| 1997/09/15: RAW |
|
15 Eylül 1997 RAW programının incelemesi.
RAW - 15 Eylül 1997Hazırlayan: Hakan Haktanır
Bu sayfada yazılanları kaynak göstererek dahi yazılı iznim olmadan kullanmayınız. WWF Heavyweight Title: Bret "Hitman" Hart 15 Eylül 1997 - Muncie, Indiana Program geçen hafta WWF Commissioner Sergeant Slaughter'ın Austin'a ceza vermesi ve tag team kemerini bırakmak zorunda bırakılmasının hatırlatılmasıyla başlıyor. Austin'ın Jim Ross ve Sergeant Slaughter'a Stunner çektiğini görüyoruz. Austin kafayı yemiş durumda. Spikerlerimiz Jim Ross ve Jerry "The King" Lawler. WWF Intercontinental Title - Turnuva Maçı - 1. Tur Shamrock maçın başında rakibine tekmelerle girip üstünlüğü kapıyor. Shamrock'dan belly to belly suplex, tuşu bulamıyor. Ardından bu sefer Farooq, bir spinebuster ile cevap veriyor. Shamrock bu spinebuster'dan bayağı etkileniyor ve kendine gelmek için bir süre ring dışına çıkıyor. Farooq rakibini ringe geri getiriyor, ancak Shamrock ağzından kan gelmesine rağmen bir ani belly to belly suplex yaparak Farooq'u tuş ediyor. Farooq, tam üstünlüğü bulmuşken yenildiği için sinirleniyor. Nation of Domination da ringe dalıp Shamrock'ı pataklıyorlar. Legion of Doom imdada geliyor. Amaç, 5 Ekim'deki Bad Blood'da yapılacak maç öncesi heyecanı artırmak. Reklamlardan sonra, sahne arkasındaki Steve Austin'a bağlanılıyor. Austin canının istediğini yapan bir insan olduğunu ve önüne çıkan herkesi pataklayacağını söylüyor. Owen Hart'ın kendisine bir sürprizi olacağı haberi Austin'ı hiç endişelendirmiyor. Taka Michinoku vs. El Pantera Hikayelerle alakasız bir mücadele, ama süper hızlı bir maç. CW maçları sevenler için. Taka maçı Michinoku Driver yaparak kazanıyor. The Trush Commission (Recon & Sniper) vs. The Legion of Doom Başları fazla heyecanlı olmayan maçın sonlarına doğru Hawk, Sniper'ı ring dışına clohtesline ediyor. Hemen ardından Recon'a köşede sırayla splash yapıyor Hawk ve Animal. Ardından da Doomsday Device geliyor ama maça dahil olmayan Truth Commission üyesi "The Interregator" (ayrıca en uzun boylu üyeleri) ringe girip tuşu bozuyor. Truth Commission maçı DQ ile kaybediyor. LOD ringde Interregator'a zarar vermeye çalışıyor, ama pek başarılı olamıyorlar. Ken Shamrock imadada geliyor, ama kısa bir süre sonra da Nation of Domination ringe geliyor ve böylece sayı olarak kötü adamlar tekrar fazlalar. Yedi kötü adam, üç kişilik iyi adam grubunu bir güzel pataklıyor. Görevliler duruma el koymaya çalışırlarken de reklam arasına gidiyoruz. Reklamlardan sonra Sunny ringe geliyor ve sıradaki maçtaki isimleri tanıtıyor. Sunny biraz sarhoş sanırım... Max Mini & Mr. Lucky vs. Pirita Morgan & El Torito Kısa adamların maçı... Buna CW maçının mini versiyonu olarak bakabilirsiniz, bolca high flying hareketleri söz konusu ve şaşırtıcı derecede eğlenceli bir maç. Max Mini üst iplerden rakibinin üzerine atlayarak tuşu bulan isim oluyor. Ground Zero'da Goldust vs. Brian Pillman maçında olanlar gösteriliyor. Pillman, maçtaki iddia nedeniyle Goldust'ı yenerek 30 günlüğüne Marlena'yı yardımcısı olarak kazanmıştı. Daha sonraki gelişmeler de sunuluyor... Goldust doğal olarak eşini göremediği ve eşi Pillman'ın evinde kim bilir neler yapmak zorunda kaldığı için