1996/12/30: RAW

RAW - 30 Aralık 1996

Hazırlayan: Hakan Haktanır

Bu sayfada yazılanları kaynak göstererek dahi yazılı iznim olmadan kullanmayınız.

WWF Heavyweight Title: Sid
WWF Intercontinental Title: Hunter Hearst Helmsley
WWF Tag Team Titles: Owen Hart & The British Bulldog

30 Aralık 1996

Spikerlerimiz Vince McMahon ve Jerry “The King” Lawler. Şovun başında Bret Hart ve Shawn Michaels arasındaki düşmanlıktan bahsediliyor ve ikisinin bu gece yüze yüze gelecekleri açıklanıyor. Bakalım birbirlerine neler diyecekler?

Faarooq w/ Nation of Domination & Steve Austin vs. Savio Vega & Jesse James

Austin ring dışında James şarkı söylerken ona saldırıyor. Ardından Savio oraya geliyor ve Austin'la dövüşüyor. Mücadele daha sonra ringde. Austin Vega'yı iplere düşürdükten sonra onu pataklıyor. Faarooq tag alıp bu dayağı devam ettiriyor. Faarooq'tan güzel bir spinebuster geliyor, ama bu tuş için yetmiyor. Faarooq köşede tekme, sonra da heel kick yiyor. Vega yine ofans arıyor, ama devamını getiremiyor ve tag alan Austin kaldığı yerden devam ediyor. Vega ani bir small package ile Austin'ı şaşırtıyor, ama tuş gelmiyor. Austin'dan whip, o da heel kick yiyor. Vega tag çıkarmaktan uzak ve yine yere yığılıyor. Vega kendisini tutan Austin'a bir enziguri geçiriyor ve bu sefer tag çıkarıyor. James'den seri yumruklar var. James'den bulldog geliyor, ama Austin tuş olmuyor. Austin'dan Faarooq'a tag geliyor. Faarooq backdrop yiyor, ardından bir de hip toss. James rakibinin üzerine koşunca Faarooq onu dışarı düşürüyor. Burada da Austin hakeme çaktırmadan James'in dizine arkadan darbe geçiriyor. Bu arada sahne arkasından Bret Hart geliyor ve olaya maydanoz oluyor. James yerde kalmış durumda ve hakem onun durumunu kontrol ederken reklamlara gidiliyor. 

Döndüğümüzde görüyoruz ki hakem James'in yerine Bret Hart'ın maça devam etmesini kabul etmiş. Ringde Vega ve Faarooq mücadele ediyorlar. Vega köşede ıskalayınca yine dayak yemeye başlıyor. Sırasıyla Faarooq ve Austin onu yoruyorlar ve tag çıkarmasına izin vermiyorlar. Vega sonunda sırtına zarar vermeye çalışan Faarooq'u sırtalyıp geriye çarpıyor. Ardından da sürünüp Bret'e tag çıkarmayı başarıyor. Bret beklendiği gibi temizliğe gidiyor, ringe dalan Austin'ı sersemletip ring dışına çıkmasına neden oluyor. Bret'ten Faarooq'a Russian legsweep, ikinci iplerden dirsek darbesi geliyor, sonra da Sharpshooter'ı bağlıyor. Nation of Domination'dan Crush ringe dalıp Bret'e arkadan çakıyor. Hakem DQ kararı veriyor. Austin da dönüp Bret'e saldırıyor. Bret ve Vega, Nation of Domination ve Austin'dan toplu dayak yiyorlar. Bir süre sonra Ahmed Johnson elinde sopayla koşarak geliyor, bunun üzerine heel isimler ringden tüyüyorlar.

Flash Funk vs. Hunter Hearst Helmsley

Goldust ve Marlena bu hafta da HHH'in maçını izlemek için seyirciler arasındaki yerlerini alıyorlar. Maçın ilk anlarında Funk daha iyi gözüküyor, ama köşede arkaya doğru crossbody deneyince HHH eğiliyor. Bu noktadan sonra HHH maçı kontrol etmeye başlıyor. HHH rakibini köşede pataklıyor, sonra da ring dışına yolluyor. Funk ringe dönerken sunser flip deniyor, HHH tuş olmuyor ve hemen kontrolü ele geçirip neckbreaker çekiyor. HHH rakibini suplex ederken bir yandan da Goldust'ı gözetliyor. HHH'ten whip, Funk eğilip crossbody yapıyor, ama ardından HHH onu yine yere seriyor. HHH rakibini bir süre chinlock ile pes ettirmeye çalışıyor. Reklamlardan döndüğümüzde HHH'in üstünlüğü devam etmekte. Funk rakibinden kurtulunca splash deniyor, ama HHH dizlerini kaldırıyor. HHH'ten bir vertical suplex daha geliyor, sonra da ikinci iplerden yumruk geçiriyor. Funk tuş olmuyor. HHH whip sonrası başını erken eğince Funk ona önce tekme, sonra da back suplex geçiriyor. Bu esnada Lawler da mikrofonu eline almış Goldust'a laf atmaya başlıyor (ikisinin bu gece karşılaşacakları duyurulmuştu). Funk üst iplerden crossbody yapıyor ama tuşu bulamıyor. Funk rakibini slam ettikten sonra moonsault yapıyor ve tuşa gidiyor, ama hakem ring dışında konuşmaya devam eden Lawler'la meşgul. Tuşu fark edince ringe dönüp sayıyor, ama HHH tuş olmuyor. Hakem yine maçtan kopup Lawler'la uğraşırken HHH ring dışından kemerini alıyor ve bununla Funk'ın kafasına çakıyor. HHH tuşu buluyor.

