| 1997/09/29: RAW |
|
29 Eylül 1997 RAW programının incelemesi.
RAW - 29 Eylül 1997Hazırlayan: Hakan Haktanır
Bu sayfada yazılanları kaynak göstererek dahi yazılı iznim olmadan kullanmayınız. WWF Heavyweight Title: Bret "Hitman" Hart 29 Eylül 1997 - Albany, New York Programın başında, son haftalarda Austin'ın yaptıkları ekrana yansıyor. Spikerlerimiz Jim Ross ve Jerry "The King" Lawler. Vince McMahon ise ringde ve Shawn Michaels'ı takdim ediyor. Açılış: Michaels, yanında HHH, Chyna ve Rick Rude ile ringe geliyor. Vince ile olarak Rude'a neden burada olduğunu soruyor. Rude ise ona bunu kendisini ilgilendirdiğini söylüyor ve sözü Austin'ın yaptıklarına getiriyor. Bu arada Michaels, Vince'in kulağına parmak sokuyor, HHH de arkadan iki parmak yapıp ona ekstra kulak vermiş oluyor. Michaels, ilk olarak geçen hafta bir güzel Taker'ı pataklayışlarından bahsediyor. Söz sırası HHH'e geliyor. Kendisi Vince'e "Sen grupları sevmezsin. Ama bu grubu dağıtmak imkansız. HHH, Chyna ve HBK. Bir kaç senedir arka planda bekledim. Sen ve WWF, sözde yıldızlar için kendinizi fahişe gibi bacak açıp beklediniz. Ama onlardan hiç biri benim ayakkabılarım bağını bile bağlayamaz. Artık beklemeyeceğim, hakkım olanı alacağım. Taker, geçen hafta senin kıçını tekmelemekten büyük zevk aldım. Artık bu ring bizim evimiz, acıların evi" diyor. Bu arada Sergeant Slaughter ringe geliyor ve konuşmaya başlıyor. "Michaels, sana bu Pazarki Hell in a Cell'de şans diliyorum, çünkü şansa ihtiyacın olacak. HHH, sana gelince, senin şansın bitti, çünkü bu gece Taker ile güreşeceksin." HHH bu karara sinirleniyor. Ardından Bret Hart ve Hart Foundation sahne girişinde beliriyor. "Hey Boy Toy, senin Taker'dan başka sorunların var. Sen, Hart Foundation'a dalaştın ve geçilmemesi gereken bir çizgiyi geçtin. Sonuçlarına bu gece katlanacaksın" diyor Bret. Ringde Michaels ve HHH, birbirlerine bakıp çok korkmuş numarası çeker gibi dalga geçiyorlar. One Night Only'nin son anları ekranlarda... The British Bulldog vs. Vader Bullsog rakibine pazılarını gösteriyor. Vader onu köşeye ittiriyor. Karşılıklı shoulder block ve Bulldog yere düşüp ring dışına çıkıyor. Bulldog dönüyor, Vader yumruklarla çalışıyor. Vader ikinci iplerden bir shoulder block yapıyor. Vader bir kez daha deniyor ama bu sefer Bulldog önce yere slam ediyor, sonra da dışarı atıyor. Bulldog ring dışında rakibini seyirci bariyerinin üstüne tosluyor. Ringe dönülünce yumruklaşma var, ardından Bulldog'dan back suplex ama tuş için yetmiyor. Reklamlardan döndüğümüzde mücadele tekrar ring dışında, bu sefer de Vader rakibini bariyerlere nişanlıyor. Ringe dönülüyor, Vader'dan rakibine slam ama Bulldog tuş olmuyor. Vader rakibini köşeye çekiyor ve Vader Bomb yapıyor! Hakem sayınca Hart Foundation ringe dalıp Vader'ı pataklamaya başlıyor. DQ. Bret, Vader'a köşede Figure Four bağlıyor. Patriot imdada gelecek mi? Geliyor tabi ki. Ancak dört kişilik Hart Foundation onu da pataklıyor. Bret bu sefer Patriot'a köşe demirlerinde Figure Four bağlıyor. Ardından Vader ve Patriot'ın üzerine Kanada bayrağı seriyorlar. Bu arada Steve Austin'ın binaya gelip gelmeyeceği bir merak konusu. Arka kapıdan geleceğini düşünen WWF yetkilileri onu orada beklemekte. Farooq olarak bilinen Ron Simmons'ı biraz daha iyi tanıtan bir video sunuluyor. Kendisini iyi adam mı yapmayı planlıyorlar? WWF Intercontinental Title - Turnuva Maçı - Yarı Final Farooq yanında NOD üyeleri ile geliyor. Ahmed de yanında Legion of Doom ve Shamrock ile geliyor. Bu arada Ahmed'in eli sakat. Ahmed rakibine yumruklarla giriyor, sonra da koca bir clothesline. Ahmed daha sonra köşede ıskalıyor. Farooq hemen rakibinin eline çalışıyor. Farooq'dan slam, tuş gelmiyor. Ancak ardından Farooq başını eğince Ahmed ona Scissors Kick yapıyor, sonra da onu dışarı yolluyor. Ahmed rakibini basamaklara yolluyor, sonra da basamakları alıp rakibine çarpıyor. Ahmed, kendisine engel olmak isteyen hakemi de yere seriyor. Bu maç da DQ, Farooq böylece IC kemeri için Owen Hart ile final maçı yapacak. Ringde iki grubun isimleri birbirine giriyor, NOD ringi terk etmek zorunda kalıyor. Reklamlarda Sable, lazer tabancası ile Headbangers'ı kovalıyor... Pillman tarafından hazırlanan yeni bir video. Kendisi yatakta ve yanında Marlena var. Pillman, Badd Blood'da Goldust'ın kendisinin Dude Love ile olan