moralmen çökmüş durumda. WWF Intercontinental Title - Turnuva Maçı - 1. Tur Pillman, Marlena'yı adeta fahişe gibi giyinmeye zorlamış. Marlena maç başladıktan sonra sahne arkasına gitmeye çalışıyor, ama Pillman onu koridorda yakalayıp engel oluyor. Daha sonra ringdeki mücadelede Pillman'dan rakibine sert bir uçan clothesline, ama Dude tuş olmuyor. Dude daha sonra yumruklarla rakibini yere seriyor. Dude rakibinin başını bir çok defa köşeye çarpıyor, sonra da swinging neckbreaker yapıyor. Dude Love, "Sweet Shin Music" ile işi bitirmeye hazırlanıyor ama tam o anda Goldust ringe geliyor ve Pillman'ı pataklamaya başlıyor! Dude bunun yüzünden DQ ile turnuvadan eleniyor. Yarı finalde de Owen Hart vs. Brian Pillman maçının yapılacağı belli oluyor. Görevliler Goldust'ı tutarken, Pillman da Marlena'yı alıp sahne arkasının yolunu tutuyor. Sonra da söylenene göre arabaya binip arenayı terk ediyorlar. Steve Austin Ringde: Programın ikinci yarısı, Austin'ın ringe gelmesiyle açılıyor. Ringde Jerry Lawler onunla röportaj yapıyor. "İyi ki bu gece Vince McMahon burada değil, yoksa ona Stunner çekerdim" diyor Austin. Sonra da Owen Hart'a mesaj yolluyor ve onun işini istediği zaman bitirebileceğini söylüyor. Ardından sahen girişinde Hart Foundation beliriyor, mikrofon Bret'in elinde. "Senin her hafta ringe girip konuşmandan sıkıldık artık Austin" diyor Bret ve takım elbiseli bir adamı ringe yolluyor. Bu adam Austin'a bir zarf veriyor, Owen da mikrofonu alıp bunun ne olduğunu açıklıyor. Bu, bir "temporary restraining order", yani Austin'ın yasal olarak Owen'ın 100 feet yakınına gelmesini engelliyor. Austin bu belgeyi inceliyor, sonra da susmak bilmeyip yorum yapan Lawler'a Stunner çekiyor. Austin, sahne arkasına giderken bu belgeyi incelemeye devam ediyor. Reklamlardan döndüğümüzde spiker masasında Lawler'ın yerini Jim Cornette alıyor. Owen Hart vs. The Patriot Maçın başlarında Patriot, rakibinin koluna çalışıyor. Arda bir slam falan geliyor ama Patriot maçın yarısını Owen'ın koluna çalışarak götürüyor. Owen da arada bir hareketi lehine çevirip rakibinin koluna çalışıyor. Owen'dan üst iplerden dropkick geliyor. Ardından sahne girişinde Steve Austin beliriyor, elinde de halen yasal belge var, arkasında da polisler. Reklam arasına gidiyoruz, döndüğümüzde polisler orada ama Austin herhalde sahne arkasına gitmiş. Ringdeki mücadelede ise Owen rakibine Piledriver yapmak istiyor, ama Patriot back drop ile harekete engel oluyor. Ancak Owen da kalkınca hemen rakibine spinning heel kick çekiyor. Patriot tuş olmuyor. Patriot'dan cross body, o da tuşu bulamıyor. Patriot'dan suplex, iki isim de bir süre yerde kalıyorlar. Ayağa kalkıkdıktan sonra Patriot rakibine saldırıyor ve bir kaç defa onu yere seriyor. Patriot'dan Powerslam, Owen tuş olmuyor. Ardından Patriot üst iplerden shoulder block, tuş yine gelmiyor. Patriot rakibini köşede yumrukluyor, Owen onu yakalayıp Atomic Drop yapıyor, sonra da köşeye tırmanıyor ama o sırada seyircilerin arasından Austin'ın geldiğini görüyoruz. Austin iplerin dışından yasal belgeyi yırttığını gösteriyor Owen'a, arkadan da Patriot bir ani tuşa gidip başarılı oluyor. Owen mikrofonu alıp polislerin hemen Austin'ı tutuklamasını istiyor. Austin