Goldust oturduğu yerden kalkıp Lawler'ın üzerine yürüyor. HHH arkadan gelip Goldust'a çakma düşüncesinde, ama Funk ona engel oluyor ve onu tekrar ringe sokuyor. Funk HHH'i patakladıktan sonra ona 450 splash çekiyor.

Bret Hart ve Shawn Michaels Röportajı:

Jim Ross ringde ve sırasıyla Michaels ve Hart'ı takdim ediyor. Gelecek haftaki RAW'da Bret vs. Vader maçının olacağı açıklanıyor. Michaels o maçta spiker masasında olacakmış ve her zamanki gibi maça karışmayacağının sözünü veriyor. Bret de doğal olarak bu açıklamayı ciddiye almayıp sırıtıyor. Ross röportaja Michaels ile başlama düşüncesinde, ama Michaels "Hiç olur mu? Bu adam tüm zamanların en iyisi, ilk benimle röportaj yapılmamalı, ben bunu hak etmiyorum" diye dalga geçiyor, hatta Bret'in önünde eğiliyor. Bret bunun üzerine konuşmaya başlıyor: "Her zamanki gibi saygısızlığını gösterdin. Senin davranışların bozuk. Jose Lothario senin kemeri kaybetmene neden olduğunda hemen ertesi gün senden özür dilemişti. Ama sen benim kemeri geri almamı engelledin ve özür dilemedin. Sen Jose'den saygıyı öğrenememişsin. Sen kemeri benden aldığında onu hak ettiği saygıyı göstererek taşıyacağını söylemiştin ama buna yaklaşamadın bile. Sen bir mecmuaya çıplak poz verince de zaten vurabileceğin kadar dibe vurdun. Bence zaten o mecmuayı satın alanlar kadınlar değil. Bence sen WWF şampiyonluğunun değerini azalttın. Kendine harbi adam diyorsun, ama senin erkek taraftarın hiç var mı? Seni 14 yaşında kızlar destekliyor. Benim kemeri kaybetmeme neden oldun ve uzun bir süre ekranlardan takip edip senin bir şampiyon olarak neler yaptığını görmek için seni izledim. Gördüğüm şey de senin kalitesiz ve utanç verici biri olduğun. İlk fırsatta kemer ortada olsun veya olmasın seninle karşılaşmaya ve kıçını tekmelemeye hazırım."

Sıra Michaels'da. "Öncelikle şu örnek olma olayına geleyim. Ben seni yolculuklarda da gördüm, sen örnek biri değilsin." Michaels daha söyleyecek çok şeyinin olduğunu söylüyor, ama bu esnada Sid sahne arkasından geliyor ve ringe giriyor. Sid "Ben bu oyunu ikinizle de oynadım ve ikinizi de yendim. Ben ciddi bir rekabet istiyorum" diyor. Tam o anda Undertaker'ın gong sesi duyuluyor ve ışıklar kısa bir süre için kararıyor. Taker sahne girişinde beliriyor ve yavaş bir şekilde ringe yol alıyor. Ancak bir anda arkasından koşarak Vader geliyor ve ona saldırıyor! İki isim yumruklaşıyorlar, Taker Vader'ı yere indiriyor, sonra da Sid ile yüz yüze geliyor. Vader kalkıp Taker'a yine çakıyor. Vader sahne arkasına yönelirken hakemler araya giriyor. Bu arada Michaels iplerdeki Bret'e bir tane çakıyor, sonra da ring dışındaki Sid'in üzerine atlıyor. Görevliler bu sefer Sid be Michaels'ı ayırmaya çalışmakla meşguller ve reklam arasına gidiliyor.

Jerry "The King" Lawler vs. Goldust w/ Marlena

Reklamlardan döndüğümüzde maç başlamış bile ve Honky Tonk Man'in yanı sıra HHH de spiker masasına katılmış. Goldust onunla meşgulken Lawler gelip ona arkadan çakıyor. Ringe dönülüyor ve Lawler rakibine karşı üstün. Lawler ikinci iplerden atlayıp yumruk geçiriyor. Goldust daha sonra toparlanıyor ve Lawler'a lariat geçiriyor. HHH masadan kalkıp Marlena'nın yanına gidiyor ve onu omuzlayıp sahne arkasına kaçırmaya başlıyor. Koridorda HHH'in önüne Marc Mero çıkıyor. Goldust ringi terk edip arkadan koşarak geliyor, HHH bu esnada Marlena'yı Mero'nun üzerine atıyor, o da onu yakalıyor. Goldust arkadan HHH'E çakmak isterken HHH onu Mero'nun üzerine ittiriyor. Mero ve Marlena yere düşüyorlar. HHH Goldust'ı iki kere seyirci bariyerlerine çarpıyor, sonra da tekmeliyor. Marlena acı içinde yerde yatıyor. HHH sahne arkasına ringe dönüyor. Bu arada Lawler maçı countout ile kazanmış oluyor.

© 2011 Hakan Haktanır

Joomla Templates by Joomlashack