onu military press ile havaya kaldırıyor ve ring dışına HHH ve Chyna'nın üzerine fırlatıyor. Shamrock rakibini saçından çekerek tekrar ringe sokuyor, sonra da köşeye sertçe fırlatıyor. Shamrock tam belly to belly yapacakken Michaels onun gözüne parmak sokuyor. Shamrock güzel bir suplex ile tuş arıyor, olmuyor. Shamrock onu clothesline ile dışarı yolluyor, sonra da yumruklarla pataklıyor. Ancak Chyna arkadan Shamrock'ı köşeye ittiriyor. Reklam arasına giderken Rick Rude da ring kenarına gelirken ekrana geliyor. Reklamlardan dönünce HHH ring dışında Shamrock'a saldırıyor, sonra da onu ringe yolluyor. Ringdeki üstünlük bu sefer Michaels'da. Ama Shamrock bir cross body yapıyor, tuşu bulamıyor. Michaels'dan ani bir clothesline, o da tuşu bulamıyor. Michaels chinlock bağlıyor. Shamrock daha sonra kurtuluyor ve ani bir rollup yapıyor, yine Michaels ikide kurtuluyor. Ardından Michaels'dan feci bir dropkick, Shamrock yerde. Michaels fazla havaya giriyor ve tuşa geç gidiyor, Shamrock kurtuluyor. Michaels rakibini köşeye götürüyor, ama Shamrock kafasının köşeye çarpılmasına engel oluyor ve rakibini yumrukluyor. Ardından Michaels rakibini öbür köşeye yolluyor ve koşuyor, ama Shamrock çekiliyor. Shamrock'dan Irish Whip, ters bir dirsek, bir de hurricanrana denemek isriyor ama Michaels onu yakalayıp powerbomb ediyor! Shamrock tuş olmuyor. Michaels'dan Sweet Chin Music boşa gidiyor ve Shamrock'dan belly to belly geliyor! Shamrock, maça karışmak isteyen HHH'i de yere seriyor. Michaels bir kez daha SCM deniyor, Shamrock onu ayağından yakalayıp ankle lock bağlıyor! Michaels pes ediyor, ama Chyna hakemi oyalıyor. Rick Rude ringe girip çantasıyla Shamrock'ın kafasına çakıyor! Hakem bunu görüyor ve DQ kararı veriyor.Maçtan sonra HHH, Shamrock'ı Rude'un çantasının üzerine Pedigree ediyor! © 2008 Hakan Haktanır |