| 1997/06/30: RAW |
30 Haziran 1997 RAW programının incelemesi.
RAW - 30 Haziran 1997Hazırlayan: Hakan Haktanır
Bu sayfada yazılanları kaynak göstererek dahi yazılı iznim olmadan kullanmayınız. WWF Heavyweight Title: The Undertaker 30 Haziran 1997 - Des Moines, Iowa Açılış videosunda The Undertaker ve Paul Bearer arasında bugüne kadar yaşananlar özetleniyor. Spikerlerimiz Vince McMahon ve Jim Ross. Ken Shamrock vs. Hunter Hearst Helmsley w/ Chyna Spikerlere Jerry Lawler katılıyor. Bir kaç dakikadan sonra üstünlük HHH'de, ama tuş bulamıyor. Ardından Shamrock yumruklarla savaşmaya çalışıyor, ama HHH onu ring dışına yolluyor. Burada Chyna, Shamrock'ı basamaklara yolluyor. Ringe dönüldükten sonra koridorda Mankind beliriyor, HHH dikkatini ona çeviriyor. Shamrock rakibini yakalayıp belly to belly suplex ediyor ve tuşu buluyor. Bu Pazar, Mankind vs. HHH maçına tanık olacağız. Sakatlanan Ahmed Johnson, geri döndüğünde hem Taker'ın, hem de Disciples of Apocalypse'in işini bitireceğini söylüyor. Ahmed dizindeki sakatlığından dolayı ameliyat olmuş. Takım Turnuvası Maçı - Yarı Final Maç başladıktan sonra Godwinns, sahne girişinde beliriyor. Hawk'dan Brown'a neckbreaker, Farooq tuşu bozuyor. LOD'den Brown'a Doomsday Device geliyor ama ring dışı karışınca Henry Godwinn de bunu fırsat bilerek kovasıyla Hawk'a çakıyor, yasal adam olmamasına rağmen Farooq da tuşa gidip buluyor. LOD sahne arkasına doğru Godwinns'i kovalıyor. Maçtan sonra Nation of Domination Vince'i ringe çağırıyor. Farooq, "Ahmed Johnson sakat olduğuna göre ana kemer için bir numaralı aday kim?" diye soruyor. Vince, bir numaralı aday olarak Vader'ın seçildiğini söylüyor. Farooq da bunun kendilerinin zenci olduğu için olduğunu söylüyor. Farooq konuşurken Savio Vega beliriyor. Vega da kendini bir grup kurmuş. Ringe dalıyorlar ve NOD'a saldırıyorlar. Bir süre sonra da bu sefer Crush'ın grubu Disciples of Apocalypse motosikletleri ile geliyorlar. Ringde herkes birbirine giriyor! Reklam arasına gidiyoruz. Döndüğümüzde sahne arkasında Vega ile röportaj var. Onun grubunun isminin de Los Boriquas olduğunu öğreniyoruz. Sahne arkasında karanlık bir odasında The Undertaker var. Endişeli bir şekilde düşünmekte... Brian Christopher vs. Brian Putski Putski üst iplerden splash yapıyor ve tuşa gidiyor, ama Lawler ring kenarına gelip onu oyalıyor. Putski daha sonra Christopher'a slam yapmaya hazırlanırken Lawler dışarıdan onun ayağını tutuyor, Christopher da ani bir tuş buluyor. Maçtan sonra Lawler ve Christopher, ortaklaşa olarak Putski'yi pataklıyorlar, sonra da Lawler mikrofonu alıp Putski'yi aşağılıyor. Lawler daha sonra spikerlere katılıyor. Tekrar Taker odasında ve bu sefer bir açıklama yapıyor. Bu gece, kendisinin hayatındaki en kötü gece ile ilgili bazı açıklamalar duyacaklarını söylüyor. Bearer'ın o günkü gerçekleri biraz çarpıtacağını söylüyor. "O sizin zihninizi zehirlemeye çalıştıktan sonra bir de hikayeyi benden dinlemenizi istiyorum" diyor. Mankind vs. Brian Pillman Mankind'ın boynunda yine "Beni seç Steve" yazısı var. Spiker masasına gidiyor ve Jim Ross'a bir hediye veriyor. Anlaşılan son röportajda ona Claw uyguladığı