1997/07/28: RAW
28 Temmuz 1997 RAW programının incelemesi.

RAW - 28 Temmuz 1997

Hazırlayan: Hakan Haktanır

Bu sayfada yazılanları kaynak göstererek dahi yazılı iznim olmadan kullanmayınız.

WWF Heavyweight Title: The Undertaker
WWF Intercontinental Title: Owen Hart
WWF Tag Team Titles: "Stone Cold" Steve Austin & Dude Love
WWF European Title: The British Bulldog

28 Temmuz 1997 - Pittsburgh, Pennsylvania

Spikerlerimiz Vince McMahon, Jim Ross ve Jerry "The King" Lawler.

Hart Foundation Ringde:

Jim Ross açıklıyor: WWF Başkanı Gorilla Monsoon, gelecek hafta yeni bir WWF Commissioner'ı görevlendirecekmiş ve Bret'in durumu o zaman belli olacak. WWF şimdilik Bret'e bir ceza vermemiş geçen haftaki davranışlarından ötürü. Bret, "Amerika'da adalet diye bir şey yok. Öğrendiğim bir şey varsa o da Amerikalıların her an size kazık atabileceği. SummerSlam'de kemeri alamazsam Amerika'ya ayak basmam demiştim, ama bunu mecazi anlamda söylemiştim. Ama işte hemen beni köşeye kısmak için çaba gösterildi. Ben de madem böyle bir söz vermiş oldum, bunu tutacağım. Size sorayım şimdi, Shawn Michaels maçta adil hakemlik yapmazsa ne olacak? Ben yine Amerika'dan ayrılmak zorunda kalacağım, Michaels da zaten sürekli yaptığı gibi evinde kalıp gülümseyişini bulmaya çalışacak. Kanada hakkında dediklerinden sonra Kanadalı insanlara özür borçlu. Ayrıca geçen hafta The Patriot da burnunu işime soktu. Adam daha yeni WWF'e gelmiş ve hemen maydanoz oldu. Patriot, sen yanlış insanlarla takılıyorsun, iyi bir örnek değilsin. Ama ben örnek olacağım ve Patriot da tuvalletten aşağı sifonladığım sayısız Amerikalının arasına girecek. Bu gece Patriot'a meydan okuyorum, karşıma çıksın ve onu bu gece yeneyim. İkinci sifonlayacağım isim de SummerSlam'de yeneceğim The Undertaker olacak" diyor. Bret'in konuşması sırasında da taraftarlar çok fena yuhalıyor, bazen Bret'in dediklerini duymak zor.

Legion of Doom vs. Los Boricuas

Bir kaç dakika geçtikten sonra Godwinns ring kenarına geliyor ve ring dışında Hawk'a saldırıyorlar. Los Boricuas da ringde Animal'ı ortaklaşa pataklıyor. DQ ile LOD kazanıyor. SummerSlam'de LOD vs. Godwinns maçı olacak.

Vader vs. Hunter Hearst Helmsley w/ Chyna

SummerSlam'de HHH ve Mankind arasında Steel Cage maçı olacak. HHH maçtan önce bununla ilgili yorumlar yapıyor. HHH ringde rakibi Vader'ı beklerken kameraman ringe giriyor ve kamerasıyla HHH'i çakıyor. Bu kameraman Mankind. Chyna imdada geliyor, HHH de Mankind'ı tekmeliyor. Ancak Mankind iki ismin de çaresine bakıyor, sonra da HHH ile seyircilerin arasında dövüşüyor. Vader'ın ringe bile gelmediğini düşünürsek bu maçın sonucu için No Contest diyebiliriz.

Brakus bu hafta da Almanca promo kesiyor. Bayağı iddialı konuşuyor gibi...

The Truth Commission (Recon, Sniper, Interrogator) w/ Commendat vs. Bob Holly, Flash Funk & Road Dogg

Nihayet Güney Afrikalı Truth Commission'ı ringde görüyoruz. Funk, Recon'a karşı hızıyla iyi güreşiyor, Bunun üzerine Sniper tag alıyor. Dogg tag alıyor ve onunla güreşiyor. Dogg'dan cross body, tuş gelmiyor. Hakemin arkası dönükken Truth Commission'dan ortak bir çalışma ile üstünlük el değiştiriyor. Uzun boylu Interrogator tag alıyor ve Dogg karşısında oldukça rahat. Holly tag alıyor, Interrogator'dan ona koca bir sidewalk slam ve tuş geliyor.

