1997/06/02: RAW

2 Haziran 1997 RAW programının incelemesi.

RAW - 2 Haziran 1997

Hazırlayan: Hakan Haktanır

Bu sayfada yazılanları kaynak göstererek dahi yazılı iznim olmadan kullanmayınız.

WWF Heavyweight Title: The Undertaker
WWF Intercontinental Title: Owen Hart
WWF Tag Team Titles: Shawn Michaels & "Stone Cold" Steve Austin
WWF European Title: The British Bulldog

2 Haziran 1997 - Huntington, West Virginia

Geçen hafta Michaels ve Austin'ın takım kemerlerini kazanışı ve sonrası hatırlatılıyor. Ama belki de geçen haftanın asıl sürprizi, The Undertaker'ın zoraki olarak Paul Bearer ile tekrar bir araya gelişiydi.

Spikerlerimiz Vince McMahon ve Jim Ross.

The Undertaker Arenada:

Programın hemen başında müziği çalıyor ve Taker ringe yalnız olarak geliyor. Vince McMahon onunla röportaj yapıyor. Taker, geçen hafta olanlarla ilgili olarak "Çok basit, ama çok karmaşık. Bu şantajla ilgili. Geçen hafta yaptığımı kendim için değil, sevdiklerim için yaptım. Bearer'ı boynunda yakalamışken onun boynunu kırmak hoş olurdu. Ama bu duruma yardımcı olmazdı. Ben başka bir dünyaya gittiğimde cehenneme gitmeyeceğim, çünkü zaten şu an cehennemi yaşamaktayım. Geçmişimden bazı insanları korumam gerek ve bu nedenle Bearer da menajerim olmak zorunda. Ancak Bearer beni iyi dinle... Senin hayatın sona erince, senin sonsuza dek cehennemde yanman için şeytanla anlaşacağım" diyor.

Bunun üzerine Paul Bearer ringe geliyor. "Fazla konuşuyorsun ölü adam. Belki ben de konuşmalıyım. İstemiyorsun değil mi konuşmamı o konuları? Buraya gelip ne cesaretle arkamdan konuşuyorsun. Sen benim dediklerimi yapmak zorundasın. Bu şekilde birlikte WWF kadrosunu teker teker yok edeceğiz ve ben WWF'e hükmedeceğim" diyor.

Hemen ardından uzun bir süredir ortada gözükmeyen Sycho Sid'in müziği çalıyor ve ringe geliyor. "İlk olarak, şişman adam, sen bir şeye hükmedemezsin. Dünyaya ben hükmederim! Wrestlemania 13'e kadar da WWF'i ben hükmettim, ta ki bu adam beni yenene kadar. Bu adamdan rövanş da istemeyecektim, çünkü ona saygım vardı. Ama bu şişman adamın uşağı olacaksan, sana saygım azalmıştır. O zaman bu gece rövanş maçını istiyorum ve seni cehenneme power bomb edeceğim!" diyor Sid.

"Sen benim yaptığımı bir zaaf olarak görebilirsin, ama seni bir kere kafanın üzerine bıraktım, bunu tekrar yaparım" diyor cevap veriyor Taker. Ardından Nation of Domination'ın müziği duyuluyor ve sahne girişinde Farooq konuşuyor. "Sizler neye hükmettiğiniz üzerine tartışın aranızda, ama gelecek hafta WWF şampiyonu olduğumda WWF'e bir zenci hükmediyor olacak. Satılık Taker, senin gibi biri kemeri tutmayı hak etmiyor. King of the Ring'de işini bitireceğim."

Ahmed Johnson vs. Farooq

Maça Ahmed'e arkadan yumruk atarak başlayan Farooq, ilerleyen anları üstün götürüyor. Ahmed üstünlüğü ele geçirince NOD üyeleri hemen ring kenarına geliyorlar. Buna sanırım Taker gıcık kapıyor ve önce NOD üyelerine, sonra da Farooq'a saldırıyor. Taker, Farooq'u basamaklara yollayınca arada Ahmed kalıp zararlı çıkıyor. Tüm bu karışıklıktan sonra Farooq, Ahmed'i ringe yollayıp ona tuş ediyor. Maçtan sonra Taker tekrar ringe giriyor, ama Farooq sahne arkasına gitmeyi tercih ediyor. Ahmed de ringde Taker'a kızıyor senin ne işin var burada gibisinden, Taker da ona bir chokeslam çekip sahne arkasına gidiyor.

