| 1996/04/15: RAW |
RAW
RAW - 15 Nisan 1996
Hazırlayan: Hakan Haktanır Bu sayfada yazılanları kaynak göstererek dahi yazılı iznim olmadan kullanmayınız. WWF Heavyweight Title: Shawn Michaels 15 Nisan 1996 Spikerlerimiz Vince McMahon ve Jerry "The King" Lawler. Marc Mero w/ Sable vs. Leif Cassidy w/ Marty Jannetty Kısa bir not, Sable ilk sefa Mero'nun köşesinde bu maçta. Mero hikayede onu HHH'den kurtarmıştı. Maçın başları teknik, Mero'dan bir kaç armdrag, sonra da rakibini dropkick ile ring dışına yolluyor. Mero ring dışında Cassidy ve Jannetty'nin kafalarını tokuşturuyor. Mero rakibini ringe yolluyor, ama o ring dışına çıkıp kaçıyor. Mero onu kovalıyor, hakemin görmediği bir anda da Jannetty'den Mero'ya sert bir clothesline geliyor. Cassidy bir suplex ile rakibini ringe sokuyor. Daha sonra bir suplex daha ama Mero tuş olmuyor. Cassidy'nin ofansı sürüyor, Jannetty de dışarıdan yardım etmeye devam ediyor. Bu arada Cassidy arada bir dans ediyor, çok matrak bir dans. Cassidy'den Full Nelson, Mero kurtulup head scissors yapıyor ve rakibini ring dışına yolluyor, sonra da ring dışına uçarak plancha yapıyor. Ringe dönülünce Mero'dan backdrop, sonra da üst iplerden Sunset Flip ve tuş geliyor! Şu an turnede Almanya'da olan Diesel, telefonla programa katılıyor ve geçen hafta yaptıkları hakkında konuşuyor. Steve Austin w/ Ted DiBiase vs. Bart Gunn Maçın başları hızlı ve ortada geçiyor. Gunn'dan bolca headlock izliyoruz ve Austin'ın fazla hareket bulmasına engel oluyor. Daha sonra Austin rakibini ring dışına fırlatıyor, ardından da ringde ofansa geçiyor. Austin rakibini köşelere fırlatıyor, sonra da clothesline yapıyor. Austin rakibinin sırtına çalışıyor, fırsat buldukça da headlock bağlayıp rakibinin enerjisini tüketiyor. Daha sonra iki isim arasında yumruklaşma var, ardından Gunn'dan dropkick, bir de backdrop. Gunn'dan bulldog ama tuşu bulamıyor! Gunn ikinci iplerden geriye doğru bir cross body yapıyor, bu da yetmiyor! Gunn iplere koşuyor, dışarıdan DiBiase onun ayağını çekiyor. Austin yine ofansta ve rakibini iplere yollayıp karnına dizini geçirmek istiyor, ancak Gunn kurtulup ani bir tuş arıyor, tuş yine gelmiyor. Austin'dan bodyslam denemesi, Gunn ani bir rollupa dönüştürüyor bunu ama Austin yine tuş olmuyor! Gunn'dan Sleeper, ama Austin bir jawbreaker ile kurtuluyor, sonra da rakibini köşe demirine çarpıyor. Austin'dan Million Dollar Dream ve Gunn bayılıyor. Maçın galibi Austin. Ringde Jim Cornette, Vader'ın In Your House'daki rakibi olacak Razor Ramon aleyhine promo kesiyor. WWF Intercontinental Championship Vega maçın başında rakibinin koluna çalışıyor. Goldust bolca homo-erotik davranışlarına başvurup rakibinin konsantresini bozmaya çalışıyor. Vega'dan side suplex, sert bir dirsek darbesi, köşede tekmeler ve yumruklar. Ancak Goldust onu kaldırıp iplere düşürüyor. Goldust bir süreliğine Camel Clutch bağlıyor. Daha sonra karşılıklı koşus, Vega'dan body press geliyor ama tuş için yetmiyor. Vega'dan backdrop, ama ikinci denemesinde kafasına tekme yiyor. Goldust yine kendine has tarzıyla rakibinin surat bölgesine eğilirken Vega onu yakalayıp rollup ediyor, Goldust son anda kurtuluyor. Goldust tekrar rakibini yere serip üst iplere çıkıyor, ama Vega kalkıp onu tekmeliyor ve bacak arası köşeye düşmesine sebep oluyor. Vega'dan bir de rakibinin suratına tekme geliyor. Vega'dan superplex denemesi ama Goldust engel oluyor ve rakibini ittiriyor, sonra da üst iplerden atlıyor ama Vega'dan ona tekme geliyor. İki isim de bir süre yerde kalıyorlar. Daha sonraki mücadelede hakem yerde kalıyor, Marlena Goldust'a kemeri veriyor. Goldust bunu kullanamadan Vega'dan suratına superkick yiyor. Vega hakemi ayıltmaya çalışıyor. Goldust kendine gelip tekrar kemeri kullanmak istiyor ama tekrar suratına tekme yiyor! Vega, hakem tam ayılmak üzereyken kemerle Goldust'ın kafasına çakıyor ve tuşa gidiyor, hakem kendine gelip tuşu veriyor! Savio Vega kemerin yeni sahibi! Derken ikinci bir hakem gidip Goldust'ın elini havaya kaldırıyor! WWF Başkanı Gorilla Monsoon ringe geliyor ve hakemlerle konuşuyor. Anons yapılıyor, Intercontinental Title boşta ilan ediliyor! Gelecek haftaki RAW'da bir rövanş maçının yapılmasına karar veriyor Monsoon, kazanan kemerin yeni sahibi olacak. Bret Hart Röportajı: Program sona ermeden, Wrestlemania XII'de ana kemeri Shawn Michaels'a kaybeden Bret Hart ile ilgili bir kısım var. Wrestlemania'daki maçın sonrasında Bret'i sahne arkasına giderken görüyoruz. Kendisi soyunma odasında çok üzgün, kameramanı odayı terketmeye zorluyor. Ardından geçen hafta Bret'le Almanya'da yapılan bir röportajdan görüntüler var. "O maçla ilgili bir çok şey yanlıştı. Bana bu maçın 60 dakikalık yapılacağı söylenmişti. Madem uzatma olacaktı, o zaman neden 60 dakika dolunca zili çaldılar? Zil çalmasa Michaels'ın işi bitmişti, aksine kimse beni inandıramaz. Benim görevim Michaels'ı yenmek değil, kemerimi korumaktı. Onun görevi beni yenmekti ve anlaşılan 60 dakika içinde ben görevimi yaptım, o yapamadı. Benim durmadan soyunma odasına dönmem gerekirdi, o da benim hatam oldu. Başka firmalar benimle ilgileniyor, ama benim için para değil, saygı önemli. Kendimi aldatılmış hissediyorum, ama elbette tekrar kemerimi geri almak isterim" diyor Bret. © 2008 Hakan Haktanır |