Yeni tanımaya başladığımız The Patriot'ı tanıtan bir video var. Kendisi Japonya'da güreşmiş. Geçen hafta Hart Foundation'ın ona saldırısını izliyoruz. Sonra da canlı olarak The Patriot'a bağlanılıyor, kendisi Bret Hart'ın meydan okumasını kabul ediyor ve bu gece onunla karşılaşacak. Patriot, Bret'ten pek hoşlanmadığını da not ediyor.

Crush w/ Disciples of Apocalypse vs. Farooq w/ Nation of Domination

Ahmed Johnson'ın ameliyatı falan tamamlanmış belli olan, bu hafta NOD'nin arasında. Bir kaç dakika sonra Crush maçta üstünlüğü buluyor, ama ring dışından bir NOD üyesi onun ayağını çekiyor. Bunun üzerine herkes birbirine giriyor ringde ve ring dışında. Kısa bir süre sonra Los Boricuas da karışıyor ve Crush'a koridorda powerbomb yapıyorlar. SummerSlam'de DOA vs. Los Boricuas maçına tanık olacağız. Sanırım maçı Crush DQ ile kazandı.

WWF Tag Team Championship
"Stone Cold" Steve Austin & Dude Love (c) vs. The Godwinns

Spikerlere Bulldog ve Owen Hart katılıyor. Austin yumruklarla Henry'ye giriyor, Dude da Phinneas karşısında üstün. Maç Dude ve Phinneas arasında resmen başlıyor, Dude rakibin clothesline ile yere seriyor. Austin tag alıyor, Henry de tag alıyor ama Austin ona sert darbelerle giriyor. Austin ve Dude tagleşip iyi çalışıyorlar. Dude'dan double arm DDT geliyor ama Phinneas tuşu bozuyor. Phinneas tag alıyor ve Dude ile bir süre yumruklaşıyorlar. Phinneas'dan big boot, ama sonrasında Dude'dan bulldog geliyor. Tekrar Austin giriyor ve Phinneas'ı pataklıyor, Lout Thesz Press yapıyor, ringe giren Henry'yi de pataklıyor. Austin tam bir temizlik yapıyor, Henry Stunner yiyor! Phinneas arkadan Austin'a çakıyor ve onu ring dışına yolluyor. Owen ring kenarında kemeriyle Austin'a çakıyor, Hakem de maçı ya DQ ile Austin ve Dude'a veriyor, ya da countout diyor, tam belli değil. Sonuç olarak kemerler el değiştirmiyor. Austin bir güzel Owen'a giriyor şimdi! Tüm isimler birbirlerine giriyorlar! Legion of Doom da gelip bu karmaşaya katılıyor! Kötü adamlar sahne arkasına gidiyorlar. Austin spiker mikrofonunun alıp SummerSlam'de Owen'ın işini bitireceğini söylüyor.

Sıradaki maçtan evvel Ken Shamrock ring kenarına geliyor. Az önceki maçta spikerlik yapan Bulldog, Shamrock'a bilek güreşi maçı yapmak üzere meydan okumuştu. Sıradaki maç başlarken Shamrock da ring kenarında bilek güreşi için masa hazırlıyor.

Devon Storm vs. Ace Darling

WWF'in Light Heavyweight rosterı kurma çabaları. Maç bayağı kısa ve Storm bir ani tuş ile işi bitiriyor.

Bilek Güreşi Maçı
Ken Shamrock vs. The British Bulldog

İki isim bayağı eşit başlıyorlar, sonra Bulldog avantajlı duruma geçiyor, bir süre Shamrock karşılık vermeye çalışıyor ama Bulldog çok güçlü. Ardından Shamrock tam durumu lehine çevirince Bulldog kalkıp ona kafa atıyor, sonra da ona sandalye ile saldırıyor. Bulldog bir teneke köpek maması getiriyor ve bunu Shamrock'ın ağzına tıkıyor!