Hart Foundation Ringde:

Vince onlarla röportaj yapıyor. Bret, koltuk değnekleri ile ringde. Titantron'dan da farklı iki odadan Shawn Michaels ve Steve Austin katılıyorlar. Bret'e sakatlığı soruluyor, Bret de Austin'ın kendisine saldırması nedeniyle King of the Ring'de Michaels ile maç yapamayacağını belirtiyor. Michaels da olanlardan dolayı Austin'a kızıyor. Austin ise kimsenin dedirdiğini umursamıyor, Michaels'a meydan okuyor. Michaels kendi odasından ayrılıp Austin'ın odasına gidiyor ve Austin ile tartışmaya başlıyor. Ancak bu gece Legion of Doom ile maçları olacağı için aralarındaki anlaşmazlık ile sonra uğraşmayı tercih ediyorlar.

Ringde Brian Pillman, Bret Hart ile görüştükten sonra bir teklifte bulunuyor. "King of the Ring'de Shawn Michaels benim yerimi alsın o zaman ve son onunla karşılaş" diyor. Austin da "Tama olur, hemen ardından yapılacak RAW'da da senin kıçını tekmelerim o zaman" diyor, Pillman bu duruma pek sevinmiyor. Bakalım King of the Ring'de sahiden Michels vs. Austin maçı mı olacak...

WWF Intercontinental Championship
Owen Hart (c) vs. Bob Holly

İki hafta evvel kemeri ortada olmadığı maçta Holly galip gelmişti. Maça daha iyi başlayan Holly. Hurricanrana yapıyor, sonra da powerslam, ama tuş gelmiyor. Owen bir sonraki mücadelede belly to belly suplex ile cevap veriyor. Bu sefer bir kaç defa Owen tuş arıyor, ama o da bulamıyor. Daha sonra Holly'de dropkick, tuş için yetmiyor. Holly'den Atomic Drop, sonra da clothesline, yine yetmiyor. Owen'dan swinging neckbreaker. Holly bir hurricanrana daha deniyor, ama Owen onu yakalayıp Sharpshooter'ı bağlıyor ve pes ettiriyor.

Sahne arkasında Shawn Michaels, King of the Ring'de Austin ile karşılaşmayı kabul ettiğini açıklıyor.

Kazanan European Title için Maç Kazanacak
Hunter Hearst Helmsley w/ Chyna vs. Goldust w/ Marlena

Kazanan haftaya RAW'da Bulldog ile kemer için maç yapacak. Goldust yumruklarla maça üstün başlıyor. Daha sonra da clohteslinelar ile üstünlüğünü sürdürüyor. Daha sonra Hunter, rakibinin kafasına diziyle çakıyor. Hunter rakibini sertçe köşeye çarpıyor. Hunter hakemi oyalarken, Chyna da Goldust'ı iplerin dışında hareket yapmaya çalışıyor. Marlena da gelip Chyna'yı bacağından çekiyor. Hunter koşarak geliyor, Goldust çekilince de Chyna'ya çakıyor yanlışlıkla. Ardından Goldust'dan hemen bir rollup ve tuşu buluyor. Haftaya Bulldog vs. Goldust maçını izleyeceğiz. Maçtan sonra Chyna hakemi ring dışına fırlatıyor.

WWF Tag Team Championship
Shawn Michaels & "Stone Cold" Steve Austin (c) vs. Legion of Doom

Maça Michaels ve Hawk başlıyorlar. Hawk rakibini press slam ediyor, sonra da üst iplerden uçarak atlıyor ama Michaels çekiliyor. Hawk yine de üstünlüğünü sürdürünce Austin ringe dalıyor ve dört adam birbirine giriyor. LOD, Austin ve Michaels'ı ring dışına fırlatıyor. Bu esnada Hart Foundation da koridorda beliriyor ve reklam arasına gidiyoruz. Döndüğümüzde ringde Animal ve Austin var, Hart Foundation ise sahne arkasına dönmüş.

Animal'dan shoulder block, tuş gelmiyor. Austin, hakeme çaktırmadan low blow yapıyor, sonra da Michaels'a tag çıkarıyor. Hawk da tag alıyor. Austin ve Michaels iyi çalışarak Hawk'a karşı üstünlük buluyorlar. Hawk bir ara tag çıkarıyor, ama hakem bunu görmüyor. Hakem, Animal'ı köşesine yollarken Austin da Hawk'un kafasına kemerle çakıyor. Michaels tuşa gidiyor ama Hawk kurtuluyor! Tekrar Austin ringe. Austin ve Hawk birbirlerine aynı anda clothesline yapıyorlar, daha sonra Animal tag alıyor. Bu arada Hart Foundation da tekrar koridorda. Michaels onlarla oyalanırken Austin ringde yalnız kalıyor, buna kızan Austin da ring dışına çıkıp Michaels ile kavga etmeye başlıyor. Böylece Austin ve Michaels countout oluyorlar.