maçına karışmaması için özel önlem alınmasını şart koşuyor. Goldust'ın o maçta kelepçelenmesini istiyor. Sıradaki maç esnasında Dude, bu olaya açıklık getiriyor. WWF yetkililerine göre, eğer Goldust kelepçelenmeyi kabul ederse ve Dude da Pillman'ı yenerse, hemen ardından Goldust, Pillman ile bir No-DQ maç yapma şansını kazanacakmış. The Sultan w/ The Iron Sheik vs.Goldust Dude Love spikerlere katılıyor. Goldust üstün başlıyor, güzel bir clothesline. Ring dışı mücadelesinde de Goldust üstün. Daha sonra ringde Goldust köşede ıskalıyor ve omzunu çarpıyor. Üstünlük Sultan'a geçiyor, backbreaker geliyor ama tuş için yetmiyor. Sultan'dan Sleeper, Goldust back suplex ile kurtuluyor. Splash deniyor, Sultan dizlerini kaldırıyor. Goldust daha sonra seri sert yumruklara başlıyor, ama dirsek atmak isterken ıskalıyor. Sultan, rakibi kalkınca ona superkick çekiyor, ama tuşa gideceğine hava atıyor. Sultan tek elini rakibinin üzerine koyuyor, Goldust tuş olmuyor.Goldust kalkınca bir bulldog yapıyor ve rakibini tuş ediyor. Steve Austin binaya gelmiş... Steve Austin Ringde: Programın ikinci bölümü, Austin'ın ringe gelişiyle başlıyor. Vince tedirginlik içinde ona bakıyor. Austin mikrofonu alıyor. "Bana söyleyeceğin bir şey varmış Vince. O zaman zavallı kıçını ringe getir" diyor. Austin ona mikrofonu veriyor. "Sen ya tam bir delisin, ya da umursamıyorsun Austin. Ama ben de artık umursamıyorum. Senin yüzünden insanlar zarar görüyor. Artık bu işe son vereceğim" diyor Vince. "Beni kovacaksan kov o zaman. Umrumda değil" diyor Austin. Vince ona üç seçenek sunuyor. "İlki, gelecek hafta güreşmene izin veren bir doktor raporu getirebilirsin. Ama bunu hiç bir doktor yapmaz çünkü hazır değilsin. İkinci seçenek, bir belge imzalayacaksın. Eğer sana bir şey olursa sorumluluk sende olacak. Yani bizi dava falan edemezsin. Son seçenek de anlaşmanın sonu erdirilmesi." Austin cevap giriyor. "Şu an canım isterse seni anında yere sererim. Hiç bir doktor benim boynumu benden iyi bilmez. Doktorların dediğini umursamıyorum. İstersen belgeyi getir, belki imzalarım, belki de kıçına sokarım. Eğer beni herkesin önünde kovarsan, ben de sana hayatının en kötü dayağını veririm. Bu kadar, çünkü Stone Cold öyle diyor." Austin ringi terk ediyor, daha sonra da spiker masasına dönen Vince ile biraz uğraşıyor. Vince de ona bir kaç sinirli cevap veriyor. Austin ona orta parmağını gösteriyor ve sahne arkasına gidiyor. WWF Tag Team Championship Maçın sonlarına doğru üstünlük Boricuas'dayken, Godwinns ringe dalıyor ve maçın DQ ile bitmesini sağlıyor. Böylece Godwinns, Bad Blood'da Headbangers ile yapacakları maçın takım kemerleri için olmasını temin etmiş oluyorlar. Owen Hart Ringde: Owen, yanında güvenlik görevlileri ile geliyor. T-shirtünün üstünde "Owen 3:16 - I just broke your neck" yazıyor. Owen, bu Pazar Farooq ile yapacağı turnuva finalini de kazanıp Intercontinental Title'ı kazanacağını söylüyor. Owen lafı Austin'a getiriyor ve Vince'i uyarıyor. Austin'ın WWF'i yok edeceğini söylüyor. Vince'in bunu engellemesini istiyor. Daha sonra Owen köşeye gidip taraftarları selamlıyor, ama bir bakıyoruz ki güvenlik görevlilerinden biri Austin'mış! Austin'dan Owen'a Stunner geliyor. Austin, gerçek güvenlik görevlilerinden kaçıyor. Reklamlardan sonra Owen soyunma odasında boynunu tutuyor, Neidhart ona göz kulak oluyor. Hell in a Cell için hazırlanan kafesin tanıtımı yapılıyor. The Undertaker vs. Hunter Hearst Helmsley w/ Chyna Taker ringe gelirken arkadan Bulldog ve Bret Hart'ın saldırısına uğruyor. Vader ve Patriot da imdada geliyor. Ardından Michaels be Hunter, koridorda yatan Taker'ı tekmeliyorlar, yumrukluyorlar. Taker daha sonra cevap vermeye başlıyor, Michaels ringe kaçıyor. Arkadan Hunter tekrar imdada geliyor. Hunter ve Taker ringe girdiği için maç da başlıyor. Hunter rakibini sertçe köşeye yolluyor. Daha sonra Irish Whip, Taker'dan shoulder block geliyor. Taker'dan chokeslam! Rick Rude ringe giriyor ve Tombstone için hazırlanan Taker'ı çantasıyla yere seriyor. Tüm isimler topluca Taker'ı pataklıyorlar, Michaels'dan Sweet Chin Music geliyor. Taker'ı ceset torbasına sokuyorlar. Taker bir süre torbadan çıkıyor ve Hunter'ı yere seriyor, Michaels tüyüyor. Hunter yine arkadan Taker'a saldırıyor. Taker'dan Hunter'a sahne girişinde Tombstone geliyor. © 2008 Hakan Haktanır |