Goldust w/ Marlena vs. Rockabilly w/ Honky Tonk Man

Goldust, üzerinde elbise olan bir manken getiriyor. Eğer Goldust, SummerSlam'de Pillman yenerse, bir sonraki RAW'da Pillman elbise giymek zorunda kalacak. Goldust rakibini ring dışına yolluyor. Rockabilly burada seyircilerin arasında olan ünlü bir boksör ile dalga geçiyor, sonra da ona bir yumruk indiriyor! Boksör de ona bir yumrukla cevap verince Rockabilly kendini yerde buluyor. Goldust ise ringde Pillman'ın saldırısına uğruyor ve maçı DQ ile kazanıyor. Pillman, mankeni parçalayıp bununla Goldust'ı pataklıyor. Marlena ring girip Pillman'ın sırtına çıkıp ona engel olmaya çalışıyor. Görevliler ayırıyorlar.

The Undertaker hakkında bir video sunuluyor. Videoda diğer WWF güreşçileri Taker hakkında yorum yapıyorlar.

Shawn Michaels Ringde:

Vince McMahon ringde, kendisinin Kanada hakkında dedikleri yüzünde özür dileyip dilemeyeceğini soruyor. Shawn da "Shawn Michaels, kimseye hiç bir nedenden dolayı özür dilemez. Ben şu an kendimi ringde, soyunma odasına göre daha emniyette hissediyorum. Soyunma odasında pek popüler değilim, ama zaten ben popülerlik yarışmasında değilim. Bret Hart sıradaki maçına çıkarken ben de senin yerine geçip spikerlik yapacağım" diyor.

Bret "Hitman" Hart vs. The Patriot

Bret, Kanada bayrağı ile geliyor ve bir süre spiker masasındaki Michaels'a bir şeyler söylüyor. Michaels hiç takmıyor onu. Bret ringe girince mikrofonu alıp konuşuyor. "Susun biraz. Saygılı davranın ve benim için Kanada milli marşını çalın" diyor. Gerçekten de çalınıyor. Sonra da Patriot'ın müziği çalıyor ve kendisi ringe geliyor. Kurt Angle'ın müziğini bilenler bu şarkıyı tanıyacaklardır... Patriot mikrofonu alıyor ve "Bir milli marşı dinledik. Şimdi de dünyanın en güzel ülkesinin, bizim milli marşımızı dinleyelim" diyor ve ABD marşı çalınıyor.

Daha marş bitmeden Bret Hart rakibine saldırıyor. Bret köşede rakibinin üstüne koşunca Patriot ona tekme ile cevap veriyor. Bir süre de Patriot yumruklarla çalışıyor. Mücadele ring dışına çıkıyor bir süre. Daha sonra ringe dönülünce Patriot'dan üst iplerden shoulder block, ama tuş için yetmiyor. Reklamlardan döndüğümüzde üstünlük tekrar Hart'a geçmiş. Reklamlardayken Hart rakibine köşe demirlerinde Figure Four bağlamış. Bret'ten Russian Legsweep, tuş gelmiyor. Bret'ten suplex, sonra da ikinci iplerden dirsek geliyor. Bret yine rakibini köşede pataklıyor. Patriot savaşmaya başlıyor ve bu sefer de o rakibini köşede pataklıyor. Patriot rakibine köşede suplex yaparken hakem de yerde kalıyor. Bret'ten Piledriver geliyor, ama hakem halen kendine gelmiş değil ve tuşu görmüyor. Bret hakemi ayıltıyor, sonra da tekrar tuşa gidiyor ama ring dışından Michaels gelip Bret'i çekiyor. Hakem halen biraz yarı baygın olduğu için bunu görmüyor. Bret ring dışındaki Michaels'a laf atarken Patriot ani bir tuşa gidip Bret'i tuş ediyor! Patriot sahne arkasına elinde ABD bayrağı ile giderken, Bret de ringde çok kızgın, hakemi ring dışına fırlatıyor.

Michaels spiker masasına çıkıp şaklabanlık yaparak iyice Bret'in yarasına tuz basıyor. Tam program sona ererken Taker'ın müziği duyuluyor.

© 2008 Hakan Haktanır

Joomla Templates by Joomlashack