için özür dilemeye çalışıyor. Kutunun içinden bir sahte el çıkıyor, Pillman bunu alıp Mankind'a çakıyor. Daha sonra ringde Mankind üstün, ancak koridorda HHH ve Chyna beliriyorlar. Reklamlardan döndüğümüzde halen oradalar. Mankind rakibini ring dışına tekmeliyor, sonra da ona ring dışında saldırmaya çalışırken Pillman onun kafasına zille çakıyor. Pillman onu köşe demirine çarpıyor, sonra da eline geçirdiği bir kalem ile ona saldırmak istiyor. Hakem buna engel oluyor. Ardından Mankind saldırmaya başlıyor, ama rakibinin üzerine koşunca Pillman çekiliyor, Mankind da basamaklara çarpıyor. Ringe dönülünce Pillman rakibini ısırıyor. Mankind onu bacak arası köşe demirine çekiyor. Pillman bileğini sakatlıyor, Mankind ona Madible Claw'u bağlıyor. HHH koşarak geliyor, Makind önce onu yere seriyor, sonra da ring dışında ona Claw'u bağlıyor. Daha sonra HHH ve Pillman ortak çalışmak istiyorlar ama işler ters gidiyor. Mankind eline bir sandalye geçiriyor ve HHH ile Chyna'yı kovalıyor. Pillman ise ringde ve maçı countout ile kazanıyor. Paul Bearer Ringde: Ringde Vince McMahon, Taker'ın da bu gece burada olduğunu hatırlatıyor. Bearer, "Bir kaç sene gerisine dönmemiz gerek. Tam olarak yirmi sene öncesine. Ufak bir cenaze evinden bahsediyorum. Bu, iyi bir aileye ait. Anne babanın iki çocukları vardı. Biri kızıl saçlı bir yaramaz oğlandı, diğeri ise Kane adında iyi bir çocuk. Ben de bu cenaze evinde çalışıyordum. Anlamışsınızdır ki kızıl saçlı çocuk Taker'dı. Taker'ın babası mesleğinde çok iyiydi ve bana bildiğim her şeyi o öğretti. Bu kızıl saçlı çocuk bir garipti, sanki şeytanın kendisiydi. Zavallı kardeş Kane de onu gittiği her yere takip etti. Ben iki sene orada çalıştım, aynı anda üniversiteye gitmekteydim. Undertaker ve Kane kafalarına göre binada koşuyorlardı" diyor. "Onları bir gün bazı kimyasal maddeleri aldığını gördüm. Bir gün okula gidecektim ki arkaya döndüğümde kızıl saçlı şeytanı gördüm. Bir gariplik vardı ama ben yine de okula gittim. O gece saat onda döndüm ve ne göreyim, her tarafta itfaiye, ambulanslar... Her yer duman içindeydi. Tüm bina yanmıştı. Binanın içinde bana iyi davranan o aile vardı. Çalılıkların arasında Taker'ı gördüm. Undertaker, sen binayı yaktın ve bununla beraber aileni öldürmüş oldun. Bu sırrı yirmi sene sakladım. Undertaker, sen bir canisin! Sen bir canisin! Sen kahrolası bir canisin!" diyor Bearer. Sable, bir milyon dolarlık özel yarışmayı tanıtıyor, Mero yine biraz rahatsız olmuş gibi bakıyor. Takım Turnuvası Maçı - Yarı Final Maça Headbanges daha iyi başlıyor, ama daha sonra Owen ve Bulldog güzel bir şekilde ortak çalışıyorlar. Bret Hart telefonla programa dahil oluyor maç esnasında ve bu Pazarki rakiplerine laf atıyor, Kanadalı taraftarların Harts'a destek olacağını söylüyor. Maçta da tam Headbangers galip gelecek gibi gözükürken Bulldog onların ortak hareketini bozuyor, Owen da ani bir tuş bularak galibiyeti getiriyor. Jim Cornette koridorda beliriyor ve Owen ve Bulldog'a kendi yeni takımını takdim ediyor. Kocaman iki zenci geliyor, sanırım ikizler. Bulldog ve Owen bir süre sonra ayrılıyorlar, zenciler de Headbangers'la uğraşıyorlar. The