1996/02/26: RAW

26 Şubat 1996 RAW programının incelemesi.

RAW - 26 Şubat 1996

Hazırlayan: Hakan Haktanır

Bu sayfada yazılanları kaynak göstererek dahi yazılı iznim olmadan kullanmayınız.

WWF Heavyweight Title: Bret "Hitman" Hart
WWF Intercontinental Title: Goldust
WWF Tag Team Titles: -

26 Şubat 1996

"Diesel ve Taker arasındaki akıl oyunları devam ediyor" temalı bir açılış videosu var... Ayrıca Wrestlemania XII'de karşılaşacak olan Michaels ve Hart bu gece yüz yüzeler. Spikerlerimiz Vince McMahon ve Jerry "The King" Lawler.

Jake "The Snake" Roberts vs. Isaac Yankem

Yankem maçın başında gücünü konuşturmaya çalıştırıyor, ama Roberts ona güzel cevap veriyor. Yankem'dan clothesline ve maçta üstünlük kuruyor. Yankem bir süre rakibini köşede pataklıyor. Yankem rakibine DDT yapmak istiyor, Roberts iplere tutunuyor. Ardından DDT, Roberts'dan geliyor ve tuşu buluyor.

Ultimate Warrior geri dönebilir... Yakında...

Diesel vs. Bob Holly

Holly maçın başında rakibine bir kaç ofans deniyor, ama Diesel kısa sürede gücünü kullanarak maçta üstünlüğü ele geçiriyor. Diesel maç boyunca biraz tedirgin, her an bir yerden Taker'ın fırlayabileceğini düşünüyor ve ringi kontrol ediyor. Holly bir kez daha ofansa geçiyor ve sonunda Diesel'ı yere seriyor, ancak reklamlardan döndüğümüzde Diesel üstünlüğü geri kapıyor ve Jacknife ile tuşu buluyor.

Diesel maçtan sonra daha rahat, artık bakıyor ki Taker'ın geldiği falan yok, mutlu bir şekilde sahne arkasına yöneliyor. Ancak koridorda yürürken Taker'ın gongu çalıyor ve birden ışıklar kararıyor. Işıklar geri geldiğinde Taker ringde! Diesel ringe gidiyor onunla dövüşmek için, ama ışıklar tekrar kararıyor. Işıklar geri geldiğinde bu sefer Diesel ringde ama Taker kaybolmuş durumda. Tekrar ışıklar gidiyor, Taker Titantron'da promo kesiyor. "İşlerin bu kadar kolay olacağını mı sanıyordun? Akıl oyunları oynamak istiyorsan, ben bu işin uzmanıyım..."

Ahmed Johnson vs. Shinobi

Ahmed hemen rakibini ring dışına fırlartıyor. Bu esnada Goldust da telefonla programa katılıyor ve Piper için bir şiir okuyor. Tahmin edebileceğiniz gibi biraz homo-erotik bir şiir bu. Neyse, Ahmed de spinebuster, sonra da Pearl River Plunge ile işi bitiriyor ve tuşu buluyor.

Yeni bir Mankind videosu. Mankind acı içinde...Yine tüyler ürpertici...

Bret Hart ve Shawn Michaels Ringde:

Vince McMahon ringde iki isimle röportaj yapıyor. "Michaels, sence Hart sahiden tüm zamanların en iyisi?" diye soruyor Vince. "Michaels, bu adama benden daha fazla saygı duyan yoktur sanırım. Bence o geçmişin en iyisi ve geleceğin de en iyisi olabilir. Ancak şu anki zamanın en iyisi olduğuna katılmıyorum, çünkü bence bu unvan bana ait" diyor Michaels. Bret de rakibi için, "Michaels, bence sen izlediğim en iyi güreşçilerden birisin. Ben son beş aydır çok büyük isimlerle karşılaştım, ancak seninle ringe girip ne için tüm zamanların en iyisi olduğunu sana göstermek istiyorum. Benim, seni yenme gibi bir zorunluluğum yok, senin beni yenmen gerekiyor" diyor.

Bu arada geçici WWF başkanı Roddy Piper ringe geliyor. Piper, konuşmaları dinlediğini söylüyor ve insanların Bret Hart'ı yuhalamasını beğenmediğini söylüyor. "Üç defa şampiyon olmuş bir adam yuhalanmaz. Diğer yandan, tüm ömrü boyunca bu fırsatı bekleyen Michaels da yuhalanmaz. Ben başkan olduğuma göre o gece mutlaka bir galip çıkmasını ayarlayacağım. Maçınızda en fazla tuş bulan galip olacak. Bu sorun mu sizin için?" diye soruyor Piper iki isme de. Onlar da sorun olmadığını söylüyorlar. Piper, bu maçın bir saatlik bir maç olacağını söylüyor! Piper ringi terk ediyor, Piper ve Michaels el sıkışıyorlar.

Handicap Match
Yokozuna vs. British Bulldog & Owen Hart w/ Jim Cornette

Maça Yokozuna ve Owen başlıyorlar, Yokozuna rakibini yere seriyor. Yokozuna'dan slam, ardından clothesline, Bulldog tag alıyor. Bulldog iki defa shoulder block deniyor, Yokozuna ayakta. Ardından Yokozuna'dan ona da slam geliyor. Yokozuna köşede Bulldog'un üstüne koşuyor ama Bulldog kenara çekiliyor. Ardından Owen da ringe dalıp üst iplerden dropkick çekiyor. Reklamlardan dönünce Owen tag alıyor ve Yokozuna'ya çalışmaya devam ediyor. Cornette hakemi oyaladıkça Bulldog ve Owen da ortak çalışıyorlar. Owen üst iplerden atlıyor tekrar, bu sefer Yokozuna kenara çekiliyor.

Bu arada Vader sahne arkasından gelmeye başlıyor. Ringdeyse Yokozuna iki rakibini birden pataklıyor. Ancak Yokozuna arkasını dönünce Vader ringe dalıyor ve ona clothesline çekiyor. Üç isim birden Yokozuna'yı pataklıyorlar, Ahmed Johnson ve Jake Roberts imdada geliyorlar! Ahmed ve Vader yüz yüze geliyorlar, ancak Jake yılanı salınca Vader ringi terk ediyor.

Gelecek hafta Shawn Michaels vs. 1-2-3 Kid ve Bret Hart vs. Hunter Hearst Helmsley maçlarına tanık olacağız.

Programın sonunda yine Billionaire Ted skeçi var.

© 2008 Hakan Haktanır

Joomla Templates by Joomlashack