Mankind Tanıtım Videosu - 3. Bölüm

Bu sefer Cactus Jack karakterine değiniliyor. Japonya'daki dehşet maçlarından bahsediliyor. İplerin yerine barbwire gördüğünde Foley, kendini evde hissettiğini söylüyor. "Fiziksel olarak ne kadar zarar görsem de kendini ruhsal olarak geliştirdim çünkü ilk defa saygı görmeye ve sevilmeye başladım" diyor Foley. Bu maçlardan kalma yaralarını gösteren Foley, "Aynaya baktığımda dolu bir hayat görüyorum. Uğradığım her yerin haritasını görüyorum" diyor. Cactus Jack karakteri 11 sene devam etmiş. Bir uçaktaki anısını anlatıyor Foley. Birinci sınıfta yanında oturan kadın, onu görünce iki misli para verip ekonomi sınıfına geçmiş.

Jerry "The King" Lawler, spikerlere katılıyor. Lawler, sıradaki maçı kazanan isimle King of the Ring'de yarı finalde karşılaşacak.

Savio Vega w/ Nation of Domination vs. Mankind

Son haftalardaki özel Foley videoları işe yaramış olsa gerek ki Mankind ringe alkışlarla geliyor. Bu arada Mankind Bearer'ı arıyor, ama o yanında maça gelmiyor. Mücadele ring dışında başlıyor. Vega üst iplere çıkıp ring dışındaki rakibinin üzerine uçarak atlıyor. Ringe dönülüyor ve Vega rakibini iplerde boğuyor. Mankind yumruklarla ofansa geçiyor, ama Vega bir spinning heel kick ile cevap veriyor. Vega köşede ıskalıyor, Mankind'dan back suplex geliyor.

Spiker Lawler, ring dışı mücadelesinde Mankind'a laf atıyor, Mankind da sinirlenip onu oturduğu yerden çekiyor. Mankind ve Vega ringe dönüyorlar, iplerin dışından Crush arkadaşına yardım etmek istiyor ama yanlışlıkla Vega'ya çakıyor. Mankind da hemen tuşa gidip maçı kazanıyor. Crush ve Vega arasında bir süredir var olan anlaşmazlık da halen devam ediyor. Vega Crush'ı itince, iki isim yumruklaşmaya başlıyor. Farooq bu sefer bunları görünce ayırmamayı tercih ediyor ve sahne arkasına gidiyor!

King of the Ring yarı finalleri belli olmuş durumda. Ahmed Johnson vs. Hunter Hearst Helmsley ve Jerry "The King" Lawler vs. Mankind maçlarına tanık olacağız. Bu arada, yeni bir maç eklenmiş programa: Legion of Doom & Sid vs. Owen Hart, British Bulldog & Jim Neidhart.

Seksi güzelimiz Sable, özel King of the Ring şişme koltuklarından birini tanıtıyor. $59.99, yuh!

The Undertaker w/ Paul Bearer vs. Sid

Kemer ortada değil. Maçın ilk saniyelerinde Sid rakibini boğuyor. Sonra da tekme ve yumruklarla çalışıyor. Ardından Sid'den chokeslam geliyor ama Taker tuş olmuyor! Bu sefer Taker köşede rakibine saldırmaya başlıyor. Taker rakibini iplere yolluyor, ama Sid onun sırtına sertçe çakıyor ve tekrar rakibini iplerde boğmaya başlıyor. Sid rakibini yumruklarla yere serip tuş arıyor, olmuyor. Sid'den chinlock geliyor, Taker bir süre sonra kurtulmasını biliyor. İplerden koşuda Taker'den flying clothesline, sonra da Tombstone geliyor! Taker tuşu buluyor!

Nation of Domination ringe dalıp Taker'a saldırıyor. Sid, Crush ve Vega'ya chokeslam çekiyor, ama Farooq'dan low blow yiyor. NOD, Taker ve Sid'i bir güzel patakladıktan sonra sahne arkasına gidiyor, program da sona eriyor.

© 2007 Hakan Haktanır

Joomla Templates by Joomlashack