Undertaker'ın Açıklaması: Sahne arkasında Undertaker, Bearer'ın anlattıklarının gerçek olduğunu söylüyor. Annesinin, babasının ve kardeşinin yanarak öldüğünü söylüyor. "Babam bizi kibritlerle oynarken yakaladı ve bizi cezalandırdı. Ben daha sonra Kane'i elinde o sıvılarla gördüm, bir şey yapacağı aklıma gelmedi. Kane benim sorumluluğumdu. Ben görevlerimi yapmak için bir süre binadan ayrıldım, döndüğümde binanın yandığını gördüm. Koştum ama eve vardığımda her yer alev altındaydı. Evin kapısına koştum ama girmeme izin vermediler. Evet doğru, cenazeye katılmadım. Ama nedenini açıklamadın. Çünkü sen bana ailemin ölü vücutlarını gösterdin. O yaşadığım şoku atlamadım. O gün beni değiştirdi. Ailemin ölümünü kabullenmem için ölümü anlamam gerekiyordu. Ölüm olmadan hayatın olmayacağını anladım. Böylece başkalarının seçmediği bir yolu seçtim. Ailemin ruhu seni yerin dibine geçirecek Bearer..." Rockabilly w/ Honky Tonk Man vs. Vader w/ Paul Bearer Rockabilly daha maç başlamadan Vader'a gitarla saldırıyor ama Vader pek zarar görmüyor. Birden Taker koşarak geliyor ve Vader'a yumruklarla dalıyor. Bearer da mikrofonu alıp"Cani" diye bağırıyor, Taker ring dışına çıkıp onu pataklıyor. Taker "Gerçeği söyle" diyor, Bearer da "Gerçekler bunlar. Kane bana böyle anlattı" diyor! "Kane yaşıyor Taker! Yemin ederim" diyor. Vader arkadan Taker'a saldırıyor, sonra da sahne arkasına gidiyor. Bu maç no contest olarak bitiyor ama Kane'in hayatta olduğunu öğrenmiş oluyoruz. "Stone Cold" Steve Austin vs. Jim "The Anvil" Neidhart Hart Foundation üyeleri maçı sahne arkasında ekrandan izliyorlar. Anvil maça yumruklarla başlıyor. Bu arada Shamrock'ı da sahne arkasında maçı izlerken görüyoruz. Austin rakibini clothesline ile yere seriyor, daha sonra da headlock uyguluyor. Daha sonra Anvil rakibini shoulder block ile yere seriyor ve bu sefer de o headlock yapıyor. Austin rakibini Lou Thez Press ile yere seriyor, sonra da ona Sharpshooter bağlamak istiyor, Anvil izin vermiyor. Austin'dan Abdominal Stretch geliyor. Daha sonra Anvil, rakibini ring dışına yolluyor. Ring dışındaki mücadeleye Anvil üstün başlıyor, ama ardından Austin onu koridorda slam ediyor. Bu arada sahne arkasında bir olay çıktığı söyleniyor ve reklam arasına gidiyoruz. Dönünce olayı görüyoruz, Kanada'da olduğunu sandığımız Bret Hart gelip arkadan Shamrock'a saldırmış. Spikerler de Bret'in telefon edip kendilerine yalan söylemesine bozuluyorlar. Maça dönüyoruz ve tekrar Anvil üstünlüğü ele geçirmiş. Anvil rakibine chinlock uyguluyor. Austin kendine gelince hareketten kurtuluyor, ama Anvil bu sefer de Sleeper bağlıyor. Austin da hemen jawbreaker ile cevap veriyor. İki isim de bir süre yerdeler. Austin tuşa gidiyor ama bulamıyor. Anvil'den facelock, sonra da bodyslam. Anvil ikinci iplerden atlıyor ve ıskalıyor. Austin'dan yumruklar, tekmeler... Birden ringe Bret Hart dalıyor ve Austin'ı pataklıyor. Austin maçı DQ ile kazanıyor. Hart, Austin'a köşe demirinde Figure Four bağlıyor! Mankind koşarak geliyor ve Bret'e Mandible Claw bağlıyor. Diğer Hart Foundation üyeleri gelip Mankind'ı ayırmaya çalışırken program da sona eriyor. © 2008 Hakan Haktanır |