seyircilerin arasından giderek uzaklaşıyor. Shawn Michaels Ringde Reklamlardan sonra Michaels ringe geliyor. Üzerinde sadece siyah bir don ve siyah güneş gözlüğü var. Ringde Jim Ross onunla söyleşi yapıyor. Geçen hafta Michaels ve Hunter Hearst Helmsley'nin Bulldog'a saldırdıklarını hatırlatıyor Ross ve nedenini soruyor. "Bence ben WWF'de yapabileceğim her şeyi yaptım, tek yapmadığım European Title'ı ele geçirmek. Bu nedenle WWF'deki dört kemeri de tutmuş ilk isim olmak istiyorum" diyor Michaels. Badd Blood'a gelince, orada Undertaker ile Hell in a Cell maçında karşılaşacağı hatırlatılıyor. "WWF'deki güçler, olanların sorumlusu. WWF benden özel hakem olmamı istemişti, iyi de iş yaptım. Ödül olarak da beni Taker'la maça zorladılar. Ben de o PPV'daki en iyi maçı ortaya koydum. Bunun üzerine de ödül olarak bir Hell in a Cell maçına tıkıldım şimdi de. Bu maç, WWF'deki bir ilk olacak. Bu maçın benim sonum olduğunu düşünenler var. Peki öyle olacak diyelim... Daha önce de dedim, eğer ben batacaksam, yanımda herkesi götürürüm ve sessizce değil, gürültü ile giderim. Bu nedenle Taker, birlikte cehennim dibine gideceğiz" diyor Michaels. Hemen ardından Titantron'da Taker beliriyor, bir kafesin arkasından konuşuyor. "Merhaba evlat, beni hatırladın mı? Kafese konacağız, kaçacak hiç bir yer olmayacak. Kafese iki kişi girecek, ama sadece Undertaker çıkacak. Kimse yardımına gelemeyecek, sonun yakın Michaels. Hell in a Cell, senin gömüleceğin yer olacak." Michaels tekrar konuşuyor. "Undertaker, sana kendi kanını bir kere tattırdım. Umarım tadını beğenmişsindir, çünkü Hell in a Cell'de tekrar tadacaksın." Sexy Boy çalıyor ve Michaels ringde poz veriyor. WWF Tag Team Championship Maça Headbangers, Bulldog karşısında üstün bağlıyorlar, sonuç olarak da Hart tag alıyor. Headbangers'dan Hart'a double flapjack geliyor. Bret de bir türlü hareket çıkaramıyor, şu ana kadar maç tamamen Headbangers'ın elinde. Bret nihayet Mosh'un karnına dizini geçiriyor ve Bulldog'a tag çıkarıyor. Mosh hemen Bulldog'un koluna çalışıyor ve üstnlüğü takımında tutuyor. Bulldog yapa yapa sonunda bir sipnebuster yapabiliyor. Bulldog devamını kendine has vertical suplex ile getiriyor. Hart tag alıyor ve rakibi karşısında basit hareketlerle üstün götürüyor. Reklamlardan döndüğümüzde ringde Bulldog ve Mosh var, ama kısa sürede Hart tag alıyor. Bret de çok aşırı bir başarı bulamıyor ringde ve Bulldog'a tag çıkarıyor. Tag alan Thrasher yumruklarla iki rakibine saldırıyor. Ardından dört isim de ringde ve ortalık biraz karışıyor. Bu karşıklıkta hakem de dizine bir darbe alınca biraz maçın kontrolünü kaybediyor. Bulldog da aslında legal isim olmayan Mosh'u Powerslam ettikten sonra tuşu buluyor. Tam kemerlerin yeni sahipleri var diye düşündüğümüzde hakem durumu gözden geçiriyor ve yanlış adamın tuş edildiği kanısına varıyor, maçı devam ettirtiyor. Hart hakemle tartışmaya başlıyor, Bulldog da çok kızıp ring dışındaki bir ABD bayrağını alıp sopasıyla rakiplerine çakıyor. Bret de bayrakla rakiplerinden birini boğuyor. Vader ve Patriot gelip Bulldog ve Hart'a saldırıyorlar (bu iki takımın ileride bir bayrak maçı yapacakları not edilmişti). Ringde bu karmaşa varken program da sona eriyor. © 2008 Hakan Haktanır |